Skocz do zawartości

Prawo jazdy i THC

Jazda samochodem!

• Nie możesz odpowiedzieć
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 nike

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 3 Postów:

Napisano 10 październik 2011 - 18:04

Witam!
Jestem nowy, pojawiałem się tu, bo potrzebuje od Was, bardziej doświadczonych pomocy, jakiejś rady. Pare dni temu wziąłem od kumpla dokładnie 6 buchów ze skręta z około 0.5g marihuany. Jako, ze był to praktycznie drugi raz, a za pierwszym(podobna ilość) nic nie poczułem, prowadzięłm samochód. Z przyczyn, których nie będę tu opisywał, zatrzymała mnie policja. Zrobili mi test, bardzo długo nic nie wykazła, aż w końcu. Zatrzymano mi prawo jazdy, do wyjaśnienia sprawy- do wyników z pobranej krwi. Teraz pytanie, najważniejsze- jakiej wykrytej ilości mogę spodziewać się we krwi? Zrobielm badania moczu, bo nigdzie nie chcieli zrobić badania krwi, wykazał obecność cannabinoli. Jak myślicie, uda sie ocalić prawko?

Przepraszam, jeżeli zamieściłem temeat w zlym dziale, ale prosze tylko o jakieś opinie i mozemy zamykac, usunąc temat.

Pozdrawiam!
  • +
  • -
  • 0

#2 solaris

Pali to co skręcił...

• Użytkownik
  • 163 Postów:

Napisano 10 październik 2011 - 18:22

Ilości ile palileś raczej ci nie wykryje. Prawko nie wiem czy odzyskasz polskie prawo jest surowe. THC we krwi i moczu utrzymuje sie 3 miesiace a we włosach do 1 roku i do tego czasu można wykryć czy paliles czy nie. Wspolczuje ci ze tak postąpiles i wsiadles za auto sam sobie to zafundowales. Może jakoś ci się uda odzyskać prawo jazdy, lecz napewno będzie ciezko. Życze powodzenia i Pozdro. I NIE SIADAJ WIECEJ ZA KOŁKIEM NASTUKANY !
  • +
  • -
  • 0
Ustawka na chacie przy joincie i herbacie :)

#3 nike

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 3 Postów:

Napisano 10 październik 2011 - 19:25

Powiedzieli mi, że jeśli bedzie to mała ilość, oddadzą mi prawko. Tylko co rozumieć przez mała ilość i ile moge mieć po tych kilku buchach?
Dziękuję za odpowiedzi i czekam na ewentualne dalsze!
  • +
  • -
  • 0

#4 Dobrygrubasek

Ścina...

• Użytkownik
  • 86 Postów:

Napisano 10 październik 2011 - 19:42

Ja myśle że po prawku napewno.
  • +
  • -
  • 0

#5 @d@ms

Jedność z Jah

• Grower
  • 828 Postów:

Napisano 10 październik 2011 - 20:53

jak dla mnie bzdura Jak mogą zabrać na podstawie badania krwi skoro się utrzymuje we krwi do kilku tygodni Hmmmm
  • +
  • -
  • 0

#6 kroko

Kręci...

• Rolnik
  • 110 Postów:

Napisano 10 październik 2011 - 20:58

za jazdę po mj obrywasz z paragrafu jazdy pod wpływem środka odurzającego czyli tego samego co za jazdę po alkoholu. Tak wiec raczej zabiorą Ci prawo jazdy na okres do 3 lat maxymalnie. Zależy również co wyjdzie na badaniach czy aktywny składnik thc czy już w trakcie rozpadu, ważne tez co powiedziałeś na przesłuchaniu bo jeżeli ze paliles dzień wcześniej i w moczu nie będzie aktywnych składników thc to jesteś czysty powinni Ci prawko oddać. Natomiast jeżeli w badaniu wyjdzie ze byleś pod wpływem to dupa blada po prawku ale nie na zawsze...No i mam nadzieje ze żadnej kolizji nie spowodowałeś bo to już coś powazniejszego. Znajomy kiedyś nafukany białego wpadł bo odpowiadał na pytania policjantów szybciej niż je zadawali i zabrali mu prawko tylko na rok
:peace:
  • +
  • -
  • 0

#7 Wise Monkey

Smokin' banana flavour buds

• Moderator
  • 548 Postów:
  • LokalizacjaJunglist massive

Napisano 10 październik 2011 - 21:11

Zaciagniete gdzieś z netu, może Ci sie przydać.

Cytat

`początkowo zostałem oskarżony o jazdę pod wpływem narkotyków, art 178kk, z tym, że policjanci którzy mnie zatrzymali wykonali tylko jedną czynność żeby mi to udowodnić, zrobili mi badanie moczu w szpitalu i wynik tego badania był pozytywny na obecność cannabinoli. Wynik pozytywny w moczu można uzyskać nawet do 2-3 tygodni od spożycia. Zeznałem, że paliłem tydzień przed zatrzymaniem z nieznajomymi osobami na imprezie masowej. Po jakimś czasie przyszło mi pismo z sądu (do wiadomości), że sąd nie może się zgodzić na oskarżenie prokuratora o art 178kk, ponieważ nie zebrał on wystarczającej ilości dowodów na moją winę i że może mi jedynie zarzucić artykuł 55KW tj prowadzenie po spożyciu.
`

• +
  • -
  • 0

Dołączona grafika

#8 nike

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 3 Postów:

Napisano 10 październik 2011 - 21:16

Znalazlem jeszcze cos takiego: http://forumprawne.o...ywem-thc-3.html
"POMOCY !! Witam zostałem zatrzymany przez patrol policji zrobili mi narkotest i wyszło że jestem pod wpływem THC ! od tygodnia nie zapaliłem NIC !! choć wcześniej popalałem ale przez tydzień nic nawet nie powąchałem maryśki !! Jakim cudem test wykazał zawartość ?? Panowie byli taki ''mili'' że zawieźli mnie na pobranie krwi !! teraz czekam 3 tygodnie za wynikami !! bez możliwości jazdy autem. PROSZĘ napiszcie mi czy możliwe jest żeby badanie krwi wykazało jakąś dużą zawartość THC po tygodniu nie palenia ! Mam 30 lat rodzinę i dzieci !! jak się mierzy zawartość THC we krwi ? Z GÓRY DZIĘKUJE !! POZDRAWIAM !! Krzysiek
Dziękuje za info. Właśnie przyszła pani dzielnicowa i podała mi zawiadomienie o wszczęciu postępowania z urzędu dostałem skierowanie na badania psychologiczne i lekarskie . Czy znaczy to że policja ma już wyniki badań krwi ?? na dole pisze "z powodu kierowania pojazdem po użyciu środka działającego podobnie do alkoholu" ?? z góry dziękuje za odpowiedź Dołączona grafika pozdrawiam
Słuchajcie po miesiącu przyszły wyniki z Poznania i teraz UWAGA nie stwierdzono NIC we krwi !! Testy były robione na THC amfetaminę Kokainę LSD i coś tam jeszcze badanie nie wykazało kompletnie NIC !! Oddali mi prawo jazdy ale ten miesiąc bez prawka po prostu masakra !! Pozdrawiam"

Kwestia jak mogły wplynąc na mnie te buchy, czy po 15 min po spaleniu wyjdzie coś świeżego we krwi? :|

Użytkownik nike edytował ten post 10 październik 2011 - 21:16

• +
  • -
  • 0

#9 ortega

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 46 Postów:
  • LokalizacjaKRESY POLNOCY

Napisano 12 październik 2011 - 12:02

oj po takim czasie wyjdzie raczej na bank..niestety . nie chce Cie dołować,lecz myślę ze w najbliższym czasie na legalu autem nie pojeździsz.i oby skończyło się tylko na kwestii zatrzymanych czasowo prawo jazdy . powodzenia
NIE WSIADAJCIE NASTUKANI ZA KOLKO ! szkoda Zycia własnego jak i innych !!!
  • +
  • -
  • 0

#10 @d@ms

Jedność z Jah

• Grower
  • 828 Postów:

Napisano 12 październik 2011 - 14:13

Wyświetl postUżytkownik ortega dnia 12 październik 2011 - 12:02 napisał

NIE WSIADAJCIE NASTUKANI ZA KOLKO !!!!

nastukany już nie jeżdzę :D ale zbakany to prawie codzień Lepszy hardcore jak blanta za kółkiem jarasz co zdarza sie prawie co weekend :D
  • +
  • -
  • 0

#11 taktrzymaj

Wiecznie leci...

• Green Team
  • 419 Postów:
  • Lokalizacja6stópPODziemią

Napisano 15 październik 2011 - 18:36

Wyświetl postUżytkownik ortega dnia 12 październik 2011 - 12:02 napisał

NIE WSIADAJCIE NASTUKANI ZA KOLKO ! szkoda Zycia własnego jak i innych !!!

Chyba nie prowadziłeś nigdy po gibonie. Ostatnio jak po a1 waliłem, zatrzymali mnie niebiescy do kontroli i zasugerowali mi żebym troche przyśpieszył bo co chwile ktoś mnie wyprzedza. Cóż, zobaczyli ile mam punktów i juz wiedzieli dlaczego jadę 60/h
  • +
  • -
  • 0

Artykuły Subcool Old School Organics:

Amber Alert - Bursztynowy Alarm

Super Soil - Przepis

Final Stage - Harvest i Curing

Samce i pyłek

...mam dylemat, czy lepiej spełniać marzenia, czy je po prostu mieć?

Piszę poprawnie po polsku

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych