Skocz do zawartości

Wybory 2011

• Nie możesz odpowiedzieć
21 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Sondaż (46 użytkowników oddało głos)

Na kogo zagłosujesz?

1. Głosowano Kongres Nowej Prawicy (18 głosów [39.13%] - Zobacz)

Procent z głosów: 39.13%

2. Ruch Palikota (21 głosów [45.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 45.65%

3. Banda Czworga(PO,PiS,SLD,PSL) (2 głosów [4.35%] - Zobacz)

Procent z głosów: 4.35%

4. Głosowano Inna pratia (5 głosów [10.87%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.87%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Mati1921

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 43 Postów:

Napisano 07 czerwiec 2011 - 20:09

Tak tak to znowu ja ten sam nudny użytkownik,który ciągle mówi o Kongresie Nowej Prawicy.
Tym razem wychodzę do was z ankietą chciałbym poznać ewentualne wyniki mojego wkładu w to jak postrzegacie Kongres Nowej Prawicy.
Zależy mi na tym by głosowały osoby,które zapoznały się z moimi 2 wcześniejszymi tematami ale przecież całej reszcie nie zabronię głosować;)
Taki sondaż tylko,że prawdziwy (zabawne skąd oni biorą informacje na temat kto na kogo zagłosuje,znacie osobę która brała udział w badaniach tzn sondażu?:D)

Proste:Kongres Nowej Prawicy Ruch Palikota a może inna Duża/Mała partia?

Legalize it!

Użytkownik tracerrr edytował ten post 08 czerwiec 2011 - 18:45

• +
  • -
  • 0

#2 taktrzymaj

Wiecznie leci...

• Green Team
  • 417 Postów:
  • Lokalizacja6stópPODziemią

Napisano 08 czerwiec 2011 - 10:30

Powinno być pole "Nie idę na wybory"
  • +
  • -
  • 0

Artykuły Subcool Old School Organics:

Amber Alert - Bursztynowy Alarm

Super Soil - Przepis

Final Stage - Harvest i Curing

Samce i pyłek

...mam dylemat, czy lepiej spełniać marzenia, czy je po prostu mieć?

Piszę poprawnie po polsku

#3 Mati1921

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 43 Postów:

Napisano 08 czerwiec 2011 - 12:08

Ekhm...jak ktoś nie idzie na wybory znaczy,że ma gdzieś los państwa więc nie prowadzę w ogóle takich rozmów.
  • +
  • -
  • 0

#4 kegxst

Kręci...

• Użytkownik
  • 110 Postów:

Napisano 09 czerwiec 2011 - 14:51

Widze pozytywną energie jak zawsze Mati.
Ja zagłosuje na KNP i to dlatego żeby coś sie stało nowego a nie ta sama monotonia.
I tak nie wygrasz :)
  • +
  • -
  • 0

#5 Mati1921

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 43 Postów:

Napisano 09 czerwiec 2011 - 15:01

kegxst w internecie na tej stronie http://www.wybory.xaa.pl w sondażu internetowym Nowa Prawica miała poparcie rzędu 13%;)
Ja widzę realną szansę na pojawienie się Kongresu Nowej Prawicy w rządzie!
Nawet najmniejszą liczbą mandatów ale zawsze będzie to znak,że coś się dzieje i Polacy zaczynają rozumieć co i jak;)

Legalize it!
Kongres Nowej Prawicy!
  • +
  • -
  • 0

#6 kegxst

Kręci...

• Użytkownik
  • 110 Postów:

Napisano 09 czerwiec 2011 - 15:08

Więc sobie poczkeasz więc jak mówiłem nie wygrasz, co jak co ale Tusk ma większą "reputacje" znowu będzie sobie budował poparcie
budując chodniki i i spoty reklamowe ;p
Ale będe winszował gdy wygra Mikke i zapale za jego pomyślność i Twoje intencje ;)
(Przynajmniej w krótkim czasie.)
  • +
  • -
  • 0

#7 Mati1921

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 43 Postów:

Napisano 09 czerwiec 2011 - 15:58

Kegxst może zrozumiesz jak zobrazuję to tak:
Wiara w Kongres Nowej Prawicy jest jak z kibicowaniem reprezentacji Polski w piłce nożnej(tak propos dzisiejszego meczu).
Niby szanse są małe ale każdy kibic mimo tego co mówi w nich wierzy i chciałby żeby wygrali.Tak samo ja wierzę w Kongres Nowej Prawicy i szansę na wolność.

No i Polska (tu du du)!!~w naszych piłkarskich patałachów też wierzę!:D
  • +
  • -
  • 0

#8 kegxst

Kręci...

• Użytkownik
  • 110 Postów:

Napisano 09 czerwiec 2011 - 17:18

Hehe tylko żeby Cie/nas w przysłowiowego h**a nie zrobił gdy będzie miał władze
A tak z innej beczki. Propagujesz Korwina wierysz w jego prawdomówność...a a czy dasz nam/mi pewność że tak będzie po dostaniu się
do władzy?

Co do tematu tak jak mówiłem też zagłosuje na tą partie. :)

Użytkownik kegxst edytował ten post 09 czerwiec 2011 - 17:27

• +
  • -
  • 0

#9 Mati1921

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 43 Postów:

Napisano 09 czerwiec 2011 - 17:22

Kegxst nikt mi nie da takiej pewności...a co do PiS,PO,SLD,PSL już mam pewność,że nie zrobią tego co obiecują.
I uważam Korwina za człowieka honoru nigdy przy kampania nie stosował Piaru(tak się to pisze?) stawiał na naturalność i prawdę.Nie owocowało to ekstra wynikami ale ktoś kto nie owija w bawełnę i od X lat ma te same poglądy jest dla mnie dobrym kandydatem.
  • +
  • -
  • 0

#10 konopny (TastyTs.eu)

Pierwsze listki...

• Grower
  • 28 Postów:
  • Lokalizacjaaiponok

Napisano 09 czerwiec 2011 - 17:40

Wyświetl postUżytkownik Mati1921 dnia 09 czerwiec 2011 - 17:22 napisał

Kegxst nikt mi nie da takiej pewności...a co do PiS,PO,SLD,PSL już mam pewność,że nie zrobią tego co obiecują.
I uważam Korwina za człowieka honoru nigdy przy kampania nie stosował Piaru(tak się to pisze?) stawiał na naturalność i prawdę.Nie owocowało to ekstra wynikami ale ktoś kto nie owija w bawełnę i od X lat ma te same poglądy jest dla mnie dobrym kandydatem.

partie oraz politycy sa zrodlem calego zla , niema sensu zawacac sobie glowy darmozjadami i liczyc ze cos zrobia dla demokracji. Jedyne co naprawde mozemy zrobic to okazywac nasz niezadowolenie aby zmusic nieudacznikow do wykonywania obowiazku rzadzenia w kompetentny sposob. Jesl nie sa wstanie zdolac funkcji niech wypierdalaja . uwazam ze wsrod narodu jest bardzo duzo ludzi kompetentnych , znajacych kilka jezykow obcych i posiadajacych wystarczajaca wiedze aby podejmowac decyzje zgodne z konstytucja i bogacace narod a nie skorwysynstwo napychajace kieszenie w ochydny , bezwstydny sposob.

Nalezalo by jednego pieknego ranka wtargnac do mieszkan wszystkich ministrow sydykalistow i zastosowac wg. nich areszt domowy bez kontaktu ze swiatem zewnetrznym. Podczas nieobecnosci takiego darmozjada zrobioc lustracje i rozgrzeszyc ze zrabowanych pieniedzy. I chocby trza bylo odebrac walsniosci rozdzinne zakupione z pieniedzy skarbu panstwa , to sie zabiera a korwy na bruk.

Niewiem czy jestescie swiadomi ze w podatkach posrednich i bezposrednich oddajecie panstwu 10 lat pracy?

Wnioski mozecie sami wysunac.
  • +
  • -
  • 0

#11 kegxst

Kręci...

• Użytkownik
  • 110 Postów:

Napisano 09 czerwiec 2011 - 17:41

Mati różwnież mam pewność że na PO PiS i inne SLD że nie należy im powierzać władzy.
Nie podważam Jego honoru ale wiesz jeśli zauważył że jego notowania wzrastają to uznał że ta sama gadka działa więc ją kontynujumy :)
Wybacz za mój sceptyzm.
  • +
  • -
  • 0

#12 Mati1921

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 43 Postów:

Napisano 09 czerwiec 2011 - 20:51

Pakonopny co mają zrobić dla demo***cji?
To jest ustrój,w którym 2 meneli ma więcej do powiedzenia niż profesor uniwersytetu Jagiellońskiego.Od kiedy to mądrych jest więcej niż głupich?:D
  • +
  • -
  • 0

#13 nowotny

Jedność ze wszystkimi

• Moderator
  • 873 Postów:
  • LokalizacjaNL

Napisano 22 wrzesień 2011 - 20:52

http://news.money.pl...7,0,913821.html

Widzę, że w sondzie prowadzi Nowa Prawica. Ludzie obudźcie się, Korwin Mike ma rację, ale tylko w kilku kwestiach. Reszta jest z dupy. Prawica to zło i tyle, tak jak socjal.

Namawiajcie rodziny i kogo się da aby zagłosowali na Palikota i jego partię bo jedyna nadzieja wszystkich polaków, nie tylko zwolenników konopi czy związków homoseksualnych!

Idźcie i głosujcie a będzie Wam dane...!!

Użytkownik nowotny edytował ten post 22 wrzesień 2011 - 20:55

• +
  • -
  • 0

#14 Skraj

Kręci...

• Użytkownik
  • 129 Postów:
  • LokalizacjaCzechy Śmiechy

Napisano 25 wrzesień 2011 - 23:13

Prawica nie zabrania związywania się ( bdsm ;p ) homoseksualistom. Niech się wiążą ile chcą, ale małżeństwem tradycyjnie się nazywa związek kobiety i mężczyzny; wiem że różnice między obiema płciami ulegają rozmyciu, ale puki jeszcze są można o nie trochę zadbać.
"Prawica to zło" ? Nie rozumiem. Skrajności mogą być szkodliwe, to wiem, ale pewnych zasad można się trzymać. W jakich kwestiach Mikke nie ma racji Twoim zdaniem, i czy to jest znacząca część jego poglądów? Oczywiście nie ma równoznaczności między 'prawicą' a 'JKM'.
Tak w ogóle "demokracja ma miejsce wtedy gdy dwa wilki i jedna owca ustalają kogo mają zjeść na obiad" hehe. Prawdę mówiąc problematyka demokracji jest lekko bardziej skomplikowana..
aż mi się odechciało pisać. Idę zapalić. Wolnoć Tomku w swoim domku, i będę tego bronił choćby i się zebrało stu demokratów i by.. przyszli podpalić mój dom, ten w którym mieszkam.. ( lekka ironia, hehe, ale i wiele prawdy ).
  • +
  • -
  • 0
gówno tam widać, ale i tak gówno to najlepszy nawóz

#15 fakinszit

Pali to co skręcił...

• Użytkownik
  • 160 Postów:
  • LokalizacjaCz

Napisano 01 październik 2011 - 07:12

moim zdaniem nawet jeśli palikot wejdzie do sejmu to będzie mało znaczącą 'trzecią siłą', która cały czas będzie blokowana przez większych za kontrowersyjne poglądy. czyli nawet jeśli chce coś zmienić, będzie miał związane ręce.

ale też nie można mieć zbyt wielkiej pewności co do tej jego 'chęci', bo wszyscy politycy już od czasów machiavell'ego stosują się do zasady 'po trupach do celu', bo to jest najskuteczniejsza metoda zdobywania władzy.
  • +
  • -
  • 0

#16 nowotny

Jedność ze wszystkimi

• Moderator
  • 873 Postów:
  • LokalizacjaNL

Napisano 01 październik 2011 - 11:37

Dołączona grafika

O to z grubsza program Janusza Palikota.
Są także "25 kroków jak szybko i skutecznie ograniczyć biurokrację" (liberalizację prawa budowlanego, koncesje, cała biurokratyczna forma prow. dz. gosp. tj.: wysyłania bezmyślnych formularzy etc., pomoc przedsiębiorcom - anie tylko dać mu z UP dotację 17k zł i mieć go z bani, nie, trzeba się takim zainteresować, wspierać i pomóc w dalszym finansowaniu bo bez tego niech nikt nie wierzy w cuda bez wsparcia finansowego a mając wiedzę, dacie radę. Tak to było jak konkurencja była na poziomie "2" a nie "10".

Poczytajcie sobie raporty np. Heritage Foundation i innych instytucji, Banku Światowego.
Z ledwością wyprzedzamy takie potęgi gospodarcze jak: Uganda, Namibia czy Paragwaj. Wyprzedzają nas m.in.Gruzja, Bostawania, Peru czy Kostaryka – w wielu rankingach dot. systemu podatkowego, otwartości na przedsiębiorców, ulg etc.
No, ale przecież mamy wg PO 2-gą Irlandię J

Idźcie porozmawiajcie sobie z ludźmi startującymi z list RPP. Ja dziś byłem u siebie i jestem w 100% przekonany do RP.
(byłem już dawno, bo to widać, słychać i czuć, że ten człowiek chce dobrze).
Są to inteligentni, wykształceni i otwarci ludzie, którzy tak jak my też mieli dość polityki bo z kadencji na kadencję coraz gorzej, same afery etc.
Teraz jest szansa, aby w końcu ten kraj zmienić.

Nawet gdyby PO wygrała wybory i nie doszło do koalicji z RP a np. z SLD czy innym złem, to te partie popamiętają opozycję do końca swojego życia.

Największym problemem to jest Kościół: jak PiS ma niemieć poparcia, jak tam "prymus" wyjdzie i powie, że, berety głosujemy na Jarka.
Tak jest i tylko dzięki temu te k...wy siedzą przy korycie.
Dlatego zniesienie religii w szkoła to jeden z priorytetów w szkolnictwie jak i profesjonalna edukacja seksualna, a nie pierdu o wszystkim i o niczym.

Wolność to wolność i nikt nie ma prawa nikomu narzucać w co lub kogo wierzyć. Trzeba uczyć zasad poszanowania 2 osoby jak człowieka a nie jako księdza, dyrektora czy obrażania geja, lesbijki, ateisty. Drugą stroną medalu jest nasza chora mentalność i nienawiść do samych siebie, "naród poczciwy, ale ludzie k..wy" jak to pow. Józef Piłsudki i zaściankowość, ale na to miały wpływ różne czynniki, a w dużej mierze Kościół i św. Krowy w czarnych sukienkach.
Mohery kiedyś wymrą, a jak Kościół przestanie mieć znaczenie i wpier...lać się w politykę tak jak np. dzieje się w Czechach czy trwa w Holandii to i ludzie będą inni, bo pranie mózgu to norma, przykład Pan Hofman z PiS-u. Pajac z wypranym mózgiem i człowiek małpa.

To nie temat na posty, ale ja, znajomi i rodzina głosujemy na Janusza bo to jedyna nadzieja, że w końcu da się przełamać to polityczne zło.
Ci co tylko marudzą i narzekają to absolutnie wg mnie nic nie robią, a nawet nie próbowali zrobić, aby coś zmieniać.

Hasta La Victoria Siempre!!

Użytkownik nowotny edytował ten post 01 październik 2011 - 11:40

• +
  • -
  • 0

#17 dr LSP

igra ze śmiercią

• Moderator
  • 812 Postów:
  • LokalizacjaMj

Napisano 16 październik 2011 - 13:19

No i Ruch Palikota 3 partia w sejmie! Oby tak dalej!!
  • +
  • -
  • 0
Loading...

#18 nowotny

Jedność ze wszystkimi

• Moderator
  • 873 Postów:
  • LokalizacjaNL

Napisano 17 październik 2011 - 12:21

Psy szczekają a karawana jedzie dalej ! :)

ps. za 4 lata wyborcy PO i SLD oraz młodzi przejdą na Ruch i wówczas ponad 50% murowane.
CZAS na NORMALNOŚĆ!! nareszcie.
  • +
  • -
  • 0

#19 Jack

Kwitnie...

• Użytkownik
  • 63 Postów:

Napisano 25 październik 2011 - 17:15

Zastanawiam się tylko jaka jest realna szansa na legalizacje, kiedy zacznie się coś ruszać. Nowotny może Ty coś wiesz? Czy tylko prowadziłeś przedwyborczą kampanię? ^^

Oczywiście oddałem głos na RP i jak na ich pierwsze wybory jestem zadowolony z wyniku. Pobili o głowę parie które już długo stołują się tam gdzie ich być nie powinno.
I naprawdę jestem ciekaw skąd PIS zawsze bierze tyle%... Przecież to jest parodia. Parapety psują kraj, a całą tą pie******ą pro kościelną propagandę trzeba by było za jaja chwycić i wypier****ć przez okno.

Mam nadzieję, że głos był dobrze oddany, że nie na darmo przekonywałem znajomych do moich przekonań ( a znaczna większość moich znajomych głosowała na RP )
I czekamy na efekty pracy. Oby moc była z RP
  • +
  • -
  • 0

#20 nowotny

Jedność ze wszystkimi

• Moderator
  • 873 Postów:
  • LokalizacjaNL

Napisano 25 październik 2011 - 20:32

Kampanii nie robiłem nikomu za nic :)
To tylko moje czysto organoleptyczne opinie bo jestem za Ruchem :)

A na dniach jadę tworzyć stowarzyszenie ;) Przemiany są już rozpoczęte i nieodwracalne, teraz trzeba wziąć się do ciężkiej pracy i pokazać wszystkim o co "nam" chodzi. Trzymać się głoszonych postulatów. Wiadomym i oczywistym jest fakt, że Ruch nie przeforsuje wszystkiego będąc tylko w opozycji, ale musi robić swoje, działać zgodnie ze swoją filozofią, programem i przeć na przód :)

... psy niech sobie szczekają a karawana jedzie dalej :)

ps. zobacz jak już kler etc. trzęsą porami...są osrani prawie po same pachy bo wiedzą, że tego się już nie uda odwrócić, a zaledwie tylko odwlec w czasie.

Jeśli uda się dokonać depenalizacji tj. brak kary za posiadanie konkretnej ilość marihuany przy sobie np. 20gr tak jak np. uczynili to w Czechach (tam jest chyba 1 uncja jak w stanach więc ok 30gr) to już będzie krok na przód i to przez duże P.

Wierzę, że Ruch za 4 lata wygra wybory i będzie już tylko z górki...:) teraz jeszcze pod górkę, ale jak trzeba to się płynie pod prąd, dobra strategia to podst. działania. Co najmniej jeśli będą II siłą w PL to również będzie kolejny sukces i zobaczymy bo teraz za wcześnie aby o tym mówić.
Jak pisałem wyżej, przemiany są już nieuniknione, "druga" transformacja ;) wbrew ogólnemu zdziwieniu i niedowierzaniu!

"To Bóg tak chciał" bo widzi kto normalny ;)

Użytkownik nowotny edytował ten post 25 październik 2011 - 20:33

• +
  • -
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych