Skocz do zawartości

Likier MJ

• Nie możesz odpowiedzieć
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 msokol92

Pierwsze listki...

• Użytkownik
  • 31 Postów:
  • LokalizacjaWszędzie tam gdzie Aktywacja.

Napisano 29 październik 2010 - 08:10

A zatem składniki które będą nam potrzebne to :
-pół litra wódki
-mleko zageszczone słodzone 2 puszki.
-Sekretny składnik MJ

Sposób przygotowania :
1. Mleczko zagęszczone w puszce (nie otwierająć) gotujemy w wodzie na wolnym ogniu ok. 2h
2. Po zagotowaniu wyciągamy na ok. 5 minut do zimenj wody aby troche przestygło.
3. Otwieramy puszki i zlewamy jeszcze ciepłe mleko do miski, do której wsypujemy również MJ i odstawiamy na około 20 minut.
W tym czasie mleczko wystygnie zupełnie a THC wejdzie gdzie trzeba.
4. Do ostudzonego mleczka wlewamy wódeczkę miksując całą masę mikserem.

Smaczne i mocne, Polecam :D
  • +
  • -
  • 0
Green Peace, Pestki skminione.

#2 Mr.Ganja

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 39 Postów:

Napisano 29 październik 2010 - 21:30

Spróbóję tego jak zbiore indoor, brzmi smacznie ;) A mam pytanie, przed miksowaniem wyciągamy MJ?
  • +
  • -
  • 0

#3 koralgol

Pierwsze listki...

• Użytkownik
  • 27 Postów:

Napisano 30 październik 2010 - 09:21

zrobie:D
  • +
  • -
  • 0

#4 #24

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 13 Postów:

Napisano 06 luty 2011 - 15:45

Wyświetl postUżytkownik koralgol dnia 30 październik 2010 - 09:21 napisał

zrobie:D

ja bardzo chętnie też, nawet teraz bym się zabrał tylko nie mam mleka skondensowanego brr! tylko wydaje mi się lepiej to zmieszać z jakimś likierem jajecznym albo innym, bo smak będzie ochydny..
  • +
  • -
  • 0

#5 SnuffWarrior

Pierwsze listki...

• Użytkownik
  • 22 Postów:

Napisano 06 luty 2011 - 21:48

Polecam alkohole z mj- wchodzą dużo szybciej niz makumbaska :D
  • +
  • -
  • 0

#6 #24

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 13 Postów:

Napisano 13 luty 2011 - 10:38

Tylko piszecie że zrobicie, a się nawet nie pochwalicie, nie pokażecie jak robiliście, chyba że wcale nie zrobiliście ;)

przedstawiam GANGJA LIQUEUR

nie chciałem zamulacza. tylko coś co na początek imprezy rozkręci ludzi, wprawi w banana na ustach, czasem nawet i BEZ WIEDZY, że to SPECIAL LIKIER :pijak: dlatego myślałem długo nad dawkami.. chciałem osiągnąć około pół litra gotowego likieru. tak więc potrzebować będziecie:

Dołączona grafika

plus!!
MLEKO W PUSZCE! słodzone wziąłem po co jeszcze dosypywać cukru, a słodzone jest okey raczej;)
aha i ważne! patrzcie ile jest tłuszczu? nie kupujcie żadnych karmelów krówkowych itp itd. tylko mleczko, najlepiej łuste około 7% widziałem max chyba..

Dołączona grafika

wsadzamy do garnka z szmatką na dnie żeby się puszka nie przypaliła. a raczej jej zawartość i GOTUJEMY PRZEZ OKOŁO GODZINĘ - styknie godzinka :)

dałem 2 GRAMY mixu w większości SATIVA. do tej porcji dosypałem jeszcze, dlatego nie sugerujcie się ;)

Dołączona grafika

do tego około 100ml spirytusu 95% rozrobionego z wodą do prawie 350ml czyli zostało około 30% alkoholu w roztworze.

do tego DWA ŻÓŁTKA JAJEK plus DWIE ŁYŻKI CUKRU trzeba je rozetrzeć z cukrem w szklance..

Dołączona grafika

i teraz tak..

wystawiamy mleko z gotowania. studzimy w zimnej wodzie przez około 4minuty ;) dziurawimy z dwóch stron puszki tak, żeby był odpowietrznik.
wlewamy do jakiegoś słoika albo naczynia które możemy wstawić jeszcze do gotowania w WODZIE ZOSTAWIONEJ Z GOTOWANIA MLEKA! WSYPUJEMY NASZE rozdrobnione ZIÓŁKO MOCY oraz mieszamy dokładnie.
Stawiamy w garnku z gotującą się wodą na szmatce i tak gotujemy to na MAXIE gazu aby woda parowała.
Wrzucamy nasz mix żółtek z cukrem - oczywiście mieszamy dokładnie.
Ja gotowałem nasz ganja mix około 10 minutek CIĄGLE MIESZAJĄC !
wyjąłem. odczekałem aż się ostudzi do takiej temperatury, aby można było słoik wziąć w dłonie. czyli około 30 stopni.

Do już ostudzonego mixu wlewamy nasz alkohol dokładnie mieszając łyżką do jednolitej masy!

Dołączona grafika

zakrywamy słoik i zostawiamy go w ciepłym miejscu na grzejniku ALE NIE NA SŁOŃCU!
NALEŻY PAMIĘTAĆ, ŻE THC POD WPŁYWEM ŚWIATŁA SIĘ ROZPADA!
czekamy na przegryzienie się ziółka z tłuszczami i alkoholem około 30 minut NIE WIECEJ!
gdyż alkohol wyciąga z roślin również chlorofil i inne substancje niepotrzebne dam!

PRZELEWAMY przez siteczko calutki likier przez lejek do butelki ładnie rozlewamyyy:

Dołączona grafika

wygląda to strasznie smakowicie. jak trzeba to przelejcie jeszcze raz przez sitko. ale zawsze coś z rośliny zostanie!
co uważam akurat za PLUS, bo musi smakowicie wyglądac:)

mój likier nie wyszedł zielony od chlorofilu, więc fajnie bardzo, ale! powinien być zielony;)
wiec dodałem SPOŻYWCZEGO barwniku ZIELONEGO.

nie dużo ale zabarwiłem delikatnie. odstawiłem w zimne ciemne miejsce i oczywiście rozlewam na START imprezy ;)

dodam tylko, że smak jaki uzyskałem, jest bardzo zadowalający. delikatny jajeczno-mleczny likier z nutką ziółka,
nie za mocną, niewyczuwalną aż nosem kręci, o bardzo dobrym efekcie SATIVA, który nie zamula jak makumba z dziwnymi fazami.
polecam bardzo! :> o wiele lepsze niż obrzydliwa nalewka z Ganji gdzie oprócz THC mamy pełno chlorofilu itp..
  • +
  • -
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych