Wygląda na to ,że Palikot w wyborach do sejmu , przelobuje SLD i z wynikiem ok. 15% wejdzie do sejmu . Poważniej chciałem o konopiach ...
Cannabisy czyli konopie indyjskie , obecnie w Polsce zakazane ,będą wcześniej czy później zalegalizowane . O konopiach medycznych nie wspomnę ... To kwestia wręcz dostosowania polskiego prawa do prawa zachodniej Europy ,USA czy nawet Izraela .Dlaczego konopie są lekarskie i jednocześnie mogą być narkotykami ... już tłumaczę , cannabisy szklarniowe , sadzone na wełnie mineralnej , są spryskiwane np. herą i trafiają na czarny rynek jako drag . Bóg wie co w takich dorodnych kwiatostanach jest substancją czynną . Canna lekarska to po prostu trawa , sadzona w miarę naturalnie pod chmurką , w naturalnej ziemi , przez kilku sprawdzonych dostawców ściśle przestrzegających norm upraw . Taką trawę można dostać w aptece , wszędzie w UE , poza Polską (dzikim krajem ). Zresztą legalizacja to bardzo na wyrost powiedziane . Chodzi o zniesienie karalności posiadania małej ilości , to musi być precyzyjnie zdefiniowane w gramach, ta regulacja jest różna w różnych krajach (w Niemczech to chyba 12 gram ) Chodzi także o legalne posadzenia 3-4 krzaczków , przez eksperymentującego młodzieńca , który i bez zmiany prawa i tak to zrobi zaopatrującego się w nasionka i odpowiedni sprzęt wszędzie w internecie ... większość wyborców Palikota to właśnie postuluje . Donald pozbył się tego kilkumilionowego elektoratu , jednym zdaniem , pamiętam jak dziś w "śniadaniu mistrzów" powiedział ,, chcecie legalizacji trawki ,wybierzcie sobie innego premiera "...
Nie ma sprawy , pomyśleli młodzi ludzie i poszli sobie do Palikota .No ale wtedy Tola twierdziła ,że nie ma z kim przegrać biedaczek ... No to teraz już ma z kim .Pamiętam ,że nie mogłem wtedy uwierzyć , parę milionów pełnoletnich wyborców, w demokracji ma do załatwienia ten sam kłopot i nikt z polityków nie chce tego wykorzystać ?
Więc pojawił się Palikot ...
A można to było zrobić w sposób cywilizowany , moim zdaniem , jednocześnie z akcją przeciwko dopalaczom , można było zrobić miękką legalizację zioła z jednoczesnym zwiększeniem penalizacji twardych narkotyków i Donek miałby 2-3 mln wyborców więcej ...
Ale do takich decyzji , musiały by premierowi wyrosnąć przysłowiowe ,, jaja" a tak przegra wybory -- proste . Teraz tak , ja nie agituję , stwierdzam tylko fakty ,
marychy nie palę , i chyba w ogóle się starzeje , bo młodzi z dredami zaczynają mnie denerwować , choć i mnie za młodu nie była obca idea rastafari . Argument przeciwko legalizacji Marihuany ja słyszałem tylko jeden przekomiczny . Zwykle wychodzi przed kamerę jakaś sierota i mówi coś w rodzaju "chrońmy nasze dzieci " . O co w ogóle chodzi ? Co ja niby jestem jego dzieckiem ? i on się o mnie tak bardzo troszczy ? bez jaj ...
Polityk ma prawo troszczyć się o swoje własne dzieci , syna posłać sobie do woja , córkę do klasztoru , ale troska o mnie czterdziestoparoletniego zawodnika raczej wygląda mi na próbę ograniczenia moich wolności obywatelskich ...
Kolejny samobójczy ruch Donek wykonał w/g mnie całkiem
niepotrzebnie antagonizując do siebie kibiców piłkarskich . Przecież co drugi facet czuje się kibicem nawet jeśli nie chodzi na mecze ! kibice mają
rodziny , a te rodziny także są wyborcami ! Polityk nie może lekceważyć
żadnej grupy wyborców , w demokracji po prostu nie wolno tak robić !
Największym gwoździem do trumny PO , jest jednak coś nieuchwytnego co w polityce nazywa się
fachowo DUCH POLITYKI . Otóż nikt do końca nie wie dlaczego , jakaś partia , w umysłach wyborców dosłownie z dnia na dzień staje się grupą politycznych nieboszczyków , inne zaś ugrupowania do tej pory uznawane za obciachowe , zaczyna być trendy . Na tym polega magia wolnych
wyborów . I to bardzo dobrze bo najgorszy dla demokracji byłby brak alternatywy , ale to akurat nam nie grozi . Hej pozdrawiam wszystkich ...
O konopiach Palikocie , polityce , Tusku i Wyborach do sejmu 20011
Rozpoczęty przez miastowy, paź 03 2011 20:07
wybory konopie Palikot Tusk
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 październik 2011 - 20:07
Napisano 04 październik 2011 - 10:21
Cytat
Dlaczego konopie są lekarskie i jednocześnie mogą być narkotykami ... już tłumaczę , cannabisy szklarniowe , sadzone na wełnie mineralnej , są spryskiwane np. herą i trafiają na czarny rynek jako drag . Bóg wie co w takich dorodnych kwiatostanach jest substancją czynną .
Moge wiedzieć gdzie sie takich bzdur naczytałeś ?
Powiedz mi w jaki sposob (nawet jesli,haha,ktos tak robi) heroina mialaby zmienic strukture mitochondriów i w ogóle genomu konopi aby zmieniły sie substancje czynne.
Nie róbmy wody z mózgów forumowiczów, chociaż tutaj chyba nikt by temu wiary nie dał.
Napisano 04 październik 2011 - 15:36
dobra ekspercie , nie interesuje mnie słowny ping - pong z Twoją osobą ... Jakie gówno obecnie można znaleźć w dilerskich torbach nie wiem dokładnie , i szczerze mówiąc nie chce wiedzieć ... Dla normalnych ludzi , w normalnych krajach jest możliwość zaopatrzenia się w konopie w aptece , a dla wielu ludzi z zacięciem ogrodniczym , jest możliwość samorealizacji w tym hobby , z którego można z powodzeniem czerpać , tyle samo radości z hodowania samemu - co z palenia ... tyle .
Użytkownik miastowy edytował ten post 04 październik 2011 - 15:37
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych