Skocz do zawartości

Kołatania,Ciśnienie

• Nie możesz odpowiedzieć
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 Necro

Kwitnie...

• Użytkownik
  • 66 Postów:

Napisano 04 marzec 2011 - 14:39

Witam, mam pytanie. Mianowicie chodzi Mi o działanie MJ na nad cisnienie.
Mojej mamy siostra ma raz na miesiąc ewentualnie raz na dwa miesiące ataki kołatania serca gdzie przez około 30-40 minut lezy i nie moze sie ruszac, a na codzien ma dosc wysokie cisnienie nie pamietam dokładnie ale 100 dolne wiec to juz dosc duzo.
i tu pojawia sie Moje pytanie, czy MJ zbija cisnienie? czy je podnosi. na Samym sobie wiem ze na poczatku serce bije jak szalone ale moze są jakies odmiany czy cos? jesli ktos wie byłbym wdzięczny. Lekarze cały czas dopisują tylko nowe leki które nic nie dają wiec pomyslalem Sobie o kuracji MJ :) nie wiem ciasteczka, wapo. :peace:
  • +
  • -
  • 0

#2 Wise Monkey

Smokin' banana flavour buds

• Moderator
  • 548 Postów:
  • LokalizacjaJunglist massive

Napisano 04 marzec 2011 - 15:35

Powołując się na NAS (National Academy of Sciences), działanie jakie wywołuje marihuana na ciśnienie krwi jest skomplikowane, zależne od dawki,sposób podania oraz postury zażywającego. Marihuana często powoduje czasowe, umiarkowane podwyższenie ciśnienia krwi natychmiastowo po zażyciu, jednakże, długotrwałe dawki mogą nieco obniżyć ciśnienie. Jedną ze znanych reakcji jest mdlenie jeśli wstanie się za szybko, ze względu na obniżenie ciśnienia w pozycji stojącej i jego podwyższenia w pozycji leżącej. Nie ma dowodów na to że używanie marihuany powoduje trwałe nadciśnienie lub choroby serca; niektórzy użytkownicy twierdzą nawet że pomaga im ona kontrolować nadciśnienie poprzez obniżanie stresu. Faktycznie, THC podwyższa puls na jakąś godzinę. Nie jest to szkodliwe ponieważ ćwiczenia fizyczne robią to samo, może jednak być dla osób borykających się z chorobami serca. Trwałe stosowanie może doprowadzić do tolerancji na te oraz inne sercowo-naczyniowe reakcje.

Pozwoliłem sobie przetłumaczyć artykuł ze strony:
http://www.lycaeum.o...ogy.html#myth15
  • +
  • -
  • 1

Dołączona grafika

#3 kokainowy

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 35 Postów:

Napisano 04 marzec 2011 - 16:06

Ja z własnego doświadczenia wiem że jak jarałem to czasem czy byłem zajebany czy trzeźwy coś mi się z sercem działo. Mianowicie czy stałem czy siedziałem czułem że ze mnie życie schodzi jak bym umierał siedziałem i nie miałem sił żeby wstać jak szedłem myślałem że się przewrócę ledwo co mogłem dalej do przodu iść.
  • +
  • -
  • 0

#4 Necro

Kwitnie...

• Użytkownik
  • 66 Postów:

Napisano 04 marzec 2011 - 18:07

Dobra rada. Nie pal.
  • +
  • -
  • 0

#5 kokainowy

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 35 Postów:

Napisano 04 marzec 2011 - 21:11

To mi się działo dość rzadko z 2 razy w miesiącu góra. No przestałem jużpalić i nie zamierzam w najbliższym czasie bo mi pikawa pierdolnie :D
  • +
  • -
  • 0

#6 Kosaa

Jedność z Jah

• Green Team
  • 1073 Postów:
  • LokalizacjaAmsterdam

Napisano 04 marzec 2011 - 23:47

kokainowy, nie krytykuję bo wiem o czym mówisz. Moi znajomi mają to samo, w sumie wszystko zależy od jakości palenia, odmiany, jak ją palisz itd
czasami można łapać lęki, czasami jest wspaniale, wszystko zależy ;)
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika

#7 Agi

Pestki kiełkują...

• Użytkownik
  • 15 Postów:

Napisano 03 kwiecień 2011 - 18:07

Rosyjska ruletka - albo masz szczęście, albo go nie masz...
I tutaj moje wątpliwości się zaostrzają. Ktoś, kiedyś chciał mnie na tym forum przekonać, że gandzia ma tylko pozytywny wpływ na organizm...
  • +
  • -
  • 0

#8 Legalizujemy

Kwitnie...

• Użytkownik
  • 62 Postów:

Napisano 03 kwiecień 2011 - 19:53

ja wczoraj miałem coś podobnego jak kokainowy. Poprzednim razem jak jarałem był śmiech z niczego :D A teraz myślałem , że umrę ( ale mówie sobie huj prześpie się jutro nic nie będzie ) Nie wiem od czego to chyba jakiś hujowy towar
  • +
  • -
  • 0

#9 Necro

Kwitnie...

• Użytkownik
  • 66 Postów:

Napisano 05 kwiecień 2011 - 22:36

Agi i wiesz dlaczego tak jest ? bo ludzie palą gówno od dila którym sie trują, gdyby ganda była legalna to bysmy mieli czysty sprzęt i zdrowy dostęp do roznych akcesori do palenia np.vapo, myslisz ze ktos kto pali od dila wie co to wapo? mało kto.
Wiec mamy kolejny powód dlaczego ma byc legalna MJ.
  • +
  • -
  • 0

#10 Agi

Pestki kiełkują...

• Użytkownik
  • 15 Postów:

Napisano 15 kwiecień 2011 - 15:59

Trochę niekonsekwencji w waszym wypowiedziach... Wasze rozkimny są podobne do mechanizmu obronnego, który zwie się "słodka cytryna".
A działa to tak: wiem, że jak palę, to coś się ze mną dzieje nie tak. No ale... skoro już tak się w to zaangażowałem, to brnę dalej i wymyślam sobie tysiąc powodów, żeby usprawiedliwić to, co robię. Posłuchajcie sobie tego:

http://www.youtube.c...h?v=QmVmr6QyqU4

Dobrze wiemy, że cytryna nie jest słodka...
  • +
  • -
  • 0

#11 Sime

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 51 Postów:

Napisano 16 kwiecień 2011 - 13:13

Tak, Agi ma rację - ołów, siarka i syntetyczne kanabinole w paleniu nie mają na nas wpływu, to po prostu ganja.
  • +
  • -
  • 0

#12 Gość_Lew_com_*

• Gość

Napisano 16 kwiecień 2011 - 18:03

Aż mi się coś źle robi jak to czytam że ołów siarka i syntetyki nie mają na nasz organizm złego wpływu. A po tekście Agi to na myśl przyszło mi że na forum jest.. :hwdp:
I szlak mnie trafia jak dile mieszają ganje z hu.. wie czym a najczęściej z metaamfetaminą. A potem wymyślają dziady że trawka uzależnia i szkodzi. Może i zaszkodzi czysty temat ale raz na milion bo nie każdy ma super organizm. Niektórzy nie mogą pić mleka od krowy a w proszku owszem. Taki świat zaczyna być pokręcony że zaczynamy być uczuleni na naturę zamiast na odwrót.

#13 Safirof

Pierwsze listki...

• Użytkownik
  • 30 Postów:
  • LokalizacjaBiuro budowy Jaskiń ; ))!

Napisano 16 kwiecień 2011 - 21:47

Moim zdaniem to tylko psychika działa na to jak się czujemy kiedy się zajebiemy i myślimy ze umieramy albo coś najlepiej myśleć pozytywnie i wtedy nic nie jest przynajmniej, ja tak mam ze jak się nie przejmuje niczym to mam pozytywny haj :D Bleess! :peace:
  • +
  • -
  • 1

#14 Agi

Pestki kiełkują...

• Użytkownik
  • 15 Postów:

Napisano 17 kwiecień 2011 - 17:36

Wyświetl postUżytkownik Safirof dnia 16 kwiecień 2011 - 21:47 napisał

Moim zdaniem to tylko psychika działa na to jak się czujemy kiedy się zajebiemy i myślimy ze umieramy albo coś najlepiej myśleć pozytywnie i wtedy nic nie jest przynajmniej, ja tak mam ze jak się nie przejmuje niczym to mam pozytywny haj :D Bleess! :peace:

I to jest właśnie to, co mam na myśli :)
Twoje nastawienie, to tak naprawdę oszukiwanie siebie samego. Wiele rzeczy można sobie wmówić, żeby tylko nie stracić dobrego o sobie mniemania...

Nie lubicie być przez nikogo oszukiwani, domagacie się prawdy, ale sami nie macie nic przeciwko, aby oszukiwać własne ciało (kołatanie, bicie serca, czerwone oczy, itp.) Psychika może to znosić dzielnie, ale do pewnego momentu.
  • +
  • -
  • 0

#15 fakinszit

Pali to co skręcił...

• Użytkownik
  • 160 Postów:
  • LokalizacjaCz

Napisano 18 kwiecień 2011 - 09:17

Wyświetl postUżytkownik Lew_com dnia 16 kwiecień 2011 - 18:03 napisał

A po tekście Agi to na myśl przyszło mi że na forum jest.. :hwdp:

Rzeczywiście Agi przywodzi na myśl katolicko-policyjny typ. Taki, który odczuwa masochistyczną przyjemność kiedy się go opluwa. W pełni oddaje się swojemu męczeństwu. Jest na tyle wspaniałomyślny, że jest w stanie się poświęcić w obronie zdrowia i moralności innych. Naprawdę przepiękny przykład godny samego Jezusa.

Dzisiaj rano usłyszałem w radiu, że w Polsce 35x częściej policja zagląda w nasze prywatne dane, typu bilingi, niż w Niemczech. Ogólnie pod tym względem jesteśmy na pierwszym miejscu w UE. Nie istnieją u nas żadne prawne regulacje odnośnie tego kiedy Pan P. może zajrzeć w mój biling, a kiedy nie. Dzięki temu może to zrobić w każdym momencie, dowolną ilość razy.

Policyjne społeczeństwo = policyjny państwo. Witki opadają... :hwdp:

Mam nadzieję, że wybaczycie mi odbiegnięcie od tematu.

Użytkownik fakinszit edytował ten post 18 kwiecień 2011 - 12:08

• +
  • -
  • 0

#16 mek 01

Kwitnie...

• Użytkownik
  • 58 Postów:

Napisano 27 kwiecień 2011 - 06:27

Wyświetl postUżytkownik kokainowy dnia 04 marzec 2011 - 21:11 napisał

To mi się działo dość rzadko z 2 razy w miesiącu góra. No przestałem jużpalić i nie zamierzam w najbliższym czasie bo mi pikawa pierdolnie :D

Bo jaraćie jakiś sort z kupna kij wie czym moczą a na bank moczą bo jest inna bania nisz z pszed 7 laty gram wychodzi mniej i to ważony smak lipa nawet jka zachwalają kiedys takiej lipy nie było zejśćia mulą jak nigdy i nie jestem pszejarany mialem pauze prawie 2 lata to co teraz spszedją to jakis odpadek chemiczny jka dlamnie zapal kupione a potem (drugi dzien) od kogos z własnej kieszeni a zobaczysz róznice
  • +
  • -
  • 0

#17 mek 01

Kwitnie...

• Użytkownik
  • 58 Postów:

Napisano 27 kwiecień 2011 - 06:32

Wyświetl postUżytkownik mek 01 dnia 27 kwiecień 2011 - 06:27 napisał

Bo jaraćie jakiś sort z kupna kij wie czym moczą a na bank moczą bo jest inna bania nisz z pszed 7 laty gram wychodzi mniej i to ważony smak lipa nawet jka zachwalają kiedys takiej lipy nie było zejśćia mulą jak nigdy i nie jestem pszejarany mialem pauze prawie 2 lata to co teraz spszedją to jakis odpadek chemiczny jka dlamnie zapal kupione a potem (drugi dzien) od kogos z własnej kieszeni a zobaczysz róznice

aha jeszcze jedno nie pal z tytoniem ziółka bo jak nie palisz tytoniu na codzień to tak właśnie działa szybka akcjA SERCA ITP shizująca bania jak masz palic bata z tyt to lepiej czyste z fify
  • +
  • -
  • 0

#18 mek 01

Kwitnie...

• Użytkownik
  • 58 Postów:

Napisano 27 kwiecień 2011 - 06:45

[quote name='Agi' timestamp='1301850457' post='59142']
Rosyjska ruletka - albo masz szczęście, albo go nie masz...
I tutaj moje wątpliwości się zaostrzają. Ktoś, kiedyś chciał mnie na tym forum przekonać, że gandzia ma tylko pozytywny wpływ na organizm...
[/quote ej ty chyba z psami szczekasz albo z jednej budy jestes jak nie palisz to po co tu jestes jak jestes takaanty tu i tak nikoggo nie pszekonasz żeby nie palił każdy ma swuj rozum i wogule jak chcesz czegos się dowiedzieć to w encyklopedi se poczytaj a jak cię to interesuje to proprostu zajaraj i zobqaczysz jak jest bo mi zalatujesz na co innego a nie zwykłego użytkownika tylko po co znami piszesz w sumie to z nimi ale nie lubie ciekawskich to nie ładnie wygląda jak piłas alkochol to dlamnie gożej jak bys zapaliła jak zapalisz to zrozumiesz że alko jest gorszy i bardziej szkodzi a tera daj se siana
  • +
  • -
  • 0

#19 ERS

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 9 Postów:

Napisano 29 kwiecień 2011 - 16:38

gaja wpływa na ciśnienie ale raczej pozytywnie nie spotkałem się jeszcze z tym żeby ktoś narzekał ale wszystko jest możliwe ,a koledze powyżej sprezentuję chyba słownik. :peace:
  • +
  • -
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych