Skocz do zawartości

Marihuana Nię będzie legalna w Polsce!

8 odpowiedzi w tym temacie

#1 solaris

Pali to co skręcił...

• Użytkownik
  • 163 Postów:

Napisano 01 kwiecień 2011 - 15:04

Teraz, nie dawno w wydarzeniach było o narkotykach i powiedzieli wyraźnie nie będzie LEGALIZACJI NARKOTYKÓW !!!! Jedynie prokurator bedzie mogł odstąpić od ścigania za małe ilośći, i umorzyć postępowanie...A co najgrosze podwyższyli wymiar kary za marysie....
Jak mi żal tej POLSKI k***a tak się cieszyłem, że naprawde coś dobrego usłysze i to co chce usłyszeć, a teraz załamany całkiem jestem....
Przecież dla nich diler to nawet ten co ma pól grama, to po c**j pierdolą, żeeeee scigać bedą dilerów ech......

Sejm znowelizował ustawę o przeciwdziałaniu narkomanii, przewidującą możliwość odstąpienia, w niektórych przypadkach, od ściągania za posiadanie małej ilości narkotyków. Za nowelizacją ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii było 258 posłów, przeciw głosowało 159, sześciu wstrzymało się od głosu.

Według nowelizacji przygotowanej w resorcie sprawiedliwości, w pewnych okolicznościach prokurator, jeszcze przed wydaniem postanowienia o wszczęciu śledztwa, będzie mógł odstąpić od ścigania za posiadanie środków odurzających lub substancji psychotropowych. Chodzi o przypadek, gdy dana osoba posiada nieznaczne ilości narkotyków na własny użytek i nie jest dilerem. Głosowanie poprzedziła kilkudziesięciominutowa burzliwa dyskusja. Przeciwko ustawie byli posłowie PiS. - Ta ustawa jest bardzo szkodliwa dla naszych dzieci, nie idźcie w zaparte - apelowała Beata Kempa (PiS). Minister sprawiedliwości Krzysztof Kwiatkowski odpowiadał, że "nowelizacja da skuteczne narzędzia do ścigania dilerów i leczenia osób uzależnionych". - Mam wrażenie, że ci którzy krytykują ustawę, nie mieli czasu, aby ją przeczytać - mówił Kwiatkowski. Dodał, że ustawa w żadnym stopniu nie oznacza legalizacji narkotyków.

Wcześniej posłowie odrzucili zgłoszone przez PiS wnioski mniejszości w sprawie wykreślenia najbardziej kontrowersyjnych zapisów oraz wniosek o odrzucenie ustawy w całości. Oddalone zostały też poprawki zgłoszone przez SLD dotyczące m.in. kwestii dookreślenia pojęcia "nieznacznej ilości narkotyków".

Sejm podniósł też maksymalny wymiar możliwej kary za wprowadzenie do obrotu znacznej ilości środków odurzających z 10 do 12 lat więzienia. Natomiast za posiadanie znacznej ilości środków odurzających będzie grozić do 10 lat więzienia, obecnie - do ośmiu lat.
Kwiatkowski zapewnił po głosowaniu, że każda, nawet najmniejsza ilość narkotyków nadal podlega odpowiedzialności karnej i jest nielegalna. Minister zaznaczył, że nowelizacja ma umożliwić skuteczną walkę z dilerami. Wskazał, że dotychczasowe przepisy powodowały, że większość skazanych w związku z narkotykami to ich konsumenci, zaś liczba skazywanych dilerów jest dużo mniejsza.
  • +
  • -
  • 5
Ustawka na chacie przy joincie i herbacie :)

#2 ERS

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 9 Postów:

Napisano 09 kwiecień 2011 - 16:35

jakos nie jestem przekonany co do rejestracji mojego nr. telefonu w jakiejkolwiek bazie danych jakos zle mi sie to kojarzy :hwdp:
jest jakas inna mozliwosc wyrazenia swojej aprobaty co do projektu??
  • +
  • -
  • 0

#3 yossarian

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 5 Postów:

Napisano 09 kwiecień 2011 - 17:10

Wyświetl postUżytkownik solaris dnia 01 kwiecień 2011 - 15:04 napisał

Jak mi żal tej POLSKI k***a tak się cieszyłem, że naprawde coś dobrego usłysze i to co chce usłyszeć, a teraz załamany całkiem jestem....

Hahaha, a czego się spodziewałeś? Legalizacji? LOL. Ludzie do was k***a nie dociera, że jesteśmy w UE i wiążą nas międzynarodowe ustawy i zobowiązania. Dlatego marihuana nie będzie legalna w Polsce, wbijcie sobie to do tych łbów, a nie siedzicie i liczycie na cud.
Natomiast myślę że nareszcie sobie odpuszczą ściganie użytkowników i dzięki tej nowelizacji prokurator naprawdę będzie odstępował od stawiania zarzutów w 95% przypadków. I nie będzie to uzależnione od wydania dilera ani pójścia na leczenie. Myslę że sobie darują całe to pierdolenie i wielu przypadkach nawet nie dojdzie do zawożenia ludzi na komisariat z jakąś śmieszną ilością, bo nie bedzie się psom chciało wypełniać papierków i robić przeszukań wiedząc że i tak nie bedzie sprawy.

Użytkownik yossarian edytował ten post 09 kwiecień 2011 - 17:11

• +
  • -
  • 0

#4 GreenEye

Pozytywnie Zielony

• Green Team
  • 765 Postów:
  • LokalizacjaKoło bonia :)

Napisano 10 kwiecień 2011 - 09:15

Macie marzenia ...
  • +
  • -
  • 0
Potrzebna pomoc ? Pisz pw

#5 lapek

Pierwsze listki...

• Użytkownik
  • 31 Postów:

Napisano 10 kwiecień 2011 - 19:47

Coś czuję, że jeszcze w tym stuleciu doczekamy się legalize :D
  • +
  • -
  • 0
Rap is something you do, hip-hop is something you live!

#6 CookyMonster

Pestki kiełkują...

• Użytkownik
  • 18 Postów:

Napisano 04 maj 2011 - 10:01

z tym może być ciężko ale trzeba działać w kierunku legalizacji to czysty zysk dla państwa i święty spokoj dla nas :) jesli marihuana ma być nielegalna to niech za alkohol też zamykają ile pijanych kierowcow powoduje wypadki, alkoholicy rozbijaja sobie rodziny lepiej zapalić sobie z bonga niż sie najebać alko i leżeć jak śwnia i sie nie ruszać xD a na drugi dzien kac. To chore ale mam nadzieje że coś sie może kiedyś zmieni w tym kraju ;] Bless! :ganja:
  • +
  • -
  • 0

#7 THCeryk

Ścina...

• Użytkownik
  • 85 Postów:

Napisano 10 maj 2011 - 14:39

legalizacja PRZECIEŻ POLSKA JEST 100 LAT ZA MURZYNAMI WIĘC CO PORADZIĆ ganje palić po kryjomu w chacie dilerów się nie pozbędą :zakrecony: to zasiejmy POLSKĘ i domy
  • +
  • -
  • 0
•Przyszłość zaczyna się dzisiaj, nie jutro.
•Miłość, która jest gotowa nawet oddać życie, nie zginie.
•Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.
•Czujesz się osamotniony. Postaraj się odwiedzić kogoś, kto jest jeszcze bardziej samotny.
•Potrzeba nieustannej odnowy umysłów i serc, aby przepełniała je miłość i sprawiedliwość, uczciwość i ofiarność, szacunek dla innych i troska o dobro wspólne, szczególnie o to dobro, jakim jest wolna Ojczyzna.

CYTATY ŚWIĘTEJ PAMIĘCI JANA PAWŁĄ II W NASZYCH SERCACH JEST WIECZNY

#8 ~Ganjarz

Wiecznie leci...

• Rolnik
  • 377 Postów:

Napisano 10 maj 2011 - 15:39

Najśmieszniejsze jest to że politycy dobrze wiedzą co to ganja, ba pewnie niektórzy nawet palą... po prostu tak jest im na rękę i mają w dupie czy nam się to podoba czy nie... sad but true :hwdp: c**j w dupe politykom
  • +
  • -
  • 0
Zapraszamy na seans, ale to nie kino,
zapraszamy na melanż, wóda i cannabinol!

Wszystkie moje zdjęcia i wypowiedzi pochodzą z kraju w którym jest to legalne.

White Russian AF Fem. INDOOR
Lavender & Euforia

#9 Pro Papa Gandziarz

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 46 Postów:
  • LokalizacjaCzęstochowa.

Napisano 28 maj 2011 - 17:19

Też jestem tym załamany że legalizacji w Polsce nie będzie, żal mi też troszkę tych osób którzy uważają że Marihuana jest narkotykiem, dla mnie Marihuana jest roślina jak każda inna tylko o innych zaletach i właściwościach. Kiedyś była wykorzystywana w celach leczniczych, w Ameryce nawet lekarze przepisują w recepcie Marihuanę dla pacjentów itd. Dlaczego tego w Polsce by nie mogli zrobić ? :mysli: Ja i tak nie odsunę się od tego i do końca razem z innymi będę walczyć o to aby Marihuana była zalegalizowana w Polsce, a nawet jeżeli całkowicie jej nie zalegalizują to chociaż w jakiejś części powinni zalegalizować, do iluś gramów przy sobie. :) Również to nie zmieni faktu że paliłem, palę i palić będę :ganja: . Chcemy być wolni tutaj w Polsce a co Oni odpierdalają to się w pale nie mieści .
  • +
  • -
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych