Skocz do zawartości

Janusz Palikot VS Janusz Korwin Mikke

debata polityka

10 odpowiedzi w tym temacie

#1 BluRegard

Jedność z Jah'em

• Green Team
  • 556 Postów:
  • Lokalizacjadom pani Foster

Napisano 27 sierpień 2011 - 09:22

Już w najbliższą niedzielę, 28 sierpnia, odbędzie się pierwsza debata tej kampanii wyborczej. Na prawdziwym ringu bokserskim staną naprzeciw siebie Janusz Palikot oraz Janusz Korwin-Mikke. Będzie to okazja do wymiany argumentów pomiędzy lewicową a prawicową wizją Polski. Mam nadzieję, że ta debata ośmieli innych liderów do podjęcia rękawicy. Nie lękajcie się! Otwórzcie drzwi nowoczesnej i pluralistycznej Polsce!

Może być ciekawie obaj politycy są zwolennikami, legalizacji.

Dołączona grafika

Użytkownik BluRegard edytował ten post 28 sierpień 2011 - 18:15

• +
  • -
  • 2
Dołączona grafika

POMOGŁEM? kliknij Dołączona grafika albo stawiaj flaszke.

#2 fakinszit

Pali to co skręcił...

• Użytkownik
  • 160 Postów:
  • LokalizacjaCz

Napisano 27 sierpień 2011 - 11:00

oprócz tego, że są zwolennikami legalizacji, są również niesamowitymi przygłupami. bardziej to bym ich nazwał celebrytami niż politykami. no i poza tym nie mają najmniejszych szans na zdobycie władzy.

jeden chce wprowadzać monarchię, a drugi rządzić za pomocą gumowego ch*ja i pistoletu. co prawda nie można im odmówić posiadania kilku szarych komórek, ale tak naprawdę oni robią wszystko tylko i wyłącznie na pokaz. 'nie ważne jak o nas mówią, ważne żeby w ogóle mówili'. tak więc całą tą debatę należy traktować jako 'polityczną' ciekawostkę i nic ponadto.
  • +
  • -
  • 0

#3 skonfundowany

Pierwsze listki...

• Użytkownik
  • 21 Postów:

Napisano 27 sierpień 2011 - 22:50

Bedzie jakas transmisja ?
  • +
  • -
  • 0

#4 iluminatis

Kwitnie...

• Użytkownik
  • 73 Postów:

Napisano 28 sierpień 2011 - 10:22

Wyświetl postUżytkownik fakinszit dnia 27 sierpień 2011 - 11:00 napisał

oprócz tego, że są zwolennikami legalizacji, są również niesamowitymi przygłupami. bardziej to bym ich nazwał celebrytami niż politykami. no i poza tym nie mają najmniejszych szans na zdobycie władzy.

jeden chce wprowadzać monarchię, a drugi rządzić za pomocą gumowego ch*ja i pistoletu. co prawda nie można im odmówić posiadania kilku szarych komórek, ale tak naprawdę oni robią wszystko tylko i wyłącznie na pokaz. 'nie ważne jak o nas mówią, ważne żeby w ogóle mówili'. tak więc całą tą debatę należy traktować jako 'polityczną' ciekawostkę i nic ponadto.

Masz racje jesli chodzi o Palikota, ale JKM?Zdecydowanie jest z sredniowiecza, i dlatego z czescia jego pogladow nie mozna sie zgodzic, ale poza tym ten czlowiek naprawde mowi tylko prawde(Normalny polityk po kazdym pytaniu robi sobie przerwe zeby sie zastanowic jak tu dobrze sklamac, lub odpowiedziec tak zeby sie wszystkim spodobalo, JKM nieprzestaje mowic nawet na sekunde, wrecz chyba nad tym nie panuje)
Jesli chodzi o pajacowanie, to co innego ma zrobic?Jesli powie cos madrego i prawde nikt raczej niechce go sluchac/widziec, stanie do tego na glowie i nagle jest pokazawany w tv.
Nie chce zeby JKM zostal prezydentem, ale gdyby mial wiecej do powiedzenia dobral by sie do tylkow tych polityków ktorzy mysla, ze sa nietykalni.
Przeraza mnie, ze ludzie oddaja glos na Piss bo niechca PO, oddaja głos na PO bo boja sie Pis, lub na SLD bo maja dosc PISS i PO, dlaczego na polskiej scenie nie ma nawet jeden dobrej parti?
  • +
  • -
  • 0

#5 fakinszit

Pali to co skręcił...

• Użytkownik
  • 160 Postów:
  • LokalizacjaCz

Napisano 28 sierpień 2011 - 11:24

Wyświetl postUżytkownik iluminatis dnia 28 sierpień 2011 - 10:22 napisał

dlaczego na polskiej scenie nie ma nawet jeden dobrej parti?

dlatego, że władza korumpuje. a w polsce korumpuje jak nigdzie indziej na świecie. ludzie próbujący wp*erdalać się w politykę robią to tylko i wyłącznie dla osobistych profitów. a nawet jeśli znalazłby się jakiś krystalicznie czysty idealista, który próbowałby zrobić coś dobrego dla kraju/ludzi, od razu zostałby zjedzony przez to środowisko i albo by zrezygnował albo również porzuciłby swoją szlachetność. polska polityka w obecnej formie to moralna czarna dziura.

dlatego ja wychodzę z prostego założenia: polityk = wróg. lewica, prawica, centrum, chadecja, endecja... wszystko to można sprowadzić do jednego mianownika - chęci zdobycia władzy (zysków). palikot i jkm nie są za legalizacją dlatego, że smuci ich los młodych ludzi gnijących w pierdlu za posiadanie. oni mają na to kompletnie wyj*bane. po prostu zwęszyli okazję na zdobycie elektoratu wśród zwolenników konopi.

moim zdaniem nie ma szans na przekonanie jakiegokolwiek podmiotu sprawującego władzę do legalizacji marihuany w polsce. nie ma co się wp*erdalać w to bagno, bo tylko się pobrudzimy.

według mnie marihuana jest w stanie sama się obronić. jest mniej uzależniająca od alkoholu, nie da się jej przedawkować, jest lekiem na różne choroby itd. itp. jedyne co trzeba zrobić to sprowokować w końcu jakąś rzetelną debatę na ten temat. i ostatnio właśnie wpadłem na pomysł w jaki sposób można to uczynić...

artyści. od lat wiadomo, że artyści i różnego rodzaju używki żyją w ścisłej symbiozie. a gdyby tak na forum zorganizować swojego rodzaju 'zlot' artystów popierających legalizację? ktoś mógłby się zająć szukaniem kontaktów (prywatnych maili) wśród polskich artystów, a administracja stworzyłaby dodatkowe subforum specjalnie dla nich. myślę, że to byłby całkiem porządny fundament dla jakiejś bardziej zorganizowanej akcji. na pierwszy ogień wziąłbym pana roberta makłowicza (może nie podchodzi stricte pod definicję artysty, ale jest idealnym kandydatem, bo posiada ugruntowany społeczny autorytet). on właśnie pokazał, że jak się chce to można sklecić bardzo porządną reklamówkę prolegalizacyjną. poza tym forumowicze na pewno znajdą wiele innych osób gotowych wesprzeć słuszną sprawę.

wiem, że odszedłem nieco od meritum tego tematu, ale akurat tak mnie naszło... mam nadzieję, że autor mi wybaczy.

co o tym sądzicie?

http://www.youtube.c...h?v=CjANXxzyy4Q

Użytkownik fakinszit edytował ten post 04 wrzesień 2011 - 12:43

• +
  • -
  • 0

#6 BluRegard

Jedność z Jah'em

• Green Team
  • 556 Postów:
  • Lokalizacjadom pani Foster

Napisano 28 sierpień 2011 - 13:56

Wyświetl postUżytkownik skonfundowany dnia 27 sierpień 2011 - 22:50 napisał

Bedzie jakas transmisja ?

dla wszystkich zainteresowanych debatą.
prosze bardzo:http://debataring.mu.pl/fb/przekaz godzina 20:30
więcej info :http://www.ruchpopar...sz-korwin-mikke
http://www.facebook....owoczesnaPolska
:peace:

Użytkownik BluRegard edytował ten post 28 sierpień 2011 - 16:41

• +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

POMOGŁEM? kliknij Dołączona grafika albo stawiaj flaszke.

#7 skonfundowany

Pierwsze listki...

• Użytkownik
  • 21 Postów:

Napisano 28 sierpień 2011 - 17:23

super Blu dzieki
  • +
  • -
  • 0

#8 nowotny

Jedność ze wszystkimi

• Moderator
  • 873 Postów:
  • LokalizacjaNL

Napisano 28 sierpień 2011 - 18:28

oprócz tego, że są zwolennikami legalizacji, są również niesamowitymi przygłupami. bardziej to bym ich nazwał celebrytami niż politykami.
.

Powiedz, po czym tak wnioskujesz? Czy każdego kto szuka poparcia i to wolna amerykanka, wszystkie chwyty dozwolone i można gadać co się chce i komu się chce, stawiasz obok reszty? Czyli PO PiS i SLD? Przecież te 3 partie nie powstały z niczego innego jak tylko z PZPR-u. Później każdy sobie drogę torował i rzepkę skrobał.

no i poza tym nie mają najmniejszych szans na zdobycie władzy. jeden chce wprowadzać monarchię, a drugi rządzić za pomocą gumowego ch*ja i pistoletu.
.

Sprecyzuj bo ta gadanie bez sensu.

co prawda nie można im odmówić posiadania kilku szarych komórek, ale tak naprawdę oni robią wszystko tylko i wyłącznie na pokaz. 'nie ważne jak o nas mówią, ważne żeby w ogóle mówili'. tak więc całą tą debatę należy traktować jako 'polityczną' ciekawostkę i nic ponadto.

Tego do końca nie wie nikt, nawet najstarsi górale jaka jest prawda. Tutaj widzę każdy liczy tylko na legal, ale nie zainteresował się do końca programem obu Panów, tym że np. obaj są za wolną gospodarką nie ciemiężoną przez Państwo, tym że wg są najmniej przesiąknięci całym tm postkomunizmem, zaściankowością i obłudą. J. Palikot może i w pewnym stopniu wykorzystuje lub próbuje wykorzystać różne środowiska "tabu", aby zwiększyć poparcie i olać później temat, ale to by było samobójstwo bo po 4 latach rządzenia skończył by się św. Lepper, który się "powiesi bo miał chore dziecko". Tak się właśnie wykańcza niepotrzebne osoby.

Poza tym nie wiem czy czytasz art. J.K, Mikke, który piszę dla kilku sensownych gazet i jego artykuły są czysto prawdziwe i racjonalne.
J. Palikot już ma pieniądze, ine potrzebuje ich kraść etc. Czy ktoś za tym stoi? Wątpię, aczkolwiek stał za A.Lepperem, ale z czasem już mu nie był potrzebny.

Każdy ma swoje wizje i poglądy etc., ja postanowiłem iść w tym roku na wybory i pójdę i za 4 lata głosować na RPP.
Jest to jedyny kandydat, który ma nie tylko lewicowe poglądy, ale i wiele innych pomysłów mi.n dot. rozwoju gospodarki, której nadal nie mamy, polityki prorodzinnej, której też nie mamy etc.

Sprawa legalizacji w PL to temat jeszcze bardzo odległy...ktoś pow. kiedyś, że 50 lat pod "zaborem" ZSRR byliśmy i tyle samo lat musi minąć, aby się to zło śmiercią naturalną wyplewiło...i myślę, że miał rację.

Peace.
  • +
  • -
  • 0

#9 fakinszit

Pali to co skręcił...

• Użytkownik
  • 160 Postów:
  • LokalizacjaCz

Napisano 31 sierpień 2011 - 01:24

Wyświetl postUżytkownik nowotny dnia 28 sierpień 2011 - 18:28 napisał

J. Palikot już ma pieniądze, ine potrzebuje ich kraść etc.

jak ma się mało pieniędzy, chce się mieć dużo. jak ma się dużo, chce się mieć bardzo dużo. jak ma się bardzo dużo, chce się mieć zajebiście dużo. zawsze chce się WIĘCEJ. wszyscy doskonale znają ten schemat, więc chyba nie muszę go dalej opisywać.

obaj są za wolną gospodarką nie ciemiężoną przez Państwo

ale co to w ogóle za odkrycie? żeby gospodarka się rozwijała trzeba ją sprywatyzować. to jest proste, jasne i wiadome. od lat się o tym mówi, ale nikt nic z tym nie robi. i w sumie nie dlatego, że nikomu się nie chce, tylko po prostu tego się nie da wykonać. ingerencja państwa w codzienne życie obywateli i kontrola tego życia to spuścizna po dawnym systemie. więc skoro nikomu do tej pory nie udało się przebić przez milionową armię urzędników to dlaczego ma się to udać palikotowi albo jkm?

Każdy ma swoje wizje i poglądy etc., ja postanowiłem iść w tym roku na wybory i pójdę i za 4 lata głosować na RPP.

jeszcze nigdy nie brałem udziału w żadnych wyborach i nie zamierzam tego robić dopóki w polsce nie pojawi się podmiot polityczny potrafiący w rzetelny sposób reprezentować mnie jako obywatela tego kraju. a nie jako p*erdolonego czarnucha od zbierania bawełny (z całym szacunkiem dla czarnych). dlatego pewnie jeszcze długo nie będę miał okazji zobaczyć na żywo urny wyborczej. to jest mój bojkot. cichy protest przeciwko hipokryzji 'rządzących', którzy 'rządzenie' rozumieją w średniowieczny sposób. ktoś mógłby tutaj powiedzieć, że skoro nie głosuję to nie mam prawa narzekać, bo to bardzo popularny argument w takich sytuacjach... ale wiecie co? wyj*bane mam na taki argument. i będę narzekał, ponieważ 'it's my constitutional right, bitch'.

peace.
  • +
  • -
  • 0

#10 MaryJan81

Pestki kiełkują...

• Użytkownik
  • 16 Postów:

Napisano 31 sierpień 2011 - 10:25

Uważam,że zamiast nie głosować lepiej oddać głos ale nieważny...ja tak robie od dłuższego czasu bo nie ma nikogo kto będzie godnie reprezentował interesy zwykłych ludzi.Prawdziwym bojkotem była by wysoka frekwencja z bardzo dużą ilością nieważnych głosów :) A co do legalizacji MJ- małe szanse...przecież przez dziesiątki lat wpajano ludziom że MJ jest zła i szkodliwa.Więc jakby nagle ją zalegalizowali to jakby to o nich świadczyło? :)

• +
  • -
  • 0

#11 dr LSP

igra ze śmiercią

• Moderator
  • 812 Postów:
  • LokalizacjaMj

Napisano 14 wrzesień 2011 - 06:45

No wlasnie to jest podstawowa przyczyna dlaczego nie bedzie legalizacji w PL... Brawo MaryJan!
  • +
  • -
  • 0
Loading...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych