wlasnie moje kochanie przygotowalo cos pysznego i chcialbym sie podzielic przepisem - za jej zgoda oczywiscie
czas potrzebny na przygotowanie skladnikow: 15 minut
pieczenie: 1 godzina w temperaturze 170-180 stopni
skladniki na jakies 10 porcji:
3-4 dojrzale banany, pol kostki roztopionego masla, 3/4 szklanki cukru, jedno jajko, cukier waniliowy, 1,5 szklanki maki, 1 lyzeczka sody oczyszczonej, szczypta soli, wedle uznania dorzucamy orzechow, rodzynek lub jakichs malych suszonych owocow - jak kto lubi http://trawka.com.pl...tyle_emoticons/default/tongue.gif
skladniki specjalne:
dobrze zmielonego ziola lub haszyku dodac wedle uznania, majac na uwadze wielkosc wypieku - wedlug tego przepisu wychodzi cala foremka, taka jak do pieczenia babki lub keksa (10 x 20 cm). ja tym razem oprocz haszyku dodalem kilka gram pylu i drobnego ziola ktore sie zebralo pod sitkiem na dnie mojego mlynka
przygotowanie:
banany pokroic w kostke (bedzie je latwiej wymieszac z ciastem) i razem z pozostalymi skladnikami wymieszac w jednolita mase - bez grudek. dorzucic orzechy, rodzynki lub suszone owoce, przelac do foremki i piec w piekarniku w temperaturze 170-180 stopni przez okolo godzine.

smacznego