Komorowski zablokował prace nad legalizacją marihuany
Rozpoczęty przez Eruil, sie 13 2010 16:39
11 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 sierpień 2010 - 16:39
Bronisław Komorowski, jeszcze jako marszałek sejmu, nie zgodził się na obywatelską zbiórkę podpisów pod ustawą legalizującą posiadanie niewielkich ilości narkotyków - informuje tvp.info.
Autorami projektu ustawy są organizatorzy Marszu Wyzwolenia Konopi - parady zwolenników legalizacji marihuany i haszyszu. Podczas marszu pod koniec maja w Warszawie zebrali tysiąc podpisów koniecznych do zgłoszenia wniosku.
Projekt przewidywał legalizację uprawiania na własne potrzeby konopi, z których wytwarza się marihuanę i haszysz, oraz anulację wyroków osób skazanych za posiadanie niewielkich ilości narkotyków.
Zawiadomienie o utworzeniu komitetu trafiło do marszałka Bronisława Komorowskiego na tydzień przed pierwszą turą wyborów prezydenckich. Zgoda marszałka jest konieczna, by móc zacząć zbierać 100 tysięcy podpisów niezbędnych, by skierować ustawę do sejmu. Marszałek jednak zgody nie udzielił. Wytknął inicjatorom braki formalne we wniosku oraz brak kilku opinii prawnych.
Nowy marszałek sejmu Grzegorz Schetyna w związku z nie uzupełnieniem wniosku również odmówił rejestracji komitetu. Jednak zwolennicy legalizacji marihuany i haszyszu nie poddają się. Złożyli już w Sądzie Najwyższym skargę na decyzje marszałka. Rozpoczęli też ponowną zbiórkę tysiąca podpisów potrzebnych do złożenia wniosku - podaje tvp.info.
Źródło:
WP.pl
Autorami projektu ustawy są organizatorzy Marszu Wyzwolenia Konopi - parady zwolenników legalizacji marihuany i haszyszu. Podczas marszu pod koniec maja w Warszawie zebrali tysiąc podpisów koniecznych do zgłoszenia wniosku.
Projekt przewidywał legalizację uprawiania na własne potrzeby konopi, z których wytwarza się marihuanę i haszysz, oraz anulację wyroków osób skazanych za posiadanie niewielkich ilości narkotyków.
Zawiadomienie o utworzeniu komitetu trafiło do marszałka Bronisława Komorowskiego na tydzień przed pierwszą turą wyborów prezydenckich. Zgoda marszałka jest konieczna, by móc zacząć zbierać 100 tysięcy podpisów niezbędnych, by skierować ustawę do sejmu. Marszałek jednak zgody nie udzielił. Wytknął inicjatorom braki formalne we wniosku oraz brak kilku opinii prawnych.
Nowy marszałek sejmu Grzegorz Schetyna w związku z nie uzupełnieniem wniosku również odmówił rejestracji komitetu. Jednak zwolennicy legalizacji marihuany i haszyszu nie poddają się. Złożyli już w Sądzie Najwyższym skargę na decyzje marszałka. Rozpoczęli też ponowną zbiórkę tysiąca podpisów potrzebnych do złożenia wniosku - podaje tvp.info.
Źródło:
WP.pl
Napisano 13 sierpień 2010 - 17:18
Będzie bardzo ciężko zdepenalizować konopie.
Myślę że przez najbliższe lata to się nie uda, jednak pozostaje również nadzieja
Osobiście myślę że depenalizacja wystarczyłaby całkowicie... bo kto normalny nosi przy sobie np. 1kg suszu ?
Rozsądna ilość za którą nie bylibyśmy karani + jeden lub dwa krzaki, chyba każdemu wystarczą.
Myślę że przez najbliższe lata to się nie uda, jednak pozostaje również nadzieja
Osobiście myślę że depenalizacja wystarczyłaby całkowicie... bo kto normalny nosi przy sobie np. 1kg suszu ?
Rozsądna ilość za którą nie bylibyśmy karani + jeden lub dwa krzaki, chyba każdemu wystarczą.
Pomogłem Ci i chciałbyś się jakoś odwdzięczyć,
a może Ty chcesz pomóc mnie ?
Jeżeli tak to >>Wejdź tutaj<<
i następnie kliknij w reklamę google, będzie to dla mnie wielkie wsparcie.
Z góry dziękuję.
Z góry dziękuję.
Napisano 13 sierpień 2010 - 17:38
Noo czyli 30g przy sobie i 5 krzaczorów co najmniej
może kiedyś sie doczekamy
Napisano 13 sierpień 2010 - 18:50
wiedziałem, ze tak bedzie pisalem o tym w temacie(jak tam w sprawie legalizacji) łahahahaha,
POMOGŁEM? kliknij
albo stawiaj flaszke.
Napisano 13 sierpień 2010 - 23:25
W c**j z tą polską... już w tyłku mam tą ich depenalizację. Same matoły na stołkach siedzą i myślą o swoich tłustych dupskach: "Jak tutaj jeszcze się utuczyć, kosztem durnych ludzi". Za duże już to koryto mają.
Żeby prezydent na mszy nie umiał się zachować? co On w nocy robił? pił? niech zapali to o co walczymy, się przynajmniej wyśpi jak należy...
Mam nadzieję, że sąd najwyższy pozytywnie rozpatrzy skargę, tak by oczy z orbit wyszły tym najwyżej ułożonym...
chociaż w tym łysym i pustym do n-tej potęgi kraju, gdzie nikt nie liczy się ze zdaniem społeczeństwa... a później dziwią się że ludzie emigrują, albo że jest niż demograficzny... skoro sam Nasz niekumaty rząd - gdzie na najważniejszych stołkach historycy siedzą - nie robi nic w kierunku zadowolenia społeczeństwa... "wymienić" w cholerę wszystkich...
Normalnie jestem w szoku i nie mam już żadnej nadziei na legalizację w jakiejkolwiek formie...
Żeby prezydent na mszy nie umiał się zachować? co On w nocy robił? pił? niech zapali to o co walczymy, się przynajmniej wyśpi jak należy...
Mam nadzieję, że sąd najwyższy pozytywnie rozpatrzy skargę, tak by oczy z orbit wyszły tym najwyżej ułożonym...
chociaż w tym łysym i pustym do n-tej potęgi kraju, gdzie nikt nie liczy się ze zdaniem społeczeństwa... a później dziwią się że ludzie emigrują, albo że jest niż demograficzny... skoro sam Nasz niekumaty rząd - gdzie na najważniejszych stołkach historycy siedzą - nie robi nic w kierunku zadowolenia społeczeństwa... "wymienić" w cholerę wszystkich...
Normalnie jestem w szoku i nie mam już żadnej nadziei na legalizację w jakiejkolwiek formie...
...więc dajcie nam żyć, tak jak chcemy tego sami... to też jest nasz kraj, pozwólcie nam sadzić i palić. Ja nie przestane ćmić, nikt nie zabroni po swojemu żyć... pały niech szukają bo i tak nie znajdą nic, mimo złych powodów uzdrowienie narodów, pomaga dobrym być...
Napisano 14 sierpień 2010 - 03:07
Nie wiem kto bezpośrednio się tym zajmuje (organizacja), ale myślę że najlepszym sposobem jest ta skarga oraz dołączenie tego co sobie P. Komorowski zażądał, gdy już nie będzie miał się do czego przyczepić to myślę że przepuści... chociaż każdy z nas wie jak to jest w naszym kraju.
Pomogłem Ci i chciałbyś się jakoś odwdzięczyć,
Z góry dziękuję.
Z góry dziękuję.
Napisano 14 sierpień 2010 - 18:54
Z mafią nie wygramy !!
Napisano 15 sierpień 2010 - 21:22
Urodziłem się w Polsce, byłem dumny ze swojego kraju, historii gdy mi opowiadano o odwadze, oddaniu, cudach jednak gdy trochę dorosłem i zrozumiałem co się teraz dzieje to się zacząłem wstydzić...
Napisano 16 sierpień 2010 - 15:39
@up tak naprawdę to ludzie sobie wmawiają że Polska to kraj wybrany itp. tak naprawdę jesteśmy zwykłym szarym państwem żeby nie powiedzieć ZADUPIEM
Napisano 17 sierpień 2010 - 10:05
Ja tak nie sądze osiągneliśmy wiele przetrwaliśmy wojny z silnymi krajami jak to hitler powiedział "Dajcie mi niemiecką technologie ... i polskich żołnierzy a wygram wszystkie bitwy". Nasz kraj jest był i miejmy nadzieję będzie silny. To wszystko psują ci zawszeni politycy niszczą nasz kraj.
Gdyby ktoś podszedł do ciebie i
wysypał podobne do kryształków ziarenka,
a potem powiedział: zasiej je.
Z rośliny którą zbierzesz możesz
zrobić sznur, tkaninę lub papier,
możesz leczyć chorych albo się nią odurzać.
Zatrzymał byś nasiona czy je wyrzucił?
[you] pal ganje bo umrzesz
wysypał podobne do kryształków ziarenka,
a potem powiedział: zasiej je.
Z rośliny którą zbierzesz możesz
zrobić sznur, tkaninę lub papier,
możesz leczyć chorych albo się nią odurzać.
Zatrzymał byś nasiona czy je wyrzucił?
[you] pal ganje bo umrzesz
Napisano 17 sierpień 2010 - 20:17
witam nie bardzo kojaze akcje ale nie dało by się zorganizować jakiś pozew zbiorowy?
Napisano 17 sierpień 2010 - 20:39
Dla zainteresowanych
http://www.pozew-zbiorowy.com.pl/
Lykan, tylko na jakiej podstawie? Skoro to niby "My" nie dopełniliśmy formalności...
I pewnie wszystkie podpisy, które zostały dotychczas zebrane - te na marszu i poza - również się nie liczą?
Nieźle sobie to wykombinował...
http://www.pozew-zbiorowy.com.pl/
Lykan, tylko na jakiej podstawie? Skoro to niby "My" nie dopełniliśmy formalności...
I pewnie wszystkie podpisy, które zostały dotychczas zebrane - te na marszu i poza - również się nie liczą?
Nieźle sobie to wykombinował...
Użytkownik janGa edytował ten post 17 sierpień 2010 - 21:21
...więc dajcie nam żyć, tak jak chcemy tego sami... to też jest nasz kraj, pozwólcie nam sadzić i palić. Ja nie przestane ćmić, nikt nie zabroni po swojemu żyć... pały niech szukają bo i tak nie znajdą nic, mimo złych powodów uzdrowienie narodów, pomaga dobrym być...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych