Skocz do zawartości

Niemcy legalizuja Marihuane

14 odpowiedzi w tym temacie

#1 UsmiechnietyBarman

Ścina...

• Użytkownik
  • 82 Postów:

Napisano 18 sierpień 2010 - 14:51

Dołączona grafika

Przełom w polityce rządu.

Kontrowersyjna używka będzie przepisywana przez lekarzy na receptę i sprzedawana w aptekach - informuje thelocal.de.

Marihuana stanie się także lekiem przeciwbólowym dla
nieuleczalnie chorych w hospicjach.

Ci ludzie zawsze będą mogli stosować ten środek, by uśmierzyć swój ból - powiedziała Ulrike Flack rzecznik prasowy z partii FDP.

Wprowadzenie ustawy to efekt długotrwałej walki urzędników i lekarzy o możliwość zastosowania marihuany jako środka pomagającego chorym na raka i na stwardnienie rozsiane.

Jeszcze dwa lata temu niemieccy posłowie byli przeciwko liberalizacji przepisów. Uważali, że pozytywne skutki zażycia narkotyku są bardzo wątpliwie - stwierdza thelocal.de.

źródło http://www.thelocal....0817-29211.html
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#2 cezary

Pestki kiełkują...

• Użytkownik
  • 15 Postów:

Napisano 18 sierpień 2010 - 16:04

brawoo!juz nas prawie wszystkie kraje otoczyly swoimi liberalnym prawem ,moze u nas kiedys......
  • +
  • -
  • 0

#3 janGa

Pali to co skręcił...

• Rolnik
  • 245 Postów:

Napisano 18 sierpień 2010 - 16:27

haha... jestem rozjebany... naprawdę :) nie było nic słychać u sąsiadów o liberalizacji - przynajmniej ja nie słyszałem - aż tu nagle wyskakują z dnia na dzień :) pozytywnie... ;] no i w takich krajach nawet żadnych podpisów nie zbierali, a "medyczna marihuana" to prawie jak palenie na legalu :)
Ciekawe kiedy Nasi ślepi politycy otworzą gały - pewnie znowu będziemy ostatnim krajem na świecie :D jeszcze poczekamy :) Oni przecież lepiej wiedzą co dla Nas dobre :)
  • +
  • -
  • 0
...więc dajcie nam żyć, tak jak chcemy tego sami... to też jest nasz kraj, pozwólcie nam sadzić i palić. Ja nie przestane ćmić, nikt nie zabroni po swojemu żyć... pały niech szukają bo i tak nie znajdą nic, mimo złych powodów uzdrowienie narodów, pomaga dobrym być...

#4 krecik

Gleboryj uprawiający in-out door, non-stop

• Weteran
  • 1814 Postów:
  • LokalizacjaCzechy

Napisano 18 sierpień 2010 - 16:47

A to Ciekawe :mysli: byłem pewny że jest już zalegalizowana medyczna MJ

Możliwe że było legalne sprowadzanie medycznej MJ, z zza granicy. Dobrze napisałem ?
Z resztą nie wiem jak to było, może mi się przyśniło, a może jestem jasnowidzem a nawet o tym nie wiem i nie umiem tego wykorzystać :D

Jeśli temat nie był poruszany nigdzie, to ja ślepy-gleboryj jestem jasnowidzem :D

Teraz poczekamy na legalizacje MJ w Niemczech :D Będziemy mieli jeszcze bliżej :faja: Jeśli tak się stanie, będę odwiedzał siostrę częściej :peace:

Prędzej u nich zrobią porządek niż u nas, dlatego napisałem "poczekamy" :D

:peace:

Yo-Ge dzieki za dop.
Coś tam mi niby świtało :pobity:

Yo-Ge "...wiec jestem ciekaw czy ta legalizacja obejmie uprawe na wlasny uzytek" też mnie to ciekawi :mysli: jak na razie nic mi o tym nie wiadomo, żadnych artykułów na ten temat nie widziałem. W sumie mogliby pozwolić na produkcje na własny użytek dla chociażby "potrzebujących", choć nie straciliby na tym żeby pozwolili każdemu mieć w domu krzaczka.
Chyba że tak jak i u nas nie ma "praw człowieka do własności". Może i źle rozumiem te prawo, ale co komu szkodzi jak ktoś pali, sadzi nie robiąc przy tym krzywdy sobie czy innym i nie zmuszając ich do tego ?

Użytkownik krecik edytował ten post 18 sierpień 2010 - 19:12

• +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

Bywa zielona, bywa brazowa, bywa pomaranczowa, bywa tez fioletowa, sucha lub wilgotna, przemycona lub krajowa, bedzie wedrowac dopoty dopoki beda hodowac...

#5 Yo-Ge

Indoor Grower

• Weteran
  • 918 Postów:
  • Lokalizacjapustelnia

Napisano 18 sierpień 2010 - 18:39

Krecik, mozliwe bylo zalatwienie zezwolenia na stosowanie konopi ale bodajze w jakis skrajnych przypadkach, poza tym o ile sie nie myle THC Pharm to niemiecki koncern produkujacy Dronabinol (syntetyk) i dostanie tego leku (ok. 400€ za bikse...) jak i zapewne sprowadzenie Bedrocan'u to nie byl problem. Dotatkowo producent Sativex'u bedzie pociskal swoj towar (jak by nie bylo z konopi) pewnie i do niemieckich aptek, wiec jestem ciekaw czy ta legalizacja obejmie uprawe na wlasny uzytek :mysli:
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika
"Swiat nie jest taki jakim wydaje sie byc, nie jest tez inny..."

#6 Baldi

Wiecznie leci...

• Grower
  • 409 Postów:
  • Lokalizacjaz OSP

Napisano 18 sierpień 2010 - 20:24

czyli coco jambo i jestem uzalezniony i sie lecze ganją :)
  • +
  • -
  • 0
Grower na emeryturze

#7 Pajelek

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 50 Postów:
  • LokalizacjaHolandia

Napisano 18 sierpień 2010 - 22:04

a my będziemy ostatni tak ja zawsze sto lat za murzynami.Już nie długo Kolej na Polskę
  • +
  • -
  • 0

#8 DzikiRobaK

Ścina...

• Użytkownik
  • 93 Postów:

Napisano 19 sierpień 2010 - 13:08

Jeszcze Chiny przed nami zdążą zalegalizować ;>
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#9 3rRoR

Pierwsze listki...

• Użytkownik
  • 33 Postów:

Napisano 19 sierpień 2010 - 15:32

Myślę że za dwa lata, doczekamy się jakichś kroków w stronę depenalizacji.
  • +
  • -
  • 0
Pomogłem Ci i chciałbyś się jakoś odwdzięczyć,
a może Ty chcesz pomóc mnie ? Dołączona grafika
Jeżeli tak to >>Wejdź tutaj<<
i następnie kliknij w reklamę google, będzie to dla mnie wielkie wsparcie.
Z góry dziękuję.

#10 Fyahman

Jedność z Jah

• Rolnik
  • 540 Postów:

Napisano 19 sierpień 2010 - 16:41

Poczekamy zobaczymy ;) ale to niespodzianka :p
  • +
  • -
  • 0
"Schowaj nóż, otwórz pięść, podaj rękę
Jah Jah mówi „Nie zabijaj” więc nie będę
Każdy człowiek w Nyahbinghi biję w bęben
Zwycięski Lew miłości jest fundamentem"

#11 janGa

Pali to co skręcił...

• Rolnik
  • 245 Postów:

Napisano 19 sierpień 2010 - 17:13

bojdżi, jaka znowu niespodzianka? :lol2:
Niespodzianka to będzie jak w Polsce wejdzie ustawa o niekaralności :D
Połowa społeczeństwa wyjdzie przed dom/blok i zapalą wspólnie lolka :D :lol2: haha
  • +
  • -
  • 0
...więc dajcie nam żyć, tak jak chcemy tego sami... to też jest nasz kraj, pozwólcie nam sadzić i palić. Ja nie przestane ćmić, nikt nie zabroni po swojemu żyć... pały niech szukają bo i tak nie znajdą nic, mimo złych powodów uzdrowienie narodów, pomaga dobrym być...

#12 solaris

Pali to co skręcił...

• Użytkownik
  • 163 Postów:

Napisano 29 marzec 2011 - 17:06

Chcecie Legalizacji ? Wybierzcie innego premiera. D. Tusk. :) Bedzie u nas jak sie pokolenie wymieni.
  • +
  • -
  • 4
Ustawka na chacie przy joincie i herbacie :)

#13 Necro

Kwitnie...

• Użytkownik
  • 66 Postów:

Napisano 30 marzec 2011 - 09:13

Naucz sie czytac ze zrozumieniem ! tusk jest przeciwko legalizacji ! nie wprowadzaj ludzi w bląd jak nie wiesz!
http://wiadomosci.on...,wiadomosc.html
  • +
  • -
  • 0

#14 solaris

Pali to co skręcił...

• Użytkownik
  • 163 Postów:

Napisano 30 marzec 2011 - 15:50

Do kogo to????? Chyba nie do mnie :) Bo napisalem dokladnie jak do mnie to przeczytaj to kilka razy ze zrozumieniem :P Pozdro
  • +
  • -
  • 0
Ustawka na chacie przy joincie i herbacie :)

#15 fiyah

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 54 Postów:

Napisano 31 marzec 2011 - 18:38

Również myślałem, że w takim kraju jak Niemcy MJ jest już dawno legalna w celach medycznych, a tu takie zaskoczenie;) Teraz trzeba mieć nadzieję, że szanowny pan premier pójdzie w ślady naszych sąsiadów i coś w końcu u nas ruszy :|
  • +
  • -
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych