Skocz do zawartości

Marihuana a zdrowie

marihuana negatywny wpływ

10 odpowiedzi w tym temacie

#1 fiyah

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 54 Postów:

Napisano 07 kwiecień 2011 - 19:29

Zapraszam do obejrzenie krótkiego filmiku, który możecie porozsyłać do osób wierzących że marihuana jest śmiertelnym narkotykiem :)

http://www.youtube.c...player_embedded
  • +
  • -
  • 0

#2 Santosinho

Pierwsze listki...

• Użytkownik
  • 21 Postów:

Napisano 07 kwiecień 2011 - 21:30

Po prostu wziął to na poważnie
  • +
  • -
  • 0

#3 Koci4Lamk4

Kręci...

• Użytkownik
  • 115 Postów:

Napisano 07 kwiecień 2011 - 21:34

Co mógł wziąć na poważnie skoro ten filmik jest ZA Marihuaną. . .
  • +
  • -
  • 0

#4 fakinszit

Pali to co skręcił...

• Użytkownik
  • 160 Postów:
  • LokalizacjaCz

Napisano 12 kwiecień 2011 - 12:02

solaris chyba doznał krótkotrwałego zaćmienia mózgu.

ładny, uświadamiający fragment. zresztą całe 'the union' to dokumentalny masterpiece.
  • +
  • -
  • 0

#5 hotdriv3r

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 2 Postów:

Napisano 11 luty 2012 - 17:53

Witam. Mam 18 lat. Marihuanę pierwszy raz zapaliłem około 3 lata temu tylko raz. Teraz palę około co tydzień/dwa Palę to dlatego, że wolę to niż alkohol, bo jest fajna faza, nie ma kaca i ogólnie chyba jest zdrowsza oraz go po prostu nie lubię. Nie jestem uzależniony, lecz imprezuję co sobotę i chciałbym się dowiedzieć, czy to nie będzie miało znaczącego wpływu na moje zdrowie. Dodam, że jestem człowiekiem, który się nie uzależnia, gdybym wiedział, że ma to nagatywny skutek na moje zdrowie, to bym nie palił. Wydaje mi się, że ostatnio troszkę nawala mi pamięć pamięć krótkotrwała, ale to chyba nie to, gdyż palę średnio co tydzień dopiero od jakiegoś miesiąca. Chciałbym się dowiedzieć, czy palenie co tydzień, co dwa nie będzie miało znaczącego wpływu na moje zdrowie i czy lepiej palić, niż pić. Innych używek nie stosuję.

Użytkownik hotdriv3r edytował ten post 11 luty 2012 - 17:54

• +
  • -
  • 0

#6 solaris

Pali to co skręcił...

• Użytkownik
  • 163 Postów:

Napisano 11 luty 2012 - 18:17

Lepiej palic "bake" niz pić alkohol...to ze czasem ci się zdarzy zapomnieć jak sie nazywaja rzeczy codzienniego użytku to normalne :D Taki jest (negatywny) skutek palenia:) Ja jak zapale mam lepsza pamiec..dopiero zapominam coś po 3 miesiacach jak mi całkowicie THC z organizmu wyjdzie. Ale da sie z tym żyć to jest tylko krótkotrwałe upodzśledzenie pamieci krotkotrwałej, zaraz po chwili sobie przypomnisz cos o czym zapomniales :)
TO czy wyjdzie ci na zdrowie to zdania sa podzielone, i tak i nie. Gdy palisz a masz jakiś ból, to baka go neutralizuje :D łagodzi. A dym jak dym wiadomo ma substancje smoliste które są w jakimś stopniu szkodliwe. Odbić się tobie na zdrowie może dopiero za 30-40 lat...Wszystko na kazdego inaczej działa, kazdy inaczej wszystko odbiera.
Ponoć jest szansa na różne zachorowania jesli palisz w tym wieku..ale dla mnie to są bzdury jesli u ciebie w rodzinie nikt nie choruje np. na schizofrenie to nie masz tego w genach i nie bedziesz miał szansy na jej zachorowanie nawet jakbys palił hurtowo, tonami. Nie martw się tą pamiecią to mija. To nie jest tak ze zapalisz i do konca zycia bedziesz zapominał co masz kupic w sklepie. Chwila zastanowienia i to co zapomnialeś po 1-3 min. Wraca i wiesz już co miales kupić.
Jedynie moze ci się odbić na zdrowie tak jak juz wyzej pisałem "DYM" ale zauwazyć możesz to dopiero po 30-40 latach palenia. I tyle w tym temacie ziomek. Nie namawiam lecz powtarzam w kółko, pal ziolko, pal ziolko, pal ziołko.
  • +
  • -
  • 0
Ustawka na chacie przy joincie i herbacie :)

#7 hotdriv3r

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 2 Postów:

Napisano 11 luty 2012 - 18:37

Hehe. Mój brat jest chory na schizę. A o dym, to ja się nie martwię ;)
  • +
  • -
  • 0

#8 rabbi

Ścina...

• Użytkownik
  • 84 Postów:

Napisano 11 luty 2012 - 19:54

Nie ma ludzi, którzy się nie uzależniają.
Jeśli chodzi o schizofrenię - THC jest czynnikiem uaktywniającym.
A jeśli chodzi o pamięć - tak jak przedmówca napisał. Jeśli ci nie przeszkadza że się musisz co chwila zastanawiać po co poszedłeś do sklepu, to luuus :D
Substancje smoliste to najmniejszy problem.
  • +
  • -
  • 0

#9 Mariusz Kolano

Pestki kiełkują...

• Użytkownik
  • 16 Postów:

Napisano 11 marzec 2012 - 13:01

Wyświetl postUżytkownik hotdriv3r dnia 11 luty 2012 - 17:53 napisał

.. czy to nie będzie miało znaczącego wpływu na moje zdrowie. .. Innych używek nie stosuję.

Nie będzie miało.

Wyświetl postUżytkownik hotdriv3r dnia 11 luty 2012 - 17:53 napisał

Wydaje mi się, że ostatnio troszkę nawala mi pamięć pamięć krótkotrwała..

Marihuana może mieć wpływ na zaburzenie pamięci krótkotrwałej, ale tylko podczas oddziaływania. Ze względu na długie utrzymywanie się we krwi marihuana całkowicie przestaje działać dopiero po ok. 48h, kiedy to rozwiązuje się większość połączeń między THC, CBD, CBN, a receptorami (co nie oznacza że THC nie znajduje się w tkance tłuszczowej. Jest, tyle że już nieaktywne). Cannabis w przeciwieństwie do wielu używek nie wprowadza nieodwracalnych zmian.

Piszę to na podstawie sporej ilości przewertowanych treści na ten temat (głównie naukowej).

Nie zapominaj także, że marihuana ma niewielki wpływ na nasze zdrowie (normalnie użytkowana w normalnych ilościach) i bardziej polecam zwrócić uwagę na dietę. Niektóre niedobory także mogą powodować różne defekty pamięci, czy ogólnie działania mózgu. Tylko pamiętaj! Nie suplementy diety w postaci tabletek, tylko uzupełniamy braki naturalnymi sposobami - poprzez żywność.
Polecam: http://zdrowystylzyc...orow-mineralow/

Pozdrawiam.

Użytkownik Mariusz Kolano edytował ten post 11 marzec 2012 - 15:32

• +
  • -
  • 0
Sadzić, Palić, ZALEGALIZOWAĆ!!!

Uwaga! Post który widzisz wyżej jest napisany wyłącznie na potrzebę tego forum i jest on fikcją literacką.

#10 psaicho

Jedność z Jah

• Moderator
  • 813 Postów:
  • LokalizacjaNibyLandia

Napisano 11 marzec 2012 - 13:25

Wyświetl postUżytkownik Mariusz Kolano dnia 11 marzec 2012 - 13:01 napisał

(normalnie użytkowana w normalnych ilościach)

mozesz doprecyzowac ten termin (uzyte okreslnie)?

Użytkownik psaicho edytował ten post 11 marzec 2012 - 13:26

• +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#11 Mariusz Kolano

Pestki kiełkują...

• Użytkownik
  • 16 Postów:

Napisano 11 marzec 2012 - 15:27

Tak szczerze mówiąc to rzadko kiedy jest to precyzowane. W pewnej książce (o narkotykach w bibliotece szkoły średniej :lol:) było to określone mniej-więcej tak "regularne użytkowanie w rozsądnych ilościach nie powoduje skutków ubocznych". Znowu niewiadoma. Tu chodzi o zdrowy rozsądek, by nie chodzić cały dzień (przepraszam za kolokwializm) zajebanym ;). Chociaż nie wykazano też by wieksze ilości były toksyczne, ale pojawia się pytanie o funkcjonowanie takiej jednostki w społeczeństwie. Teraz niech każdy sobie odpowie na pytanie jak i ile może palić, by nie przeszkadzało to w radzeniu sobie z codziennością. Myślę że ktoś kto chociaż pare dni jechał ciągiem wie co mam na myśli. Wszystko w nadmiarze szkodzi, a każdy organizm jest inny. Dlatego też ciężko jest podać konkrety..

Użytkownik Mariusz Kolano edytował ten post 11 marzec 2012 - 15:30

• +
  • -
  • 0
Sadzić, Palić, ZALEGALIZOWAĆ!!!

Uwaga! Post który widzisz wyżej jest napisany wyłącznie na potrzebę tego forum i jest on fikcją literacką.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych