O to z grubsza program Janusza Palikota.
Są także "25 kroków jak szybko i skutecznie ograniczyć biurokrację" (liberalizację prawa budowlanego, koncesje, cała biurokratyczna forma prow. dz. gosp. tj.: wysyłania bezmyślnych formularzy etc., pomoc przedsiębiorcom - anie tylko dać mu z UP dotację 17k zł i mieć go z bani, nie, trzeba się takim zainteresować, wspierać i pomóc w dalszym finansowaniu bo bez tego niech nikt nie wierzy w cuda bez wsparcia finansowego a mając wiedzę, dacie radę. Tak to było jak konkurencja była na poziomie "2" a nie "10".
Poczytajcie sobie raporty np. Heritage Foundation i innych instytucji, Banku Światowego.
Z ledwością wyprzedzamy takie potęgi gospodarcze jak: Uganda, Namibia czy Paragwaj. Wyprzedzają nas m.in.Gruzja, Bostawania, Peru czy Kostaryka – w wielu rankingach dot. systemu podatkowego, otwartości na przedsiębiorców, ulg etc.
No, ale przecież mamy wg PO 2-gą Irlandię J
Idźcie porozmawiajcie sobie z ludźmi startującymi z list RPP. Ja dziś byłem u siebie i jestem w 100% przekonany do RP.
(byłem już dawno, bo to widać, słychać i czuć, że ten człowiek chce dobrze).
Są to inteligentni, wykształceni i otwarci ludzie, którzy tak jak my też mieli dość polityki bo z kadencji na kadencję coraz gorzej, same afery etc.
Teraz jest szansa, aby w końcu ten kraj zmienić.
Nawet gdyby PO wygrała wybory i nie doszło do koalicji z RP a np. z SLD czy innym złem, to te partie popamiętają opozycję do końca swojego życia.
Największym problemem to jest Kościół: jak PiS ma niemieć poparcia, jak tam "prymus" wyjdzie i powie, że, berety głosujemy na Jarka.
Tak jest i tylko dzięki temu te k...wy siedzą przy korycie.
Dlatego zniesienie religii w szkoła to jeden z priorytetów w szkolnictwie jak i profesjonalna edukacja seksualna, a nie pierdu o wszystkim i o niczym.
Wolność to wolność i nikt nie ma prawa nikomu narzucać w co lub kogo wierzyć. Trzeba uczyć zasad poszanowania 2 osoby jak człowieka a nie jako księdza, dyrektora czy obrażania geja, lesbijki, ateisty. Drugą stroną medalu jest nasza chora mentalność i nienawiść do samych siebie, "naród poczciwy, ale ludzie k..wy" jak to pow. Józef Piłsudki i zaściankowość, ale na to miały wpływ różne czynniki, a w dużej mierze Kościół i św. Krowy w czarnych sukienkach.
Mohery kiedyś wymrą, a jak Kościół przestanie mieć znaczenie i wpier...lać się w politykę tak jak np. dzieje się w Czechach czy trwa w Holandii to i ludzie będą inni, bo pranie mózgu to norma, przykład Pan Hofman z PiS-u. Pajac z wypranym mózgiem i człowiek małpa.
To nie temat na posty, ale ja, znajomi i rodzina głosujemy na Janusza bo to jedyna nadzieja, że w końcu da się przełamać to polityczne zło.
Ci co tylko marudzą i narzekają to absolutnie wg mnie nic nie robią, a nawet nie próbowali zrobić, aby coś zmieniać.
Hasta La Victoria Siempre!!
Użytkownik nowotny edytował ten post 01 październik 2011 - 11:40