Skocz do zawartości

Pizza z trawa

• Nie możesz odpowiedzieć
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 tylu

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 46 Postów:

Napisano 02 listopad 2008 - 13:14

Tak wiec potrzebujemy:
-pizze
-ser zolty (musi byc tlusty bo to tluszcz z sera kumuluje THC)
-palenie (wedlug potrzeb od 2 do 5 gietow)

Pierwsze co musimy zrobic to skolowac pizze, mozna kupic w sklepie mrozona, mozna przygotowac samemu, mozna isc do pizzeri i zamowic "pizze bez pieczenia" (czasem mozliwe), ewentualnie jak mamy ziomka w pizzeri to dajemy mu towar i on zapewne juz bedzie wiedzial co robic ;] przepis mam od kumpla z pizzeri wlasnie.
Jak juz mamy pizze to rownomiernie posypujemy towarem i "przykrywamy" warstwa sera. Pieczemy na okolo 300*C az ser sie ladnie rozpusci. Wyciagamy i gotowe, zycze smacznego.

WSKAZOWKI
-w przypadku mrozonej pizzy nalezy ja najpierw rozmrozic, ewentualnie podpiec w piekarniku, wyjac, posypac ganda i serem i wstawic z powrotem
-sera nie moze byc za malo ale nie moze go tez byc za duzo (ma przykryc marysie ale nie ma spadac z pizzy)
-jak ktos lubi z podwojnym serem to daje warstwe na pizze, posypuje jaraniem i daje druga warstwe
-w zadnym bron boze przypadku nie przypalic, mozna wrzucic pizze w piekarnik, wyjac, dodac gande i ser, wrzucic z powrotem i ustawic tylko grzanie "od gory" (z tego co wiem opcja dostepna tylko w piekarnikach elektrycznych)
-jak ktos uwaza ze za krotko sie piecze a ser juz zaczyna "bulgotac" to zmniejszamy temperature natychmiastowo
-jak zamowicie pizze z pizzeri to szybko bierzcie od typa poki ciepla, posypujcie co macie, dodajcie swoj ser na wierzch i dajcie do piekarnika. nalezy uwazac zeby nie spalic calej pizzy
-jako ser polecam cheddar, jest w miare dobry, latwo dostepny i zawiera az 25% tluszczu

:peace:

[ Komentarz dodany przez: śVIRUS: Wto 09 Cze, 2009 ]
Autorem przepisu jest VOVE (trawka.org) ktoremu uprzjmie dziekujemy za udostepnienie go...
  • +
  • -
  • 0
Zbyt pozytywna dlatego zakazana...

#2 Gość_4-LifeMan_*

• Gość

Napisano 02 listopad 2008 - 13:22

mała rada uważajcie na wymysły kulinarne z konopią bo naprawdę dają dużego kopa;p

#3 Gość__*

• Gość

Napisano 02 listopad 2008 - 23:07

mowisz zeby wstawiac na 300 stopni.. Thc ulatnia sie pod wplywem bodajze 180 albo 160

#4 StawiamNaJutro

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 5 Postów:
  • Lokalizacjaz Nienacka

Napisano 03 styczeń 2009 - 16:15

ale ser jest na ziolku to chyba zabezbiecza ulatnianie sie
  • +
  • -
  • 0
Polskie spojrzenie na obraz szeroki,
W pamięci Holandia i kofiszopy ,
Szlachetne topy które krusze i pale ,
Czuje sie potym wprost doskonale ,
Gorąco polecam i znów skreta wzniecam

#5 pOld

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 9 Postów:

Napisano 05 styczeń 2009 - 20:58

Macie pomysły pizze z ziółkiem :D Ale w gruncie rzeczy można spróbować ;]
  • +
  • -
  • 0

#6 SoNi@k

Ścina...

• Użytkownik
  • 84 Postów:

Napisano 05 styczeń 2009 - 21:44

Też będzie trzeba taką pizze wykminić :faja:
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#7 zamrucz

Wiecznie leci...

• Użytkownik
  • 315 Postów:
  • Lokalizacjazza rogu (:

Napisano 05 styczeń 2009 - 21:49

WhiteNigga napisał:

mowisz zeby wstawiac na 300 stopni.. .

jako kobieta dodam tylko ze w zyciu nie widzialam domowego piekarnika ktorego by sie dalo nastawic na wiecej niz 250*C
  • +
  • -
  • 0
Głowa niedorozwinięta, u premiera i prezydenta,
z konopi możesz kręcić skręta, ale gandzia jest przeklęta (:

#8 sensimillator

Kręci...

• Użytkownik
  • 139 Postów:
  • Lokalizacjawziac na jazz??

Napisano 11 styczeń 2009 - 17:35

czemu?? radziecki napedzany atomem np.:zjarany: ale nie lepiej to poprostu wrzucic do mikrofali na chwile.. THC i tak sie rospusci jak sie ser podgrzeje wsumie nie musi sie nawet rospuszczac ja bym wogole wolal ta 5 spalic i zjesc sobie pizze na gastro :D
  • +
  • -
  • 0
" Babe zeslal Bog raz mu wyszedl taki cod"

#9 Gramik

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 45 Postów:
  • Lokalizacjawiesz czy masz mózg?

Napisano 14 styczeń 2009 - 14:10

osobiscie jadłem budyń ale nie był za smaczny http://trawka.com.pl...tyle_emoticons/default/tongue.gif http://trawka.com.pl...tyle_emoticons/default/icon_mad.gif
  • +
  • -
  • 0

#10 SpOntan

Pestki kiełkują...

• Użytkownik
  • 17 Postów:
  • LokalizacjaJamaica

Napisano 19 styczeń 2009 - 21:50

sensimillator napisał:

ja bym wogole wolal ta 5 spalic i zjesc sobie pizze na gastro :D

Dokładnie :D chociaż może kiedyś zrobię sobie taką pizze i zjem sobie z mamusią albo z kimś i powyje :D oczywiście nie zdradzę składników :)
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#11 STIG

Jedność z Jah'em

• Grower
  • 512 Postów:
  • LokalizacjaCentrum Obserwacji Kosmosu

Napisano 09 luty 2009 - 17:22

zamrucz napisał:

WhiteNigga napisał:

mowisz zeby wstawiac na 300 stopni.. .

jako kobieta dodam tylko ze w zyciu nie widzialam domowego piekarnika ktorego by sie dalo nastawic na wiecej niz 250*C

Brawo !! Dobre spostrzezenie !!! Przylaczam sie do KOlezanki :)) jak macie nastawiac pizze to na 220'C ! i niech siedzi tam 10-20minut :)
  • +
  • -
  • 0

#12 melchior

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 47 Postów:
  • Lokalizacjasyjon

Napisano 24 luty 2009 - 22:27

wy mi tu o pizzy z ziołem,napewno zrobię coś takiego xD
ale mam gastro i aż zaśliniłem klawiaturę :D zwłaszcza o tym podwójnym serze
  • +
  • -
  • 0
matka tej ziemi...roślin zwierząt,ludzi i pokoju między nimi - konopia

#13 Energic

Wiadromaster xD

• Weteran
  • 1348 Postów:
  • LokalizacjaMeryland!

Napisano 24 luty 2009 - 22:41

A ja mam plan żeby zrobić raz na obiad Pizze z trawą i dodać mnóstwo SEEERAA ale tak bardzo dużo i podać rodzince na obiad- ciekawa jaka będzie ich reakcja po zjedzeniu :)

@Sorry za lekki Offtop :(
  • +
  • -
  • 0

#14 zamrucz

Wiecznie leci...

• Użytkownik
  • 315 Postów:
  • Lokalizacjazza rogu (:

Napisano 26 luty 2009 - 15:57

generic21 napisał:

A ja mam plan żeby zrobić raz na obiad Pizze z trawą i dodać mnóstwo SEEERAA ale tak bardzo dużo i podać rodzince na obiad- ciekawa jaka będzie ich reakcja po zjedzeniu :)

@Sorry za lekki Offtop :(

przypomina mi to historie pewnych ciasteczek przyniesionych na wigilie klasowa xD
  • +
  • -
  • 0
Głowa niedorozwinięta, u premiera i prezydenta,
z konopi możesz kręcić skręta, ale gandzia jest przeklęta (:

#15 vove

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 1 Postów:

Napisano 08 czerwiec 2009 - 16:29

ale żal widzę, że umiesz zrobić skomplikowaną operację ctrl+c i ctrl+v

http://trawka.org/vi...pic.php?t=13845

przynajmniej byś wspomniał kto jest autorem

a propos temperatry piekarnika. nie wiem jakie macie, ale mój ma zakres temperatury od 50 do 300 stopni, jak przyjezdza facet z pizza to posupuje jaraniem i serem, wrzucam w rozgrzany na maksa piekarnik i trzymam dopoki ser sie nie rozpusci. kiedys zrobilismy na malej temperaturze, ale ser sie wolno rozpuszczal, a pizza wyschla i poprzypalaly sie boki.
  • +
  • -
  • 0

#16 Ganja Free

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 45 Postów:

Napisano 12 listopad 2009 - 22:14

Hahaha dobre, wigilia klasowa, do barszczyku czerwonego trzeba dodać podczas wigilii w domu i jazda będzie..
Trzeba jak najbardziej spróbować...
  • +
  • -
  • 0

#17 fem

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 51 Postów:

Napisano 21 marzec 2010 - 23:14

Kurde... Średnio raz w tygodniu robie pizze. Bywa ze dwa razy. Jesli nastawisz na 300stopni (czego sam nigdy nie widzialem) to ta pizza sama po 10minutach wyparuje.. Mam piekarnik na gaz i przymierzam sie teraz do tej pizzy. Podam odrazu caly przepis na wytrzesana pizze aby niczego nie spaprac.. Na pol kg maki leci 60g drozdzy - nie wiem jak to wyglada lece na oko zawsze. Pieczarki.. Jesli dajemy bezposrednio na pizze i nie duzo to ok. Ja zazwyczaj daje ok pol kg a w takim przypadku nalezy je przygotowac na patelni aby nie zalaly woda pizzy. Nalezy pokroic je dosc cienko - ja kroje w kostke - i wrzucic na patelnie, i pilnowac aby sie nie spalily - w miare mozliwosci nie dodawac ani oleju ani wody. Jak ich objetosc zmniejszy sie z 2-3razy tzn ze jest juz ok. No to podstawowe elementy przygotowane to do dziela. Jesli na mace jest napisane typ 450 tzn ze maka jest bardzo przemielona.. Polecam taka 650 lub 700. Z maki razowej jest najzdrowsza ale nie jest juz tak dobra. Przepis na 4osoby(duza blacha). Dwie szklany maki do miski - unikac metalowych naczyn. Na to kruszymy ok 3/5 kostki drozdzy(przy zalozenie ze taka kostka ma 100g). Posypujemy je dwoma szczyptami soli i mniej wiecej tyle samo cukru - to przyspiesza rozpuszczanie sie drozdzy. Nastepnie zalewamy ciepla woda - ciepla a nie goraca ani letnia. Nie duzo wody. Polecam wlac pol szklanki i zamieszac. Dolewac pomalu tak aby ciesto nabralo jednolitej konsystencji i dalo sie przemiszac lyzka (uzywac drewnianej lyzki). Teraz najlepiej odpalic piekarnik na dosc niska temperature 50stopni i wlozyc miske do piekarnika - delikatnie przychylic drzwi piekarnika ale nie zamykac. Ja mam gazowy i na najmniejszy plomien zawsze ustawiam. Jak ciasto bedzie juz z 3razy wieksze to przemieszac lyzka i odstawic spowrotem. Powiedzmy po 20minutach jak juz ciasto ma swoje rozmiary to wyciagamy, rzucamy na stolnice z pol szklanki maki a na to ciasto.. Teraz piekarnik podkrecic do 200stopni. Urabiamy i dodajemy z 6 lyzek oleju.. tak aby nie lepilo sie do rak. W miare potrzeby dodac wiecej maki. Blache wysmarowac olejem i rozprowadzic na niej ciasto. Jakkolwiek to zrobicie za tydzien robie pizze to moze jakis screen wrzuce:D smarujemy teraz ciasto przecierem pomidorowym.. Ma byc cos miedzy gesty a rzadki.. do koncetratu polecam dolac troche wody. Rzucamy warstwe sera.. Teraz rzucamy to na so mamy ochote (pieczarki szynka pomidor papryka kukurydza...) Wedlug tego co tu doczytalem nastepnie material i warstwa sera.. I do piekarnika na ok 15-20min. Jak juz bedzie 15min to wykroil najlepiej kawaleczek ciasta z boku i sprawdzic czy jest juz dobre- jesli tak to wyciagnac pizze. Polecam skroic (wysicnac, pokroic drobno lub na tarce utrzec) z 8zabkow czosnku i zalac z 1/3szklanki oleju i dodac szczypte soli.. Bardzo dobry sos. I na koniec dobrze odleciec. LOL ale sie napisalem:D Powodzonka

Użytkownik fem edytował ten post 21 marzec 2010 - 23:16

• +
  • -
  • 0

#18 Babilon Szuka Ganji

Pali to co skręcił...

• Użytkownik
  • 186 Postów:
  • LokalizacjaRotterdam

Napisano 22 marzec 2010 - 03:14

Są miliony potraw zawierających alcohol i tłuszcze, w których można rozpuścić THC, nie ma sensu podawania ich wszystkich...

Do autora:

- 300C ? Od razu widać, że autor przepisu w ogóle nie jest w temacie.

- Po takiej ciężkostrawnej pizzy zanim nam się zioło zmetabolizuje odpowiednio, miną wieki (do 4-8h ; wszystko zależy tez od reszty składników i wielkości pizzy).
Może i jest to dobre jak ktoś chce się rano nawpieprzać jak dziki i popołudniu mieć bardzo długą i powolną fazę.

@ UP

Z kolei przepis powyżej jest przynajmniej bardzo szczegółowy i opisuje zrobienie czegoś takiego od samych podstaw.

Użytkownik Babilon Szuka Ganji edytował ten post 22 marzec 2010 - 03:16

• +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#19 Fachi

Kwitnie...

• Użytkownik
  • 57 Postów:

Napisano 06 kwiecień 2010 - 19:23

lol zrobic masło z thc i na tym maśle ciasto do pizzzy i jest git tylko nie zaduzo stopni bo ulotni sie
  • +
  • -
  • 0

#20 Kosaa

Jedność z Jah

• Green Team
  • 1073 Postów:
  • LokalizacjaAmsterdam

Napisano 07 kwiecień 2010 - 06:13

kup sobie pizze, posypać zielskiem przykryć serkiem do mikrofali na kilka minut aż ser sie roztopi i smacznego ;)
nie lepiej od razu tak napisac tylko sie rozpisywac nie wiadomo jak ? heh :peace:

Użytkownik Kosaa edytował ten post 07 kwiecień 2010 - 06:13

• +
  • -
  • 0

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych