Skocz do zawartości

Jak szybko zrobić haszysz

26 odpowiedzi w tym temacie

#1 Eruil

Jedność z Jah

• Administrator
  • 2109 Postów:

Napisano 04 wrzesień 2008 - 12:03

Dorwałem w swoje ręce trochę liści ze ściętej rośliny. Nie było tego wiele, ale chciałem spróbować zrobić haszysz szybką domową metodą wykorzystując to co miałem pod ręką. Znalazłem:
Słoik
Gumka do włosów
Pończocha

Liście i przytopowe łodygi wysuszyłem dokładnie a następnie pokruszyłem i całość wsypałem do słoika.
Na słoik założyłem pończochę (albo rajstopy - nie jestem pewien co za różnica) i ścisnąłem gumką do włosów. Ponieważ pończocha średnio się do tego nadaje ze względu gęstość ja swoją złożyłem na tak żeby mieć 4 warstwy :)
Potem oczywiście trzepiemy nad gładką powierzchnią a po jakimœ czasie zgarniamy pyłek :)

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Na fotkach widać że nie jest to najlepszej jakości hasz i na pewno do najczyściejszych nie należy, ale jeśli nie mamy niczego innego pod ręką zajmie nam to 15 minut a efekt muszę przyznać że jest na prawdę zadowalający 

:peace:
  • +
  • -
  • 0

#2 Grzesiek24

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 11 Postów:

Napisano 04 wrzesień 2008 - 17:22

robiłem tak ale do słoika wsypywalem jeszcze trochę fasoli żeby lepiej obijała listki
  • +
  • -
  • 0

#3 śVIRUS

Wiecznie leci...

• Użytkownik
  • 362 Postów:

Napisano 24 luty 2009 - 19:07

tutaj jest bardzo fajny sposob na zrobienie czekolady;-) "trójka" to 175*C

http://www.youtube.c...h?v=rWfMi5nnj_k
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika
Roll`n`Stone :woohoo:
Pomogleś? Nie upominaj sie! :fuck:

#4 dpq

Jedność z Jah

• Weteran
  • 1805 Postów:

Napisano 26 luty 2009 - 12:55

ja jak robiłem ta metoda to wkladalem na 170'C na 10 min i powiem ze to była zajebista czekolada :faja:
  • +
  • -
  • 0
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

#5 Astor Master

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 3 Postów:
  • Lokalizacjamała torebka :P

Napisano 12 lipiec 2009 - 20:54

ej hasz się robi z całej rośliny czy z suszu ?? odrazu mowie nie robiłem nigdy haszu i jestem zielony
  • +
  • -
  • 0
Jest ktoś z Olsztyna jeśli tak prosze o kontakt....

#6 śVIRUS

Wiecznie leci...

• Użytkownik
  • 362 Postów:

Napisano 12 lipiec 2009 - 21:13

z topków z liści, z łodyg ogolnie mozesz zrobic ze wszystkiego, tylko pytanie na ile zywiczny byl krzak i ile masz materialu. sa też sposoby na mokro, tam latwiej wycisnać hak z czesci innych niz topy
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika
Roll`n`Stone :woohoo:
Pomogleś? Nie upominaj sie! :fuck:

#7 yoyox

Wiecznie leci...

• Green Team
  • 394 Postów:
  • Lokalizacjamam: wiedzieć:

Napisano 13 sierpień 2009 - 06:13

robilem polecam :D
a czekoladke to mozna wszystko tak jak na filmiku wyzej tylko nietrzeba tasma zaklejac i poprostu smazyc na patelni :) nastepnie rozwalkowac i do zamrazarki na 5 minut i prawde mowiac mozna sie niezle porobic takimi ochłapkami ;d
ja spalilem rure i byl ten czil :D
  • +
  • -
  • 0
:( :( :( ZAJEBALI MI KRZAKI :( :( :(
do nastepnego Outa ;)

#8 snejks

Kwitnie...

• Użytkownik
  • 77 Postów:
  • LokalizacjaRotterdam

Napisano 14 grudzień 2009 - 20:01

Marokański haszysz wygląda dosłownie jak tabliczka czekolady.Ale czytałem ,że haszysz taki jeden z słabszych ma 18%THC Oj bałbym się spróbować haszyszu co ma 30%THC bodajże takie też są
  • +
  • -
  • 0

#9 Kosaa

Jedność z Jah

• Green Team
  • 1073 Postów:
  • LokalizacjaAmsterdam

Napisano 21 grudzień 2009 - 06:30

Mieliśmy DR auto na nasiona, przez co najlepiej było zużyć susz na zrobienie właśnie haszu. Proces był taki :
1. Przygotowujemy miskę, ponczochę i ziele.
2. Nakładamy ponczochę na miskę, tak jak zrobił to Erul, tyle że na miskę.
3. Jedna osoba bierze dwie ręce i naciąga obiema rękami tą ponczochę i naciska tak w głąb, żeby ponczocha się bardziej napięła.
4. Wsypujemy ziele, i zaciskamy pięść, tąpięścią jeździmy po materiale, dosypujemy/jeździmy ręką .. itd.
5. Gdy już na dole miski osiądzie się pyłek, zbieramy go i wysypujemy na kartkę papieru razowego, zawijamy ten papier w kosteczkę i idziemy do miejsca, gdzie mamy imadło.
6. Wkładamy papier z materiałem w środku na imadło, i zaciskamy (raz, drugi, trzeci ..) żeby było twarde jak skała.
7. Delikatnie odpakowujemy, i łamiemy na pół kosteczkę, po czym znowu do papieru i imadła, i obimy to tak długo aż kostka będzie miała kształt który nam odpowiada.
8. Jeśli już jest idealna, bierzemy i zawijamy znowu w kartkę papieru, moczymy to wodą delikatnie i jeździmy wrzącym żelazkiem po niej ok 2 minuty z każdej strony.

Tak przygotowana kostka nie będzie idealna, ale napewno ucieszy nie jednego z Was ! Pomysł zajebisty, wymyślony przezemnie jak metoda Erula nie skutkowała u mnie ;)
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika

#10 mad99

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 3 Postów:

Napisano 08 styczeń 2010 - 00:04

Stary to poważna sprawa żeby mieć imadełko , jak juz pyłek zbierzecie polecam na godzinke wrzucic skórke z pomarańczy zrobi sie bardziej mokrzejsze
  • +
  • -
  • 0

#11 Drej

Kwitnie...

• Użytkownik
  • 63 Postów:

Napisano 11 kwiecień 2010 - 15:20

zajebiscie. w tym roku sprobuje. jestem ciekaw jaki bedzie hasz wlasniej roboty :mysli:
pozdro :peace:
  • +
  • -
  • 0

#12 TERRORIST

Pali to co skręcił...

• Użytkownik
  • 205 Postów:

Napisano 11 kwiecień 2010 - 19:04

Nie no fajny sposób bedzie trzeba spróbować :)
  • +
  • -
  • 0
Na'vi powiadają:"... Każdy rodzi się dwa razy, drugie narodziny to zdobycie pozycji wśród ludzi..."

#13 Fachi

Kwitnie...

• Użytkownik
  • 57 Postów:

Napisano 11 kwiecień 2010 - 22:07

nom dokładnie akon
  • +
  • -
  • 0

#14 zajacaugpl

Pali to co skręcił...

• Użytkownik
  • 175 Postów:

Napisano 23 kwiecień 2010 - 14:57

Fajny sposub dzisiaj sprubuje i wrzuce jeszcze do piekarnika :D
  • +
  • -
  • 0

#15 Johnny-Black

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 3 Postów:

Napisano 18 marzec 2011 - 16:54

Nadaje się na ciasteczka? ;)
  • +
  • -
  • 0

#16 Adamss

Pierwsze listki...

• Użytkownik
  • 32 Postów:

Napisano 19 marzec 2011 - 10:45

Musze w tym roku spróbować ;D :jaracz:
  • +
  • -
  • 0

#17 miastowy

Kwitnie...

• Użytkownik
  • 57 Postów:

Napisano 19 marzec 2011 - 12:25

Uważam ,że nie opłaca się . To co powstanie , w niczym nie przypomina Haszyszu np afgańskiego ,zbierany jest ręcznie , końcowa postać handlowa polega na wytapianiu w odpowiedniej temperaturze , nie za dużej nie za małej , olej spływa do naczynia ... A żeby uzyskać odpowiednie ilości półproduktu , trzeba posiadać pole "killerów" monstrualnej wielkości , w tym stylu http://www.youtube.c...7AE684E1885BEFA

wiec sami rozumiecie , że ze względów technologicznych , jego produkcja u nas jest nie możliwa ...

można popaść w kompleksy ... Co pozostaje nam maluczkim ? Hodowani Gandji mocniejszej i szlachetniejszej od haszu . Wierzcie mi to możliwe . Sam paliłem trawę z Polski , jakościa bijąca na głowę , arabskie specyfiki . Klucz do sukcesu jest super jakości nasiona , podłoże , woda i nasłonecznienie .
Ostatnio moje zainteresowanie przykuła medyczna Indica Querkle

FOTKA http://img851.images...294/querkle.jpg
FOTKA
http://img854.images...e3preharves.jpg

FILMIK http://www.youtube.c...h?v=BJpbMP4jDLM

GDZIE KUPIĆ http://www.cannabis-.../prod_1172.html

PS Wiem nie tania , ale co dzisiaj jest tanie ... Pamiętam tą odmianę , fenomenalny stuff , polecam uwadze koneserów pozdro .

Użytkownik miastowy edytował ten post 19 marzec 2011 - 13:44

• +
  • -
  • 0

#18 bongosik

Wiecznie leci...

• Rolnik
  • 489 Postów:
  • LokalizacjaZiemia

Napisano 19 marzec 2011 - 16:24

na szybkiego może być jeszcze mozna lodowy hasz zimna woda wrzucamy towar dodajemy lodu mieszamy i przlewany przez ponczoche lub coś innego na trawka.org jest chyba artykuł
  • +
  • -
  • 0

#19 miastowy

Kwitnie...

• Użytkownik
  • 57 Postów:

Napisano 19 marzec 2011 - 19:08

Wyświetl postUżytkownik bongosik dnia 19 marzec 2011 - 16:24 napisał

na szybkiego może być jeszcze mozna lodowy hasz zimna woda wrzucamy towar dodajemy lodu mieszamy i przlewany przez ponczoche lub coś innego na trawka.org jest chyba artykuł

jest coś takiego , ja na you tube oglądałem typa jak to robił ....
  • +
  • -
  • 0

#20 bzik

Pestki kiełkują...

• Użytkownik
  • 15 Postów:

Napisano 20 marzec 2011 - 19:04

u nas jest artykul w haszyszowym dziale o lodowym
  • +
  • -
  • 0