Skocz do zawartości

bezsenność

• Nie możesz odpowiedzieć
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 piot

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 4 Postów:

Napisano 10 maj 2011 - 20:46

witam wszystkich na forum
czytałem że ganja eliminuje bezsenność. Ma ktoś jakieś doświadczenie w dawkach terapeutycznych? Moja matka truje się jakaś chemią no i chce żeby przerzuciła się na zieloną stronę mocy ;) Wie ktoś ile tak + - dać do mleka tak żeby był efekt medyczny a nie narkotyczny? Jeśli nie, w sumie i tak przeprowadzam eksperyment wiec jak Mamie się polepszy to zdam jakieś sprawozdanie.
  • +
  • -
  • 1

#2 @d@ms

Jedność z Jah

• Grower
  • 828 Postów:

Napisano 10 maj 2011 - 21:33

myślę że odpowiednią dawkę będzie mam musiała znaleźć sama ponieważ ganja na każdego działa inaczej czyt każdy ma inne zapotrzebowanie Jeśli zdrowie najważniejsze proponował bym zakup vaporizera do którego mógłbyś wsypywać różne dawki zaczynając od stosunkowo niewielkiej Później obserwować efekty Jeśli za mało dawkę zwiększyć :D

edit:
zapomniałem dodać, że towar od dilla nie będzie do końca spełniał działań terapeutycznych :peace:

Użytkownik @d@ms edytował ten post 10 maj 2011 - 21:35

• +
  • -
  • 0

#3 loony

Jedność z Jah'em

• Rolnik
  • 550 Postów:

Napisano 10 maj 2011 - 21:39

Jak dla mnie to ciężko żeby zdziałać coś bez narkotycznych efektów... Ja to tam profilaktycznie lubię od czasu do czasu mocno się zaje*ać hehe... Pewnie najlepiej było by dać leczniczą odmiankę o dużej zawartości leczniczych kannabinoli to wtedy nie trzeba by było dużo żeby spała jak aniołek. W niektórych krajach opracowuje się i produkuje specjalne leki na bazie konopi, ale co zrobisz jak taka zacofana ta nasza Polska... Próbuj, zaczynaj od bardzo niewielkich ilości i obserwuj, wypytuj. Tylko zanim jej w ogóle dasz cokolwiek to upewnij się że nic jej się nie stanie... wiesz nadciśnienie i te sprawy. Powodzenia :peace:
  • +
  • -
  • 0

#4 machel

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 4 Postów:

Napisano 10 maj 2011 - 22:43

od jarania jeszcze nikt nie umarl
  • +
  • -
  • 0

#5 piot

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 4 Postów:

Napisano 11 maj 2011 - 12:04

palonko mam z własnego boxa wiec z tym nie ma problemu :)
wczoraj dałem matce jakieś 0.1- 0.2 g do szklanki gorącego mleka. jak wróci z pracy to popytam o efekty, na weekend pewnie dam więcej, być może namowie nawet na 1wsza dawkę rekreacyjną:)
Odmiana to Mexican Sativa, jak myślicie- potrzymać ją jeszcze dłużej żeby większość trichomów była brązowa? Wtedy chyba powinny być większe właściwości medyczne.
Bo rekreacyjne już teraz są super, hehe

Co do nadciśnienia z tego co wiem zdarza się mojej Mamie, wiem po sobie że po ganji serducho bije szybciej (albo czas leci szybciej ;)) ale jest jakieś poważne zagrożenie ?
  • +
  • -
  • 0

#6 ~Ganjarz

Wiecznie leci...

• Rolnik
  • 377 Postów:

Napisano 11 maj 2011 - 12:42

Mexican SATIVA? Hmm... sativy są raczej pobudzające i nie mają zbyt dużo CBD, CBN whateva... Na bezsenność polecam odmianki jak Lavender, Purple Kush, Chrystal, Aurora Indica, White Russian itp.

Jak ty to podajesz w ogóle? Po prostu wsypujesz do picia? :B
  • +
  • -
  • 0
Zapraszamy na seans, ale to nie kino,
zapraszamy na melanż, wóda i cannabinol!

Wszystkie moje zdjęcia i wypowiedzi pochodzą z kraju w którym jest to legalne.

White Russian AF Fem. INDOOR
Lavender & Euforia

#7 piot

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 4 Postów:

Napisano 11 maj 2011 - 12:55

wszystko zależy od długości fazy kwietnia jaką zaoferujesz roślinie. nawet sativa może działać stoned (czyli powiedzmy "leczniczo") bo THC w końcu porozpada/utleni się do innych Kannabinoidów (tak to się chyba pisze)
tak czy siak eksperyment kontynuuje.
wsypałem do szklanki i zalałem gorącym mlekiem. Taka "herbatka". Planuje zrobić masło, tylko nie za bardzo wiem w jakich proporcjach to zrobić...
  • +
  • -
  • 0

#8 piot

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 4 Postów:

Napisano 12 maj 2011 - 20:29

zdubluje posta w celach nauki :)

1. dzień jakieś 0.2 g sensi wrzucone do gorącego mleko wraz z gorzką czekolada

matce spało się dobrze, lepiej niż zwykle

2. dzień jakieś 0,4 g sensi, mleko bez czekolady gotowane z paleniem

brak efektu- zły sen

Albo pierwszy raz było ok, albo placebo, albo wpływ czegoś zupełnie innego
Nie wiem jak z dalszym eksperymentem, może jak Mama spróbuje dawkę rekreacyjną czyt. lolek to będzie można coś stwierdzić.
Na razie eksperyment chyba zawieszony ale nie zamykać tematu proszę bo coś mogę tu jeszcze pisać.
  • +
  • -
  • 1

#9 @d@ms

Jedność z Jah

• Grower
  • 828 Postów:

Napisano 13 maj 2011 - 08:00

stoned to rodzaj upalenia jaki dostaniesz niekoniecznie idzie to w parze z CBD

wrzucenie do gorącego mleka nie pomoże raczej trzeba by troszke pogotować było czyli mleko do gara tak ze 300ml, dodajesz lekarstwa,dodajesz łyżkę stołową masła, gotujesz 20-30min, zalewasz kakao.

dodatkowo poszukaj innych przepisów na ciasteczka czy inne smakołyki Tutaj masz kilka:
http://www.cannabisc...icles/2601.html
oraz tutaj:
http://www.trawka.co...orum/4-kuchnia/
  • +
  • -
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych