Zna ktoś przepis na Space Cookie ??
Zrobiłem wczoraj Sos do Spaghetti bardzo fajnie kopnęło, pomyślałem że fajne były by ciasteczka dla znajomych. Kiedyś już jadłem takie ciacha ale nigdy nie robiłem sam a nie mogę nigdzie znaleźć przepisu.
Może wy znacie ?? A przyda to sie na pewno też większej ilości ludu
Wiem że Space Cookie to ciacha z haczykiem ale ja mam dużo Suszu z liści i trochę małych szczytów, myślę do takich ciasteczek też można dodać taki stuff.
Space Cookie
Rozpoczęty przez mysio_pysio, kwi 08 2009 09:33
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08 kwiecień 2009 - 09:33
Don't ever get stuck in the sky, when you're high
#2 Gość__*
Napisano 08 kwiecień 2009 - 09:44
chodzi o cosik takiego?

jeśli tak to przepis:

jeśli tak to przepis:
Potrzeba: - kilo gandy - ciasto piernik Delekta -2 jajka -szklanka wody -troche mąki przygotowanie tłuszczowej podstawy, polega na wrzuceniu gandy do gara z 4 kostkami masła i odrobiną mleka.dusimy to dusimy dusimy, wyrabiamy tłustą masę. Piernik jest pół produktem, wiec wysypujemy zawarytosc do michy, dodajemy dwa jaja, zamiast napisanej tam margaryny czy masła dodajemy naszą magiczną mase. wyrabiamy ciasto i wsadzamy do brytfanki przygotowanej wczesniej masłem i bułką tartą. 40 min i gotowe. mozna przeciąć na pół i dodać w środek banany.dopełnia walory smokowe.albo orzechy. to juz zalezy od waszej inwencji.poza tym nie musi to byc piernik :) moga być pierniczki... Smacznego !
Napisano 09 kwiecień 2009 - 17:11
kilo gandy
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Napisano 09 kwiecień 2009 - 17:29
Całkiem fajny przepis - tylko skąd kilo Gandy
Ja zrobiłem jednak zwykłe magiczne ciasteczka
Składniki :
szklanka mąki - duża
2 szklanki płatków owsianych
0,5 szklanki cukru
2 jajka
3 łyżki miodu
płaska łyżeczka sody oczyszczonej
0,5 kostki margaryny
papier pergaminowy
i magiczny składnik
Przepis :
margarynę rozgrzać i wrzucić magiczną składnik i trochę zostawić na małym ogniu - zrobić zieloną mase z tego.
Potem wszystkie składniki wymieszać ze sobą ( ja dodałem jeszcze kakao ) nie może być za suche, jak takie będzie to albo mleka dodać albo więcej margaryny.
Łyżką nakładać na papier pergaminowy. Lekko trzeba mase z łyżki zepchnąć na ten papier.
Wychodzi około 40 ciasteczek , specjalnie nie podawałem ilości MJ bo to zależy od swoich własnych upodobań.
Piec w temp.180 stopni przez 10-15 min
Chwile po wystygnięciu oddzielcie ciastka od tego papieru bo się mocno skleją.
Smacznego
Ja zrobiłem jednak zwykłe magiczne ciasteczka
Składniki :
szklanka mąki - duża
2 szklanki płatków owsianych
0,5 szklanki cukru
2 jajka
3 łyżki miodu
płaska łyżeczka sody oczyszczonej
0,5 kostki margaryny
papier pergaminowy
i magiczny składnik
Przepis :
margarynę rozgrzać i wrzucić magiczną składnik i trochę zostawić na małym ogniu - zrobić zieloną mase z tego.
Potem wszystkie składniki wymieszać ze sobą ( ja dodałem jeszcze kakao ) nie może być za suche, jak takie będzie to albo mleka dodać albo więcej margaryny.
Łyżką nakładać na papier pergaminowy. Lekko trzeba mase z łyżki zepchnąć na ten papier.
Wychodzi około 40 ciasteczek , specjalnie nie podawałem ilości MJ bo to zależy od swoich własnych upodobań.
Piec w temp.180 stopni przez 10-15 min
Chwile po wystygnięciu oddzielcie ciastka od tego papieru bo się mocno skleją.
Smacznego
Don't ever get stuck in the sky, when you're high
Napisano 10 kwiecień 2009 - 08:23
kolego nigdy nie rob z margaryna bo po 1 malo wyciaga THC a po 2 smierdzi
wogule maslo ROX
najlepiej sobie wez zrob olejek haszyszowy z tych twoich lisci i szczytow ( wszystko pakujesz do jakiejs rurki wkladasz zwezona koncowke do szklanki np i wciskasz gaz do zapalarek z tylu tylko nie kupuj PROMETU bo zostawia jakis bialy osad i smierdzi jajem ronson moze byc od bidy i mieszzasz to oczywiscie zdala od ognia i lekko podgrzewasz od dolu by bylo plynne a jak znajde tabelke ile gazu na ile materialu to ja zamieszcze tutaj) i montujesz ten olejek na ciasteczka oczywiscie w odpowiedniej ilosci najlepiej sobie podziel aha towaru mam na 10 jaran to wrzucasz wymieszane ze spirytusem 1:1 do jakiegokolwiek ciasta np chlebka bananowego i dzielisz po upieczeniu na 8 i jednym badz dwoma kawaleczkami powinienes sie zadowoic propounje najpierw zjesc jeden odczekac 40 minut i zjesc drugi o ile efety beda bardzo slabe
pozdro
mam nadzieje ze pomoglem
wogule maslo ROX
najlepiej sobie wez zrob olejek haszyszowy z tych twoich lisci i szczytow ( wszystko pakujesz do jakiejs rurki wkladasz zwezona koncowke do szklanki np i wciskasz gaz do zapalarek z tylu tylko nie kupuj PROMETU bo zostawia jakis bialy osad i smierdzi jajem ronson moze byc od bidy i mieszzasz to oczywiscie zdala od ognia i lekko podgrzewasz od dolu by bylo plynne a jak znajde tabelke ile gazu na ile materialu to ja zamieszcze tutaj) i montujesz ten olejek na ciasteczka oczywiscie w odpowiedniej ilosci najlepiej sobie podziel aha towaru mam na 10 jaran to wrzucasz wymieszane ze spirytusem 1:1 do jakiegokolwiek ciasta np chlebka bananowego i dzielisz po upieczeniu na 8 i jednym badz dwoma kawaleczkami powinienes sie zadowoic propounje najpierw zjesc jeden odczekac 40 minut i zjesc drugi o ile efety beda bardzo slabe
pozdro
mam nadzieje ze pomoglem
:( :( :( ZAJEBALI MI KRZAKI :( :( :(
do nastepnego Outa ;)
do nastepnego Outa ;)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych