Skocz do zawartości

Kongres Nowej Prawicy

• Nie możesz odpowiedzieć
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mati1921

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 43 Postów:

Napisano 31 maj 2011 - 20:29

Witam wszystkich palących!
Chciałbym was namówić do głosowania na Kongres Nowej Prawicy nie na Palikota w sprawie legalizacji.A o to dla czego:
Janusz Korwin Mikke od lat ma te same poglądy i od lat uważa,że "każdy człowiek jest kowalem swego losu".Idąc tym tropem wiadomo...każdy może sobie palić co chce.To jest prawdziwa szansa na legalizację jeśli tylko Kongres Nowej Prawicy osiągnie próg 5% w nadchodzących wyborach,a 5% to niewiele a wiele dla palaczy!Sam palę i zależy mi na legalizacji.Wiem,że tak czy siak palacz zagłosuje na tego co chce zalegalizować lecz dla czego nie chce żebyście głosowali na Palikota,on chce wprowadzić egzamin po którego zdaniu można będzie jarać...a to już jakaś paranoja.Nawet O.S.T.R jest za Januszem Korwinem Mikke i Kongresem Nowej Prawicy.Ze względu na to,że trochę "siedzę" w polityce mogę podopisywać tutaj w razie ewentualnych wątpliwości.I podkreślam nie chce,żeby został wprowadzony test na to czy mogę palić czy nie,bo co jak nie zdam?!Jeśli legalizacja to tylko Kongres Nowej Prawicy!

Sadzić Palić Zalegalizować!

Odpowiedzi na wasze pytania: i moje przemyślenia na wasze opinie

Oriko:

I bardzo dobrze zrobisz jak przekażesz dalej.I Janusz Korwin Mikke to nie oszołom...on po prostu nie owija w bawełnę i nie używa mądrych słów by delikatnie mówić prawdę.Bo prawda jest brutalna!I mimo,że te poglądy brzmią nieco trochę drastycznie to niestety inaczej się tego przekazać nie da...
Link dla zainteresowanych partią Kongres Nowej Prawicy w kilku punktach opisany jest program partii
http://www.wybory.xaa.pl/partie-np.htm

Grejmen
Janusz Korwin Mikke jest zwolennikiem monarchii to prawda.
Jeden mądry człowiek na tronie mógłby zdziałać więcej niż tylu tych patałachów w sejmie...
Czy Ty czujesz się dobrze reprezentowany przez kogoś kto zarabia 15tys miesięcznie i zabrania do tego Ci zapalić?
Politycy mieli nas reprezentować a partie,które nie mają na uwadze wolności nie mają mojego głosu.Bo to moja sprawa czy ja chce zapalić,ubezpieczyć się,płacić składki emerytalne.Jeśli ktoś mi nakazuje to robić to wtedy to już nie jest wolność a z samej definicji Faszyzm:)
Pozdrawiam!

Cichy:
Tak,pochodzi z Polski ale nie takiej jak by chciał...
Bo żyć musi w Polsce gdzie to państwo decyduje za niego czy ma się ubezpieczyć i czy może zapalić marihuanę.A czym jest kraj,w którym zabrania się posiadania rośliny?!
Może wprowadźmy zakaz jedzenia szczypiorku bo niektórzy są na niego uczuleni?:)

Bezdomny70:
Można się zniechęcić to fakt...sam mam już dosyć co rok obietnice i co rok nowe rozczarowania,afery,przekręty.Każdy miałby dosyć lecz jak widać do Polaków ciężko dotrzeć gdyż ciągle te same partie rządzą.Każda już była u władzy w ten czy inny sposób i nic nie zmieniła.A mówię o partiach PO,PiS i SLD.
I nie będę cię przekonywał do tego,że za Kongresu Prawicy Będzie lepiej(chociaż będzie ale mówię to bez naciskania:D) ale czy nie warto wybrać jakąś alternatywę?Uwierz mi lub nie ale jak mi mówią,że mogą zalegalizować i pozwolić mi wybrać czy ja chce ryzykować i zapiąć pasy czy włączyć w dzień światła w furze czy nie to ja na to idę.A jak Kongres Nowej Prawicy dojdzie do władzy i nic się nie zmieni(chociaż się zmieni,jestem optymistą) to ja wtedy dopiero zrezygnuję!
A program KNP mówi o wolności a wolność z naszym krajem nie ma nic wspólnego na ten czas!

Bezdomny70:
Bezdomny mam dokładnie takie same!
Też tak sądzę lecz Ci co są teraz w rządzie już pokazali na co ich stać.Mam dość tych samych mord w rządzie tych samych kłótni przemian oblicz i powrotów do kłótni.Ostatnim bastionem jest Kongres Nowej Prawicy i jeśli oni będą mieli kiedyś większość głosów w koalicji czy nie i nie zalegalizują wtedy ja zacznę mówiąc wprost tak jak Janusz Korwin Mikke,że leję na tą politykę ciepłym moczem.A jak na razie wierzę w słowa JKM bo jak mówiłeś w coś trzeba wierzyć;)

Głosujcie na Kongres Nowej Prawicy a przekonamy się,czy jest jeszcze dla palaczy szansa!

Kegxst:

Nie musi wygrać musi mieć co najmniej 5% i dostać się do rządu.I w rządzie będzie już fundament,na którym będzie można budować prawicową Polskę!A więc legalizacja będzie coraz bardziej realna a wręcz namacalna.Tylko szkoda głosować na Palikota bo nie chciałbym pisać testu czy mogę czy nie zapalić sobie...bo różnie bywało ze sprawdzianami i nadal tak mam,że jedne zdaje drugie nie.A co jak nie zdam?:D

Więc głosujmy na Kongres Nowej Prawicy i pokażmy tym patałachom z rządu,że nie wszystkim wcisnęli swoją wizje "wolności" bez możliwości kierowania własnym życiem!

Speedy Gonzales:

Ceny po 2,50zł ale speedy to jest możliwe!
Wiem,że ciężko w to uwierzyć ale tak jest naprawdę!Przecież najwięcej na benzynie zarabia kto?~to chyba pytanie retoryczne właściwie...Akcyzy tak wysokie nakładają politycy i mimo wyższych cen paradoksalnie mniej na tym zarabiają.

Lewica dość się w rządzie nasiedziała czas na Nową prawicę!:D

Benzyna i kilka tam pytań:

Witam wszystkich zainteresowanych!
Z góry chciałbym podkreślić,że przedstawiam swoje poglądy i mój punkt widzenia...zwykłego człowieka,sympatyka Kongresu Nowej Prawicy i polityki Janusza Korwina Mikkego.

Co do zadanych mi pytań...np. jak ja widzę dojście Korwina do władzy.To raczej pytanie nie do mnie lecz do jakiś strategów politycznych czy może coś w tym rodzaju.W każdym razie wiem,że wejście z nawet tymi kilkunastoma głosami do rządu wiele by zmieniło gdyż ludzie dowiedzieli by się co to jest Kongres Nowej Prawicy i jakie są ich postulaty.A co do legalizacji ja widzę to tak,że KNP to czysto prawicowa partia (tzn każdy decyduje o sowim losie) i gdy ona dochodzi do władzy pozwala każdemu Polakowi zadecydować co chce zrobić ze swoim życiem.Polecam zagłębić się w prawicowe poglądy gdyż to ciekawe nawet jak się jest przeciwnikiem.A ja nie mam zamiaru się wypowiadać na temat,które poglądy są prawidłowe bo do tego musicie dojść sami.
Padło również pytanie dla czego się w to tak angażuje.To raczej dość oczywiste.Jestem młodym człowiekiem i jeśli teraz nie wezmę się za to to na starość nie będę miał prawa narzekać dla czego jest tak a nie inaczej.Pewnie też dla tego,że to ja chciałbym zadecydować o tym czy chce się ubezpieczyć,zapiąć pasy w samochodzie...No i co najważniejsze jak wychowam moje dzieci!Bo w tym momencie dzieci są "państwowe".Ja sam uważam,że gdy dzieciak coś przeskrobie powinien dostać w tyłek pasem.Oczywiście jestem przeciwny katowaniu dzieci...ale sądzę też,że gdyby przeciętny łebek dostał w tyłek za np rzucanie kamieniami w psa a zdarzało się,że widziałem takie sytuację to na drugi raz by się zastanowił czy warto.Zależy mi też na tym by być wolnym i móc decydować o moich pieniądzach czy ja na starość chce odkładać czy nie i czy chce to robić sam czy za pomocą jakiejś instytucji.Więc angażuję się w to głównie dla wolności.
A co do pytania "jak możemy pomóc" odpowiedź jest prosta zagłosuj.Nawet jeśli nie podoba Ci się program Kongresu Nowej Prawicy to zagłosuj na kogoś innego poza PO,PiS,SLD i PSL oni już 20lat w rządzie siedzą i nic nie robią!Bo kto nie potrafiłby pożyczyć miliardy złotych od różnych państw i zbudować kilka km dróg(ciągnąc zawsze trochę kasy na lewo,mówiąc trochę odnoszę się do tych miliardów).Widać nawet taki pajac jak Tusk czy Kaczyński to potrafią.Pamiętajcie zmarnowany głos to nie głos na Kongres Nowej Prawicy "bo nie wygrają" tylko właśnie na wyżej wymienione partie bo one tak czy siak wejdą...A podczas wyborów Tusk zawsze będzie "zniżał" podatki.Kaczyński będzie się przytulał z gejami na znak "zmiany oblicza".Napieralski jak zawsze będzie "za rodziną".A Pawlak będzie "legalizował".To jest właśnie ta kiełbasa wyborcza.A Polacy od 20 lat regularnie lubią być przez nich i te partie mówiąc wprost dymani!
Dość o moich poglądach;)

A co do paliwa po 2,50zł to:
http://www.youtube.c...?v=_3nO3KtDqu4;)

Pozdrawiam!Głosujcie na Kongres Nowej Prawicy!

Kegxst:
kegxst http://www.youtube.c...h?v=Wav8VSRtpZQ
Ja się nie będę musiał produkować;)
Obejrzyj potem tutaj podaj argumenty przeciw.

Kegxst cd:
kegxst czemu miałby nie sprowadzać jeśli miałoby wyjść taniej?
A co do potwierdzania na papierku przykładowa sytuacja.Chcę wybudować dom lecz uzyskanie pozwolenia zajmuje mi 3-6 miesięcy i sporo kosztów...Jaki to ma sens?Skoro działka jest moja,płacę za materiały sam.Państwo powinno się interesować podłączeniem mediów a nie tym czy ja mogę dom wybudować.Jeśli on się zawali to zawali się na mnie!I z całym szacunkiem ch*j im do tego!

I na sam koniec bo widzę,że temat już troszkę "pod umarł" powiem tak:

Chcę żyć w kraju,w którym nie robi się ze mnie kretyna,za którego rząd decyduje jak ma żyć gdzie i czy ma się ubezpieczyć.Chcę idąc z pakietem nie obawiać się,że podejdzie do mnie 2 policjantów i mnie zgarną za posiadanie.Chcę również zdecydować jak wychowam moje dzieci.Nie mam również przyjemności w utrzymywaniu statusu społecznego naszych rządzących ich samochodów,domów itd...
Chcę być wolny.Chcę decydować o swoim losie w tym i o swoich pieniądzach.

Dla tego głosuję na Kongres Nowej Prawicy!

Użytkownik Mati1921 edytował ten post 14 czerwiec 2011 - 17:04

• +
  • -
  • 0

#2 cichy.

Pierwsze listki...

• Użytkownik
  • 33 Postów:
  • LokalizacjaDisconnect

Napisano 31 maj 2011 - 20:35

Hmm nigdy o nim nie słyszałem, skąd on jest? ;/ On chyba nie z polski pochodzi? -.-
  • +
  • -
  • 0

Pozdrawiam, Cichy

PALIĆ
JARAĆ
ZALEGALIZOWAĆ

#3 oriko

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 4 Postów:

Napisano 31 maj 2011 - 20:41

O korwinie mikke też słyszalem, ale nie wiedzialem ze on chce legalizacji! zawsze mowili ze to taki oszołom jest ;D jesli to wszystko prawda to bede wszystkim mowil o tej partii
  • +
  • -
  • 0

#4 LEONIDSKA

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 6 Postów:

Napisano 31 maj 2011 - 22:00

Korwina oszolomem nazywaja ci co nas bezwartosciowymi cpunami...
  • +
  • -
  • 0

#5 fatalyty

Pierwsze listki...

• Użytkownik
  • 24 Postów:

Napisano 31 maj 2011 - 22:24

http://www.pitbul.pl...zacja-marihuany no to tyle ode mnie ;d Legalize ! ;d
  • +
  • -
  • 0

#6 bezdomny70

Ścina...

• Użytkownik
  • 83 Postów:

Napisano 31 maj 2011 - 22:37

palikot to c**j szuka sobie sprzymiezencow i mysli ze nabierze mnie i mysle wielu innych na ta bajke zaliczy glosy a potem chuja pokaze. Jaki test? k***a i co sie beda pytac? ewentualnie moga sie zapytac mnie jak bardzo mam ich w dupie. odpowiedz sie znajdzie nie znam tego drugiego typa i nie wiem jaki jest ale ja bym w ogole na to nie liczyl ze zalegalizuja nad tym i tak jest wyzsza sila ktora o tym decyduje

sluchaj ja mu rzycze jak najlepiej czas pokaze zaglosowac mozna pewnie w cos trzeba wierzyc tylko z kolei tak jest ze jak sie dojdzie do wladzy to juz koniec troski chyba ze o wlasna dupe. no zobaczymy to sa tylko moje poglady

Użytkownik Baldi edytował ten post 24 wrzesień 2011 - 09:14

• +
  • -
  • 0

#7 kegxst

Kręci...

• Użytkownik
  • 110 Postów:

Napisano 01 czerwiec 2011 - 07:13

I potem wstyd na całą Europe jak z krzyżem :)
Nieno pomysł dobry. I do realizacji. A gdyby postawić przed pałacem scene muzyczną i zagrać koncert przed nim,o legalizacji ? :zakrecony:
  • +
  • -
  • 0

#8 Cypress Hill

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 2 Postów:

Napisano 01 czerwiec 2011 - 08:08

Będe startował na prezydenta w następnych wyborach głosujcie na mnie a będzie legal:P
  • +
  • -
  • 0

#9 kegxst

Kręci...

• Użytkownik
  • 110 Postów:

Napisano 01 czerwiec 2011 - 14:46

No i tak za mało głosów będzie by wygrał, narazie nie ma szans cyba :/
Ale powiedz coś miłego mati żeby obudzić ducha :P
Bo to ciężka sprawa jest.
  • +
  • -
  • 0

#10 speedy gonzales

Pierwsze listki...

• Użytkownik
  • 24 Postów:

Napisano 01 czerwiec 2011 - 17:00

Wyświetl postUżytkownik Mati1921 dnia 01 czerwiec 2011 - 14:54 napisał

kegxst nie musi wygrać musi mieć 5% i dostać się do rządu.I w rządzie będzie już fundament,na którym będzie można budować prawicową Polskę!A więc legalizacja będzie coraz bardziej realna a wręcz namacalna.Tylko szkoda głosować na Palikota bo nie chciałbym pisać testu czy mogę czy nie zapalić sobie...bo różnie bywało ze sprawdzianami i nadal tak mam,że jedne zdaje drugie nie.A co jak nie zdam?:D

Więc głosujmy na Kongres Nowej Prawicy i pokażmy tym patałachom z rządu,że nie wszystkim wcisnęli swoją wizje "wolności" bez możliwości kierowania własnym życiem!

raczej ciezko im wierzyc jak chca zmienic ceny paliwa na 2zl/l co jest nie mozliwe...

ale moze na niego zaglosuje i tak patrzac na polski rzad chyba nic gorszego stac sie nie moze

Wyświetl postUżytkownik Mati1921 dnia 01 czerwiec 2011 - 17:15 napisał

Ceny po 2,50zł ale speedy to jest możliwe!
Wiem,że ciężko w to uwierzyć ale tak jest naprawdę!Przecież najwięcej na benzynie zarabia kto?~to chyba pytanie retoryczne właściwie...Akcyzy tak wysokie nakładają politycy i mimo wyższych cen paradoksalnie mniej na tym zarabiają.

Lewica dość się w rządzie nasiedziała czas na Nową prawicę!:D

ta ale nie zrezugnuja z takich akcyz poniewaz te stawki sa zalezne od wielu czynnikow np o ile sie nie myle od komisji europejskiej.zreszta z czegos musza utrzymywac to panstwo. nie wszystko jest takie proste, jak wyglada :|

Użytkownik Baldi edytował ten post 24 wrzesień 2011 - 09:15

• +
  • -
  • 0

#11 kegxst

Kręci...

• Użytkownik
  • 110 Postów:

Napisano 01 czerwiec 2011 - 18:57

Hmm ciekawe. Temat nie wygasł a mati ma ciągle energie do namawiania :D I to lubię.
To może od początku napisz jak widzisz dojście Korwina do władzy i legalizacji.
Może zastanówmy się jak my możemy w tym pomóc , co? :)
Pozdrawiam!
  • +
  • -
  • 0

#12 oriko

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 4 Postów:

Napisano 01 czerwiec 2011 - 19:49

pisz tutaj
mały offtop nie zaszkodzi :D
w koncu nie same ziolo jest czlowiekowi potrzebne do zycia :D
pozdrawiam!
  • +
  • -
  • 0

#13 bezdomny70

Ścina...

• Użytkownik
  • 83 Postów:

Napisano 01 czerwiec 2011 - 20:34

mati powiedz czemu az tak sie w to angazujesz?

pomoc nie mozesz chodz bys sie zesral ale mozesz sie przyczynic albo do zaglady jak do tychczas albo do triumfu pomoc nam moze tylko szczesie

mati jestes ambitny wieze w twoje przekonania ale boje sie ze okaza sie lipa ja chce jak najlepiej kocham polske ale nie moge w niej byc czemu? polityka. poczekam wierze ze wroce do polski suwerennej i odpowiedzialnej

Użytkownik Baldi edytował ten post 24 wrzesień 2011 - 09:17

• +
  • -
  • 0

#14 kegxst

Kręci...

• Użytkownik
  • 110 Postów:

Napisano 02 czerwiec 2011 - 14:07

Ohoho co to to nie mati... jeśli byśmy w ogóle nie wstąpili do UE to wierz mi że nadal była by bieda jak w 80 i zadupie w naszym kraju, a teraz gdy wsytąpimy to znowu za 10 lat będzie ruina porównywalna do tej z lat 80. Co do warunków zbytu w naszym kraju to to też tak nie jest
mianowicie tylko między innymi my mamy taki problem z cenami bo jeszcze nie jesteśmy na takim etapie jak Niemcy Francja lub załóżmy Włochy jeśli chodzi o gospodarke, a chce podkreślić że wykorzystywanie pieniędzy od UE pozwoli nam na zmniejszenie naszych cen poprzez
inwestycje w naszym karju, czyli fabryki więc nie będziemy musieli sprowadzać z innych krajów UE. Nie wiem czy sami damy sobie rade jeśli
nie mamy pieniędzy a Unia daje je nam ot tak.
O jakiej utraconej niepodległości mówisz?

Jak narazie nie kwestionowałem traktatu lizbońskiego w Twoim wykonaniu więc nie winszuj jeszcze. Argumenty przeciw pisałem dotyczące ceny paliw :)

No tak dopuszczenie azjatów będzie dobrym pomysłem bo oni zarobią a nie polska, może pomyśl że promowanie polskich robotników byłoby lepsze :) Ale nie zaprzeczysz że unia pomogła tak czy siak. Co do robotników z azjii. Nie wiem czy każdy inwestor będzie sprowadzał z azji lub z niemiec robotników do budowy hotelu trzy gwiazdkowego , bo po prostu sie to nie będzie opłacać.
Jesteś za obaleniem spisywania wszytskiego na paierku i potwierdzaniu przez notariaty?

Użytkownik Baldi edytował ten post 24 wrzesień 2011 - 09:19

• +
  • -
  • 0

#15 oriko

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 4 Postów:

Napisano 02 czerwiec 2011 - 16:15

Azjaci tak samo będą u nas pracować, jak nasi rodacy w Irlandii czy w Niemczech i nie ma w tym nic nienormalnego ;)

Z tą budową domu też się zgadzam :D kogo obchodzi jaką chcę mieć chałupę, heh chyba wiem dlaczego ich obchodzi :D urzędnicy lubią mieć władze i pobierać pensje za podbijanie pieczątek ;p

wracając troche do tematu, jeśli Palikot myśli, ze bede chciał prosic urzednika o to, abym mógł zdac egzamin zezwalajacy na palanie maryski :D to chyba go pokreciło :D niech wprowadza taki egzamin na papierosy, alkohol i smalec, bo tez jest niezdrowy :D

pozdrawiam!
  • +
  • -
  • 0

#16 Mati1921

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 43 Postów:

Napisano 14 czerwiec 2011 - 17:07

Piszcie tutaj ja będę w razie nowych pytań,przemyśleń edytował w 1 poście;)
  • +
  • -
  • 0

#17 nowotny

Jedność ze wszystkimi

• Moderator
  • 873 Postów:
  • LokalizacjaNL

Napisano 16 styczeń 2012 - 15:05

Odgrzeję bo nie wytrzymałem :D

Mati1921 indkotrynujesz tu za Kórwinem, (socjopatą, pajacem, populistą i kmiotem) który takim gimbusom jak Ty wpaja głupoty do łba a wy małolaci się tym jaracie: o jaki on mądry, a jaki on inteligentny, Janusz na Króla :D tak i też powie zapewne inteligentny człowiek słuchając Kórwina, ale po chwili stwierdzi: "ja pierdolę, co on gada, on jest pomylony i obłąkany, sieje populizm i zarabia na idiotach którzy kupują i czytają jego bezmózgie i choleryczne felietony".

Jak myślisz dlaczego go wszyscy olali? głosują na niego samie nieroby i gimbusy po kilkanaście lat. To jest jego elektorat w 90%, gimbusy którym Kórwin wciska utopię. Tak, on zmierza ku utopii, której tak naprawdę nie było, nie ma i nie będzie. Bo demokracja to utopia, więc jej nie ma.
Tu masz na pamiątkę:

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Nazwy swych chorych pomysłów zmieniał szybciej niż cała reszta :)

Na koniec tak 1sze lepsze z brzegu : Korwinica mikkoidalna często zarzuca ludziom o lewicowych poglądach, że ci nie znają się na finansach. Poniżej, próbka ich wiedzy na temat podatków dochodowych.

Dołączona grafika

KOCHAM TĘ ICH MATEMATYKĘ.

Reasumując: kórwinom mówię NIE!! gimbusy i ryby głosu nie mają.

Użytkownik nowotny edytował ten post 16 styczeń 2012 - 15:19

• +
  • -
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych