Marihuana a ciąża
Napisano 19 październik 2010 - 20:17
Napisano 19 październik 2010 - 20:43
Czytałem artykuły w których pisało że marihuana dosyć poważnie potrafi uszkodzić płód ponieważ młodziutki organizm jest delikatny, wszystko się rozwija dopiero a tu będziesz regularnie małego upalać. Być może będzie wyglądał zdrowo, ale później może mieć poważne problemy .. takie moje zdanie, NIE palić w czasie ciąży. Szkoda dzieciaka
![]()
Napisano 19 październik 2010 - 21:00
Użytkownik Kosaa dnia 19 październik 2010 - 20:43 napisał
Czytałem artykuły w których pisało że marihuana dosyć poważnie potrafi uszkodzić płód ponieważ młodziutki organizm jest delikatny, wszystko się rozwija dopiero a tu będziesz regularnie małego upalać. Być może będzie wyglądał zdrowo, ale później może mieć poważne problemy .. takie moje zdanie, NIE palić w czasie ciąży. Szkoda dzieciaka
dzięki za odpowiedź....
Napisano 20 październik 2010 - 07:07
Nie wiem, ale chyba kilka buchów na parę dni nie powinno zaszkodzić. Kurczę, ciężka sprawa. Niech inni się wypowiedzą, a sama szukaj info dalej. Możesz zapytać lekarza co sądzi na ten temat. Pamiętaj, że musi dochować tajemnicy lekarskiej. Powiedz, że mj pomaga Ci właśnie gdy nachodzą Cię mdłości itd.
Pozdrawiam
Napisano 20 październik 2010 - 09:11
Wg. mnie powinnaś odpuścić sobie na czas ciąży. Wcale nie musi Ci być z tym trudno,pamiętaj że marihuana uzależnia tylko psychicznie więc nie ma mowy o takich następstwach jak np. rzucanie papierosów w czasie ciąży no i powinno być Ci łatwiej bo instynkt macierzyński napewno zwycięży
Lepiej chyba poświęcić te pare miesięcy dla całego życia dziecka,prawda?
Swoją drogą,gratuluje!!!
Napisano 20 październik 2010 - 10:57
Wise Monkey dobrze pisze
Nie wiem jak to jest z paleniem MJ bo nigdy nie znałem takiej osoby co by paliła MJ i była w trakcie ciąży (pewnie się to zmieni)
... ale z papierosami to już inna bajka aż 3 osoby, o 3 osoby za dużo paliło fajki :/ Jedna to potrafiła spalić 1 paczkę na dzień co mnie przerażało, a jej chłop ganiany był po fajki. Na szczęście wszystkie 3 urodziły zdrowe i piękne dzieci.
Ja to bym odradzał brania czegokolwiek fajki, alkohol, MJ, i inne używki czy też nawet niektóre leki przeciwbólowe, po prostu odstaw to. Wiem że to nie będzie łatwe i wiem że kobiety mają przesrane, dlatego Ci współczuję.
Gratuluję i pozdrawiam

Bywa zielona, bywa brazowa, bywa pomaranczowa, bywa tez fioletowa, sucha lub wilgotna, przemycona lub krajowa, bedzie wedrowac dopoty dopoki beda hodowac...
Napisano 20 październik 2010 - 19:34
bardzo dziękuje za odpowiedzi
Napisano 20 październik 2010 - 21:48
..to ja i moi ludzie, dziwny jest ten swiat, mamy swoja misje na nastepnych pare lat..
Napisano 21 październik 2010 - 18:44
Użytkownik uciuany_get dnia 20 październik 2010 - 21:48 napisał
no wiem wiem...znam wiele takich przypadków naprawdę....jedną koleżankę to miałam nawet tak przekonaną o tym że jej wolno palić że robiła to bez mrugnięcia okiem i bez wyrzutów sumienia.....ciągneła jointy codziennie i mówiła że wolno jarać bo nie ma na to badań...ja nie jestem aż tak przekonana o tym stąd zresztą pytania i poszukiwania odpowiedzi.....ale patrząc z drugiej strony internet jest pełen zakazów picia nawet lampki wina pod groźbą okropnych chorób u dzieci....a prawda jest taka, że we Francji piją wino do obiadu i nie rodzą się tam niepełnosprawne dzieci....co człowiek to inne poglądy.....jasne jednak jest to że lepiej nic nie używać zeby potem nie mieć sobie nic do zarzucenia.....
Napisano 21 październik 2010 - 21:08
Cytat
Witamy w Polsce, tu każdy chciałby znac prawdę ale nie wszyscy chcą ją poznać, mj jest zła i tyle i tak najlepiej...
A alkohol i tytoń musza być bo jest hajs dużo uzależnionych i wszyscy zadowoleni
Powodzenia i obyś urodziła zdrowego bobasa
Zobacz White Russian 22% THC
Bubble Gummer Female Seeds
OUTDOOR 2010
No Name (Cheese x Sensi Star) Mikrobox
UPRAWA INDOOR OD A DO Z
"Nieznajomośc prawa nie chroni przed jego konsekwencjami"
Napisano 21 październik 2010 - 21:46
Użytkownik Generic dnia 21 październik 2010 - 21:08 napisał
Witamy w Polsce, tu każdy chciałby znac prawdę ale nie wszyscy chcą ją poznać, mj jest zła i tyle i tak najlepiej...
A alkohol i tytoń musza być bo jest hajs dużo uzależnionych i wszyscy zadowoleni
Powodzenia i obyś urodziła zdrowego bobasa
hehehehe...jesteś żywym przykładem tego że w ciąży można pić piwo hehehehehe......nieźle jak na faceta
:p Moja mama piła dużo piwa jak była ze mną w ciąży i urodziłem sie zdrów jak ryba
Użytkownik Generic edytował ten post 23 październik 2010 - 22:16
Napisano 23 październik 2010 - 02:31
toksyczność thc dla człowieka jest znikoma, jednak dla mniejszych organizmów dość łatwo o dawkę śmiertelną - mniejszy/słabszy układ nerwowy.
Napisano 24 październik 2010 - 18:27
Użytkownik milusia dnia 21 październik 2010 - 21:46 napisał
:p Moja mama piła dużo piwa jak była ze mną w ciąży i urodziłem sie zdrów jak ryba
Napisano 24 październik 2010 - 22:49
Jak dla mnie to nie pal w ogole odmów sobie tego podczas ciąży a wypij sobie piwko czasem i będzie dobrze
Zobacz White Russian 22% THC
Bubble Gummer Female Seeds
OUTDOOR 2010
No Name (Cheese x Sensi Star) Mikrobox
UPRAWA INDOOR OD A DO Z
"Nieznajomośc prawa nie chroni przed jego konsekwencjami"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych