Wiem, ze to nie jest ani odpowiednie forum ani odpowiedni dział ale mam pewien problem. Wczoraj znajoma postanowiła sobie troszeczkę przybakać ( ściągnęła w sumie 3 buchy ) i po powrocie do domu tak cholernie spuchły jej oczy,ze nic na nie nie widziała - musiała jechać do szpitala . Oczywiście porobili jej badania, wykryli THC i będzie miała lekko mówiąc przeje**** . Prosił bym o wyjaśnienie tego zjawiska przez kogoś ogarniętego bo pierwszy raz się z czymś takim spotkałem i nie mogę zrozumieć - dlaczego tak się stało?
Dziwne...
Rozpoczęty przez MrChucky, paź 30 2011 09:28
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 30 październik 2011 - 09:28
Napisano 30 październik 2011 - 10:55
Czyli co ? Nic nie widziała, tak jak by ją coś ugryzło i od tego dostała obrzęku? opuchnięcia?
Baaaardzo dziwny przypadek, być może jest uczulona na THC choć nigdy o tym nie słyszałem, albo inny składnik konopi.
Generalnie trochę nie dowierzam, że to w paleniu leży przyczyna, chyba że nasączone jaką chemią etc. z niewiadomego pochodzenia, aczkolwiek nie wykluczam. Każdy palił to samo i tylko jej coś zaszkodziło?
Marihuana obniża ciśnienie w gałce ocznej i jest np. stos. na jaskrę.
Zapytaj jej czy z czymkolwiek innym miała kontakt bo jak mówię, albo jest na coś uczulona co znajduje się w konopi, bo tak reagują niemal wszyscy uczuleni na cokolwiek, np. mleko, zaraz pojawi się obrzęk skóry etc. w zależności od reakcji obronnej organizmu albo przyczyna leży gdzie indziej.
ps. czy paliła 1szy raz? czy któryś z kolei?
Baaaardzo dziwny przypadek, być może jest uczulona na THC choć nigdy o tym nie słyszałem, albo inny składnik konopi.
Generalnie trochę nie dowierzam, że to w paleniu leży przyczyna, chyba że nasączone jaką chemią etc. z niewiadomego pochodzenia, aczkolwiek nie wykluczam. Każdy palił to samo i tylko jej coś zaszkodziło?
Marihuana obniża ciśnienie w gałce ocznej i jest np. stos. na jaskrę.
Zapytaj jej czy z czymkolwiek innym miała kontakt bo jak mówię, albo jest na coś uczulona co znajduje się w konopi, bo tak reagują niemal wszyscy uczuleni na cokolwiek, np. mleko, zaraz pojawi się obrzęk skóry etc. w zależności od reakcji obronnej organizmu albo przyczyna leży gdzie indziej.
ps. czy paliła 1szy raz? czy któryś z kolei?
Napisano 30 październik 2011 - 15:59
No podobno tak. Na pewno nie było to lewe palenie bo palili to z ich dobrym kumplem, który diluje.
Wszyscy palili to samo i nikomu nic nie było. Jakby była uczulona to objawy były by po pierwszym razie, a ona paliła juz moze piąty czy szósty raz i dopiero teraz coś takiego się z nią stało .
Wszyscy palili to samo i nikomu nic nie było. Jakby była uczulona to objawy były by po pierwszym razie, a ona paliła juz moze piąty czy szósty raz i dopiero teraz coś takiego się z nią stało .
Napisano 30 październik 2011 - 20:56
Reakcja alergiczna na cos co bylo w otoczeniu (pylki,roztocza,jedzenie/picie)
O ile mi wiadomo nie ma przewidzianej kary za bycie pod wplywem THC, jedynie za posiadanie konopi indyjskiej wiec kolezanka raczej ma spokój.
Zwyczajowa sciema `bylam na imprezie masowej,ktos z tlumu mnie poczestowal,palilam pierwszy raz` i po strachu.
O ile mi wiadomo nie ma przewidzianej kary za bycie pod wplywem THC, jedynie za posiadanie konopi indyjskiej wiec kolezanka raczej ma spokój.
Zwyczajowa sciema `bylam na imprezie masowej,ktos z tlumu mnie poczestowal,palilam pierwszy raz` i po strachu.
Napisano 30 październik 2011 - 23:06
Gdyby chociaz trochę myślała to by tak powiedziała - wyśpiewała wszystko jak leci : )...
dzięki wielkie za odpowiedź : )
dzięki wielkie za odpowiedź : )
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych