Skocz do zawartości

STOP Dopalaczom i depenalizacja ?

• Nie możesz odpowiedzieć
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 3rRoR

Pierwsze listki...

• Użytkownik
  • 33 Postów:

Napisano 26 sierpień 2010 - 23:57

http://www.tvp.pl/pu...5082010/2375667

Treść która nas interesuje zaczyna się od ok. 19 minuty !

Czuję że zaczyna coś po woli ruszać ! :)
Z optymizmem patrzę w przyszłość, mam nadzieję że nie zawiodę się ! :)

Co do dopalaczy, to mój stosunek jest jasny - zakazać.
Ludzie to palą, biorą, bo jest to legalne a to zgubne substancje.
Niszczą psychikę, a zmiany są widoczne dość szybko - sam widziałem owe u niektórych moich znajomych.
A co wy sądzicie o dopach ?

(Nie wiedziałem zbytnio gdzie to dać, bo nie o legalizacji mowa a depenalizacji, ale myślę że to najodpowiedniejsze miejsce. Jeżeli nie, to proszę o przeniesienie i przepraszam :) )

Peace. :peace:

Użytkownik 3rRoR edytował ten post 27 sierpień 2010 - 00:41

• +
  • -
  • 0
Pomogłem Ci i chciałbyś się jakoś odwdzięczyć,
a może Ty chcesz pomóc mnie ? Dołączona grafika
Jeżeli tak to >>Wejdź tutaj<<
i następnie kliknij w reklamę google, będzie to dla mnie wielkie wsparcie.
Z góry dziękuję.

#2 janGa

Pali to co skręcił...

• Rolnik
  • 245 Postów:

Napisano 27 sierpień 2010 - 03:43

Gdyby ktoś czytał ten artykuł do tego samego filmu doszedłby :) jednak w sumie dobrze, że pojawiło się w oddzielnym temacie ;)

Cytat

a zmiany są widoczne dość szybko - sam widziałem owe u niektórych moich znajomych.
dziwne bo znam osobiście typka który je jakieś gówna i (głownie) pali ze SmartShop-u, nie zauważyłem zmiany w psychice, zachowaniu, poruszaniu się. Funkcjonuje normalnie, codziennie do pracy chodzi. Nie ma problemu z dogadaniem się. Jaki był - taki jest. Pali praktycznie co drugi dzień (czasami nawet co dzień) od jakichś 3, może 4 miesięcy... dlaczego akurat to pali? bo zioło nielegalne.

Cytat

bo jest to legalne a to zgubne substancje.
skąd wiesz, że zgubne? bo media tak pierdolą? :) hehe - pytanie retoryczne oczywiście :)
jednak nie słyszałem o przypadku gdzie ktoś zmarł na skutek zjedzenia/zapalenia jakieś tam substancji z dopalaczy (jeśli tak - oświeć). We wszystkich zatruciach/śmierci brał udział alkohol. A że młodzież to "nieogarnięte" dzieciaki, gdzie w głowach tylko pokazać co to się nie potrafi... cóż mamy skutki :]
to tak samo jak wezmę tabletki na ból żołądka i ostro popiję alkoholem... albo będę pił wódkę, zapijając ją jakimś tanim jabolem. Czy paląc trawę, idziesz się dodatkowo zachlać, tak byś na nogach nie ustał? wypijesz symboliczne jedno, czy dwa piwa... :)
Osobiście nie mam nic do dopalaczy... takie coś tylko dla odpowiednich ludzi, nie dla dziewczynek po 15/16lat - to samo z każdym innym narkotykiem. Wszędzie mamy chemię...
Wypij jednorazowo bardzo dużą ilość wody, a spowodujesz rozrzedzenie płynów ustrojowych, zasłabnięcie, omdlenie czy jakieś inne gówno. I co? zakazać pić wody? bo taki gówniarz nierozumny pójdzie i wypije by się przekonać jak to jest? przestań... wszystko z umiarem, nie wszystko na raz.
Ja w ogóle nie wiem jak można się "zeszmacić" (nie mam teraz odpowiedniego słowa) by spać pod ławką, samemu... jak można się obracać w towarzystwie które Cię zostawi? osobiście nie upijam się nigdy w niepewnym towarzystwie. Sami sobie kołki pod nogi stawiają - to i się przewracają. Niech otrząsną swoje dziecinne móżdżki i użyją trochę rozumu - bo na pewno gdzieś tam głębiej go mają.

Dobra idę spać bo o 10 czas wstać :)
:peace:
  • +
  • -
  • 0
...więc dajcie nam żyć, tak jak chcemy tego sami... to też jest nasz kraj, pozwólcie nam sadzić i palić. Ja nie przestane ćmić, nikt nie zabroni po swojemu żyć... pały niech szukają bo i tak nie znajdą nic, mimo złych powodów uzdrowienie narodów, pomaga dobrym być...

#3 Viking

Pali to co skręcił...

• Użytkownik
  • 213 Postów:
  • LokalizacjaSztokholm

Napisano 27 sierpień 2010 - 08:46

Cytat

kąd wiesz, że zgubne? bo media tak pierdolą? hehe - pytanie retoryczne oczywiście
jednak nie słyszałem o przypadku gdzie ktoś zmarł na skutek zjedzenia/zapalenia jakieś tam substancji z dopalaczy (jeśli tak - oświeć).

kolezanka bawila sie dopalaczami(dzien w dzien) i zle skonczyla.fakt ze nie umarla ale zawal i odwyk...(lat 19)
swoja droga to musialo jej byc glupio powiedziec: jestem Agata i jestem uzalezniona od dopalaczy :?
zdarzylo sie pare razy zapalic cos z dopalaczy,raz nawet neiswiadomie ale to jednak nie to co MJ.wiksa ostra,wrecz brutalna i totalny nieogar.dopalaczom mowie NIE
  • +
  • -
  • 0

#4 cherrybloss

Kwitnie...

• Użytkownik
  • 57 Postów:

Napisano 27 sierpień 2010 - 10:33

Wyświetl postUżytkownik janGa dnia 27 sierpień 2010 - 03:43 napisał

Wszędzie mamy chemię...
Akurat tak się składa, że jestem chemikiem z wykształcenia, to coś Ci powiem...Chemia jest wszędzie i powoduje ona różne skutki, lepsze lub gorsze, pożądane lub mniej pożądane. Pijąc napój gazowany zawierający rakotwórczy aspartam lub nawet paląc papierosa, zawierającego benzen i nitrozoamidy (silnie rakotwórcze) ludzie żyją i mają się dobrze. Natomiast jak dla mnie dopalacze zło największe. Dlaczego? Zupełnie poza kontrolą. Mieszanki psychoaktywnych ziół, grzybów, związków trujących i związków chemicznych zstyntezowanyh w całość lub zmieszanych tak, żeby wywoływać określony efekt. Oczywiście nikt przez dopalacze nie umrze bezpośrednio. Ale w.g mnie wpływ na psychikę może być bardzo silny (depresje maniakalne, schizofremia, agresja, apatia, itd). Może się także okazać, że jeden ze środków chemicznych zawartych w dopalaczach uszkodzi Ci jakiś organ wewnęrzny, np. wątrobę, a dowiesz się o tym za 20 lat jak już będzie za późno. A najgorsze jest to, że mają do tego dostęp gówniarze. Jednak konopie to po pierwsze naturalne rośliny, a po drugie ludzkość pali je od x-lat i znamy efekty ich stosowania (minusy i plusy).

Wyświetl postUżytkownik janGa dnia 27 sierpień 2010 - 03:43 napisał

Wypij jednorazowo bardzo dużą ilość wody, a spowodujesz rozrzedzenie płynów ustrojowych, zasłabnięcie, omdlenie czy jakieś inne gówno.

Ciekawa teoria :mysli:

Użytkownik cherrybloss edytował ten post 27 sierpień 2010 - 15:41

• +
  • -
  • 0

#5 janGa

Pali to co skręcił...

• Rolnik
  • 245 Postów:

Napisano 27 sierpień 2010 - 12:28

Paliła czy żarła tabsy? może krechy wciągała z dopalaczy?
Wątpię by jakikolwiek palenie miało takie konsekwencje w skutkach. Może po prostu była podatna na zawał? ktoś w jej rodzinie chorował/choruje na serce? a po prostu dopalacz przyśpieszył (albo i nie) zawał? mało było sytuacji, gdzie młodzi ludzie zawał mięli? Skąd wiesz, że Ty nie miałeś zawału?
Jak rozpoznasz uzależnienie? bo lekarz rodzicom jej powie? jeżeli tak, to ponad połowa z forum jest uzależniona od zioła ;] a mimo wszystko prawie każdy z tych osób powiedziałby, że tak nie jest :)
cherrybloss, zgadzam się z Tobą, dopalacze również wydają mi się gorsze niż papieros. Jednak zażywane w rozsądnych ilościach? od zapalenia SmartShiva? raz na jeden, dwa tygodnie? prędzej nabawię się wrzodów jedząc burgery z McDonald's...
Nie napisałem, że w późniejszym czasie koledze się nie pogorszy, jednak od 3/4 miesięcy nie widać u niego żadnych zmian. Rozumiem, "szybko" - pojęcie względne, ale 4 miesiące to chyba już dość długo na "szybko", tym bardziej jak jara co dwa dni.

Cytat

A najgorsze jest to, że mają do tego dostęp gówniarze.
No cóż... jest popyt, jest podaż. Fakt faktem przed sprzedaniem tego powinno sprawdzać się dowód, ale czy niektóre nastolatki nie wyglądają na starszych niż 20 lat? jeżeli sprzedawca miałby sprawdzać każdemu dowód to kolejka kilometrowa byłaby... a przecież każdy orze jak może... chodzi o pieniądze :)
Sprzedawca który sprzedał towar osobie ewidentnie wyglądającej na szczeniaka, powinien zostać w przykładny sposób ukarany. I takich powinno się ścigać, a nie Nas :) napiszesz, że dzieciak zawoła starszą osobę i mu kupi? hmmm... a u dila jak jest? dostanie też od ręki, nawet 10 latek. Ważne by miał pieniądze - i też cholera wie co pali, albo je...
Ja nadal podtrzymuje swoje zadnie, jestem na TAK - dla osób z rozumem używających tego. Osoby bez rozumu, powinny w ogóle mieć zakaz wychodzenia z domu :)

Nie słyszałeś o omdleniach po wypiciu zbyt dużej ilości wody? :)

i taki demotywator dla wszystkich z małym rozumem :D
http://demotywatory.pl/2033325/Mozg
  • +
  • -
  • 0
...więc dajcie nam żyć, tak jak chcemy tego sami... to też jest nasz kraj, pozwólcie nam sadzić i palić. Ja nie przestane ćmić, nikt nie zabroni po swojemu żyć... pały niech szukają bo i tak nie znajdą nic, mimo złych powodów uzdrowienie narodów, pomaga dobrym być...

#6 3rRoR

Pierwsze listki...

• Użytkownik
  • 33 Postów:

Napisano 27 sierpień 2010 - 15:05

Owy znajomy palił codziennie przez miesiąc (a często nawet po kilkanaście razy dziennie), zmiany nie były zauważalne gdy był "trzeźwy", gdy znów zapalił to było widać że jest z nim coś nie tak, że jest inny niż był na początku palenia dopalaczy.
Zresztą nie tyko u niego widziałem takie zmiany, a u większości osób które paliły tak często jak on.

Śmierć od samych dopalaczy gdzieś już miała miejsce, jednak nie pamiętam teraz gdzie i kiedy.

Dopalacze mają w sobie wiele składników, wiele roślin i substancji zmieszanych w jednym woreczku dlatego niebezpieczeństwo jest wg. mnie większe - jedna substancja może na Ciebie dobrze zadziałać, druga również a trzecia już może zadziałać negatywnie.

Wiele osób mówi że po dopalaczach jest tak samo jak po zielu, nie prawda !
Dopalacze nie działają tak samo, może podobnie, ale nie tak samo.
Różnicę można zauważyć choćby w samym "chillout'cie".

janGa, dopiero po założeniu tematu dowiedziałem się że owy link podałeś też w swoim temacie,
Eruil powiedział że tematy są podobne, ale nie takie same więc niech zostanie ;)
  • +
  • -
  • 0
Pomogłem Ci i chciałbyś się jakoś odwdzięczyć,
a może Ty chcesz pomóc mnie ? Dołączona grafika
Jeżeli tak to >>Wejdź tutaj<<
i następnie kliknij w reklamę google, będzie to dla mnie wielkie wsparcie.
Z góry dziękuję.

#7 Fyahman

Jedność z Jah

• Rolnik
  • 540 Postów:

Napisano 27 sierpień 2010 - 15:47

Dajcie spokój Bracia z tymi "dopalaczami" ! :/ Wszędzie się mówi, co ten syf z człowieka robi...przecież to jest kompletna chemia...Ja jak już otworzyli je to byłem im przeciwny, ale cieszę się, ze może znikną te przeklęte sklepy! Aby im się udało!

BLESS!
  • +
  • -
  • 0
"Schowaj nóż, otwórz pięść, podaj rękę
Jah Jah mówi „Nie zabijaj” więc nie będę
Każdy człowiek w Nyahbinghi biję w bęben
Zwycięski Lew miłości jest fundamentem"

#8 janGa

Pali to co skręcił...

• Rolnik
  • 245 Postów:

Napisano 28 sierpień 2010 - 05:08

W takim razie lecimy dalej :)
3rRoR, zachowanie jest bardzo dziwne - nie twierdze że miejsca nie miało, bo w końcu każdy ma inny organizm. Jednak taka zmiana po upaleniu? Po własnym doświadczeniu wiem, ze wszystko ze smartu (nie wiem jak z dopalaczy bo nigdy w ustach nie miałem) - wszelkie ziółka mają skutek sativowy, i tak jest z kumplem. Nigdy nie przejawiał agresji, a bardziej zagadywał lub kręcił beke z byle gówna :)

Cytat

Owy znajomy palił codziennie przez miesiąc (a często nawet po kilkanaście razy dziennie)
dlatego mówię TAK, dla osób normalnych ;]
a najlepsze jest to, że wielki "palacz" - mowa cały czas o koledze - zapalił dziś (wczoraj) coś prawdziwego :) dosłownie zginął :) tak chłopaka porobiło, że nie miał siły na nic innego prócz spania :) hehe... w szoku byłem. Utwierdza to w przekonaniu - jak napisał 3rRoR - że naturalne ziółko to nie to samo co chemia dopalaczy ;] że "chillout" jest dużo inny :)

Jejku... żrecie acodiny, wciągacie prawdziwą chemie, ecstasy, grzyby i inne produkty od dila (który c**j wie co robi by mocniej kopało) a boicie się zwykłej chemii z dopalaczy, palonej od czasu do czasu... - bo niby coś nowego.
Nigdy nie twierdziłem, że to coś dobrego, że dobrze iż weszło na rynek... ale bez przesady... również wolałbym by naturalne było legalne, ale niby co zrobimy? sam wolę zapalić pod pub-em jakiego smarta niźli kitrać się za rogiem z własnym ziołem z obawą że za chwilę mnie zgarną... :|

Cytat

Śmierć od samych dopalaczy gdzieś już miała miejsce
zjedz 50 czy 60 tabletek acodinu, a też będziesz w stanie krytycznym. Skoro przesadził - bo niby nie "kopie", bo nie chciało się czekać 15 minut na efekt... cóż... jak napisałem - sam sobie kołek podstawił... Wypij od razu połówkę, efekty dużo inne od wypicia tej samej połówki po kieliszku co 15 minut... bez mózgowy frajer, który nie wie co to chemia i tyle.

bojdżi, kompletna chemia czy nie... są pieniądze... czy gdybyś Ty był na miejscu osoby która ściąga z dopalaczy 3/4 tysiące na tydzień (12 koła na miesiąc - legalnie - na rękę) walczyłbyś z tym? wątpię. Byłbyś sołtysem wolałbyś wydać "swoje" pieniądze by ludzie mięli lepiej?
Widziałeś kiedyś grabie, które grabią od siebie?
kolejny demot :) http://demotywatory....35583/Dopalacze

Cytat

Wszędzie się mówi, co ten syf z człowieka robi...
Wszędzie mówi się - bo pewnie o media Ci chodziło - co to z ludźmi zioło nie robi, też w to wierzysz?

I co? zamkną sklepy, zioło nadal będzie nielegalne :)
Chodzi o ludzi, nie o chemię użytą w dopalaczach. Mamy po prostu durne społeczeństwo.

Swoją drogą... cały czas piszecie jak to dopalacze są niszczycielskie, a praktycznie nie widzę konkretnego powodu dlaczego tak myślicie :)

Użytkownik janGa edytował ten post 28 sierpień 2010 - 05:19

• +
  • -
  • 0

#9 sodovy

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 46 Postów:

Napisano 29 sierpień 2010 - 18:44

wszystko jest dla ludzi,ale trzeba być mądrym w tym co się robi...
  • +
  • -
  • 0

#10 Dobrygrubasek

Ścina...

• Użytkownik
  • 86 Postów:

Napisano 30 sierpień 2010 - 10:58

O ile dobrze słyszałem to gdzieś jest już jeden przypadek smiertelny po tych jebanych dopalaczach. A sam po swoich znajomych widze że to szybko uzależnia.
  • +
  • -
  • 0

#11 FunThomas

Wiecznie leci...

• Użytkownik
  • 412 Postów:

Napisano 30 sierpień 2010 - 17:08

1 osoba zginęła to już wielkie halo? a po alko ile osób dziennie umiera pomyślcie sobie. A że uzależnia to logiczne, wszystko co daje fazę uzależnia. Nikt nikomu tych dopalaczy na siłę nie wciska, to jest świadomy wybór dorosłych ludzi więc ja nie widzę tutaj problemu. Może i są bardziej szkodliwe ale przynajmniej po dopkach nie ma problemów z prawem. A co do chemii to znowu rząd zjebał misję bo zakazał całego działu "ogród botaniczny" gdzie można było kupić szałwie wieszcza, kratom i inne naturalne rośliny.
  • +
  • -
  • 0

#12 SMILE_2

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 3 Postów:

Napisano 15 wrzesień 2010 - 20:57

Cóż, Ja mam tylko jedną uwagę i sami zobaczycie co będzie się działo pod koniec roku :) na moje oko to dopalacze nie znikną bo powstały w konkretnym celu, a mianowicie Mafia ma dość latania po "bramach" i handlowania nielegalnie i przy okazji wyrzucania pieniędzy w błoto (mam na myśli opłacania policji itd) a pod koniec roku będzie się działo....tzn. będzie można kupić konopie w sklepach kolekcjonerskich :) więc spoko, loko, luz i sponton ;)
  • +
  • -
  • 0

#13 Jack

Kwitnie...

• Użytkownik
  • 63 Postów:

Napisano 26 październik 2010 - 16:20

Ja jestem zadowolony z tego że zamknęli dopalacze. Z nieoficjalnych doniesień ( mam znajomego w policji ) wiem, że do niektórych dopalaczy dodawane było skruszone szkło ( żeby tworzyło mikrourazy i bardziej kopało )...

Greening love :)
  • +
  • -
  • 0

#14 lowpo

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 52 Postów:

Napisano 26 październik 2010 - 16:38

Dla mnie dopalacze to zło,o wiele gorsza alternatywa od naturalnych substancji psychoaktywnych.Raz miałem okazje spróbować tego i powiem że pierwszy raz i ostatni.Na początku było zajebiscie a poźniej jakies schizy,nie wiadomo co. Całe szczeście ze juz wszytsko pozamykane zwiazane z dopalaczami.
  • +
  • -
  • 0
Głęboki wdech, tak
Zamknij oczy i pomyśl, tak
Co daje ci fantazja, tak

#15 4 touchdowns 1game

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 48 Postów:

Napisano 26 październik 2010 - 19:19

Wszystko jest dla ludzi, czy legalne czy nie - kto będzie bardzo chciał ten dostanie :)
Ale ogólnie dopalaczom mówię NIE, lepsze naturalne skarby :ganja:
  • +
  • -
  • 0
Dlatego, że tak chcę, nie dlatego, że muszę...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych