Skocz do zawartości

Rak i Hemp Oil

5 odpowiedzi w tym temacie

#1 majik23

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 2 Postów:

Napisano 19 czerwiec 2011 - 21:36

Gdzie można dowiedziec się w jaki sposób należy starać się legalny hemp oil z Holandii. dwie bliskie mi i mojej rodzinie przegrywają walkę z rakiem - jedna ze szpiczakiem mnogim, drug juz z wieloma przerzutami. potrzebne mi sa konkretne informacje jak zdobyc zezwolenie. jedna z tych pań jeste emerytowaną lekarką, myslę, że gdyby procedury były jej znane - udałoby się jej zdobyc stosowne zezwolenie. czas ucieka - proszę o pomoc!
  • +
  • -
  • 0

#2 Squart

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 38 Postów:

Napisano 19 czerwiec 2011 - 22:51

Wyświetl postUżytkownik majik23 dnia 19 czerwiec 2011 - 21:36 napisał

Gdzie można dowiedziec się w jaki sposób należy starać się legalny hemp oil z Holandii. dwie bliskie mi i mojej rodzinie przegrywają walkę z rakiem - jedna ze szpiczakiem mnogim, drug juz z wieloma przerzutami. potrzebne mi sa konkretne informacje jak zdobyc zezwolenie. jedna z tych pań jeste emerytowaną lekarką, myslę, że gdyby procedury były jej znane - udałoby się jej zdobyc stosowne zezwolenie. czas ucieka - proszę o pomoc!

W procedurze importu można jedynie zdobyć lek Bedrocan, który jest suszem konopi, sprzedawanym jako lek w Holandii. Olejek, chyba nigdzie nie został jeszcze zarejestrowany jako lek, aby sprowadzać go w tej samej procedurze.
Jedyną możliwością byłoby zdobycie olejku i zalecenia lekarza na olejek w innym kraju UE, wtedy można by go sprowadzić wykorzystując unijny wolny przepływ leków.
Ewentualnie można postarać się o Bedrocan i z niego samodzielnie przygotowywać olejek, ale to będzie dość drogie uwzględniając ilości jakie potrzebne są do olejku. Wiem, że niewiele pomogłem, ale niestety trudno póki co o konkretniejsze informacje w Polsce...
Może warto byłoby poszukać przykładowo w Czechach, popytać lekarzy itp., tam jest o wiele większa tolerancja dla stosowania MJ w medycynie...
  • +
  • -
  • 0

#3 majik23

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 2 Postów:

Napisano 22 czerwiec 2011 - 20:33

thx, republika czeska rządzi, chyba tam włąśnie sie wybiore na poszukiwania hodowcy, przetworcy i pensjonatu gdzie bedzie mozna kuracje spedzic
  • +
  • -
  • 0

#4 Tachion

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 7 Postów:

Napisano 09 listopad 2011 - 10:08

Ogólnie współczuje ciężka sytłacjia. Ja znalazłem coś takiego.
http://www.mazidla.c...&product_id=121
Ale nie wiem czy to to samo.
  • +
  • -
  • 0

#5 krecik

Gleboryj uprawiający in-out door, non-stop

• Weteran
  • 1814 Postów:
  • LokalizacjaCzechy

Napisano 10 listopad 2011 - 10:14

Squart w Niemczech, Czechach, Holandii, Szwajcarii oraz z Finlandii też można dostać Bedrocan, tylko trzeba mieć receptę i zalecenie lekarza.
Tachion to jest olejek z nasion konopi, a w temacie chodzi chyba o olej z suszu rośliny.

Ciężko Ci Majik23 będzie dostać taki lek, ale nikt nie mówił że jest to nie możliwe.
Mówię o artykule ze strony konopialeczy.pl
http://konopialeczy....php?readmore=93

Wzór zapotrzebowania w sprawie sprowadzania z zagranicy produktów leczniczych nieposiadających pozwolenia na dopuszczenie do obrotu, niezbędnych dla ratowania życia lub zdrowia pacjenta
http://www.mz.gov.pl...my=158&ma=05208

"Receptę na Bedrocan musi wystawić lekarz specjalista i to ten lekarz rozpoczyna procedurę importu docelowego"

Ja tu jeszcze zajrzę bo są leki podobne do typu Bedrocan. Z Hemp Oil będzie ciężko wątpię żeby był on dostępny jako lek, zawsze pozostaję upiec ciasteczka czy zażywać Hemp w postaci tabletek. Bo rozumiem że palenie nie wchodzi w grę, chociaż vaporizer się sprawdza.
Edit1: Bedrocan ®, Bedrobinol ® Bediol ®, Namisol ® - dostępny w tabletkach

:mysli: możesz sprowadzać ten Bedrocan, i spróbować posadzić w domu jakąś medyczną odmianę i z niej zrobić Hemp Oil, przez ten okres w którym będzie rósł krzaczek Bedrocan będzie musiał wystarczyć. Nie mogę tylko znaleźć wzoru podania na uprawę na własny użytek w celach medycznych :|
Edit2: Jeszcze nie znalazłem go, gdzie ja to widziałem :mysli:
Jak coś więcej będę wiedział to napiszę, mam nadzieję że pomogłem, warto będzie spróbować :peace:

Edit3: No to odkopaliśmy stary temat :2: mam nadzieje że Majik23 tu zagląda i to zobaczy :)
Z drugiej strony nie wiem czy Hemp pomoże w jakiś sposób zwalczyć raka, nigdzie o tym nie bębnią że komuś się udało wygrać z nowotworem.

Użytkownik krecik edytował ten post 10 listopad 2011 - 10:53

• +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

Bywa zielona, bywa brazowa, bywa pomaranczowa, bywa tez fioletowa, sucha lub wilgotna, przemycona lub krajowa, bedzie wedrowac dopoty dopoki beda hodowac...

#6 Tachion

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 7 Postów:

Napisano 17 listopad 2011 - 17:59

Tak jeszcze odnośnie raka to mało kto wie ale jest taka witamina B-17 która chroni organizm w duzym stopniu przed rakiem .
Tylko problem w tym ze trzeba jeść np. pestki z jablek zeby dostarczyć ją do organizmu.

pozdrawiam
  • +
  • -
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych