-pizze
-ser zolty (musi byc tlusty bo to tluszcz z sera kumuluje THC)
-palenie (wedlug potrzeb od 2 do 5 gietow)
Pierwsze co musimy zrobic to skolowac pizze, mozna kupic w sklepie mrozona, mozna przygotowac samemu, mozna isc do pizzeri i zamowic "pizze bez pieczenia" (czasem mozliwe), ewentualnie jak mamy ziomka w pizzeri to dajemy mu towar i on zapewne juz bedzie wiedzial co robic ;] przepis mam od kumpla z pizzeri wlasnie.
Jak juz mamy pizze to rownomiernie posypujemy towarem i "przykrywamy" warstwa sera. Pieczemy na okolo 300*C az ser sie ladnie rozpusci. Wyciagamy i gotowe, zycze smacznego.
WSKAZOWKI
-w przypadku mrozonej pizzy nalezy ja najpierw rozmrozic, ewentualnie podpiec w piekarniku, wyjac, posypac ganda i serem i wstawic z powrotem
-sera nie moze byc za malo ale nie moze go tez byc za duzo (ma przykryc marysie ale nie ma spadac z pizzy)
-jak ktos lubi z podwojnym serem to daje warstwe na pizze, posypuje jaraniem i daje druga warstwe
-w zadnym bron boze przypadku nie przypalic, mozna wrzucic pizze w piekarnik, wyjac, dodac gande i ser, wrzucic z powrotem i ustawic tylko grzanie "od gory" (z tego co wiem opcja dostepna tylko w piekarnikach elektrycznych)
-jak ktos uwaza ze za krotko sie piecze a ser juz zaczyna "bulgotac" to zmniejszamy temperature natychmiastowo
-jak zamowicie pizze z pizzeri to szybko bierzcie od typa poki ciepla, posypujcie co macie, dodajcie swoj ser na wierzch i dajcie do piekarnika. nalezy uwazac zeby nie spalic calej pizzy
-jako ser polecam cheddar, jest w miare dobry, latwo dostepny i zawiera az 25% tluszczu
[ Komentarz dodany przez: śVIRUS: Wto 09 Cze, 2009 ]
Autorem przepisu jest VOVE (trawka.org) ktoremu uprzjmie dziekujemy za udostepnienie go...