Skocz do zawartości

Wpadka i Pomoc !!!

22 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość__*

• Gość

Napisano 30 sierpień 2008 - 17:24

Biuro Wolnej Konopi udziela pomocy ludziom którzy majš konflikt z prawem lub majš sprawę za posiadanie konopi na własny użytek. Gdyby ktoœ został złapany ziołem 1g na przykład, należy jak najszybciej skontaktować się z Gotš pod numerem 510-964-822 lub
wpadka@hemplobby.info. Ponieważ, nie raz kara jest nie adekwatna do winny, sam się o tym przekonałem lepiej nie zgadzać się na zawiasy ,samoukaranie, i skontaktować się z Gotš biuro pomoże

#2 Grzesiek24

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 11 Postów:

Napisano 30 sierpień 2008 - 18:01

a w jaki sposób oni pomagają Dołączona grafika dają adwokat, wpłacają kaucję czy co ?

Użytkownik Baldi edytował ten post 30 sierpień 2011 - 12:06
stara emotka

• +
  • -
  • 0

#3 Cannabinol

Podchorąży Zieleni

• Użytkownik
  • 626 Postów:
  • LokalizacjaDeurne.nl

Napisano 30 sierpień 2008 - 18:36

aha czyli zawsze wyjdziemy śmiało z opresji? a zdażyła się jakaś akcja? ktoś został uniewinniony? czy coś? bo wg. mnie zawiasy to najmniejsza kara.
  • +
  • -
  • 0
"reprezentuje prawdę zawsze sto procent jak Garden
nielegalnie, tam gdzie zieleń kwitnie
nie chciałem zaistnieć, lecz teraz nie zniknę
robię swoje, chcę żyć z tym, to cię boli?
miłość dla moich ludzi od doli nie doli"

#4 Grzesiek24

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 11 Postów:

Napisano 30 sierpień 2008 - 19:07

cannabinol napisał:

aha czyli zawsze wyjdziemy śmiało z opresji? a zdażyła się jakaś akcja? ktoś został uniewinniony? czy coś? bo wg. mnie zawiasy to najmniejsza kara.

nie zapominaj że jeszcze najmniej dowalą grzywny z 1000 zł. na jakiś cel społeczny + jakieś 500 kosztów sądowych :D
  • +
  • -
  • 0

#5 Eruil

Jedność z Jah

• Administrator
  • 2109 Postów:

Napisano 04 wrzesień 2008 - 08:45

To ja zacytuje odpowiedz na ten temat:

Snagoth napisał:

Ubezpieczenie to polega na tym ze gdy psy zlapia was z polowka, czy blantem i jestescie zatrzymani wtedy macie prawo do telefony badz skontaktowania sie z kims. I tutaj wlaczamy sie my. Ty kontaktujesz sie z Gota pod numerem telefonu 510-964-822 lub mailem wpadka@hemplobby.info. Wtedy my dzialamy i blokujemy urzedy jak bedzie to potrzebne zeby sprawa nie mogla sie odbyc z takiego błahego powodu jak poloweczka czy joint. Osoby zainteresowane prosze o zapisywanie sie o ubezpieczenie od wpadki! ;)

PS: Musze dodac ze to ubezpiecznie prawdopodobnie bedzie kosztowalo z 50-60 zl na ROK wiec bardzo tanio a ubezpieczenie bedzie zawsze, a sprawe przesunac mozemy nawet o kilka lat ;)

bless ya ;)

Snagoth napisał:

krotko mowiac w razie czyjejs wpadki, ta osoba dzwoni do nas.. a wtedy nasz prawnik sie tym zajmie.. a na poczatku dzialania nasze beda sie skupialy na zablokowaniu urzedow poprzez wysylanie roznych spraw w tysiacach egzemplarzy a oni kazda sprawe musza sprawdzic, przyjac itd a to wymaga czasu tym bardziej gdy tego bedzie tysiace.. wtedy mamy spokojnie pare miesiecy czasu do tego az dojdzie do sprawy danej osoby i do tego czasu beda wszczynane inne dzialania :)

Inicjatywa jak najbardziej potrzebna i na pewno pomoże nie jedemu z nas.
:peace:
  • +
  • -
  • 0

#6 ziben

HWDP

• Administrator
  • 2513 Postów:

Napisano 04 wrzesień 2008 - 20:28

eruil, dobry pomysł, lepiej dmuchać na zimne ale

eruil napisał:

Inicjatywa jak najbardziej potrzebna i na pewno pomoże nie jedemu z nas.

oby nie trzeba było nikomu w TAKICH sprawach pomagać :D
  • +
  • -
  • 0
A kto jest frajerem ten już nim zostanie! Bo tak właśnie brzmi jedenaste przykazanie!

#7 żylak

Suszy...

• Użytkownik
  • 106 Postów:
  • LokalizacjaZ szafy

Napisano 10 wrzesień 2008 - 11:38

A gdzie wpłacać pieniądze na polisę ubezpieczeniową :]
  • +
  • -
  • 0
[you] Dołączona grafika,Chleba Pracy i MARIHUANY !!!

#8 dejwiddekk

Wiecznie leci...

• Użytkownik
  • 327 Postów:
  • LokalizacjaChiny

Napisano 10 wrzesień 2008 - 14:38

bardzo dobra sprawa i wlasnie gdzie wplacac kase???
ja jak najbardziej sie pisze na to:] :hwdp:
peace :D
  • +
  • -
  • 0
"Elo, bracie, jesteś w temacie to podbijaj
nawijaj, zwijaj tak żeby najarać ryja
mija chwila i znów dobija cię kolejny buch
opada klapa i wyostrza ci się słuch
tak ten duch cię nastraja, najarać się na zahaja
faja jest nabita na ZIP'a, dalej nie pytaj
ślipia non-stop przekrwione, non-stop jest kręcone
non-stop jest jarane mimo że to zakazane"

#9 SoNi@k

Ścina...

• Użytkownik
  • 84 Postów:

Napisano 10 wrzesień 2008 - 14:54

Prawdopodobnie na konto OP (czyli goty)
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#10 MOK

Ścina...

• Użytkownik
  • 82 Postów:
  • Lokalizacjaz kątowni

Napisano 10 wrzesień 2008 - 18:37

Więcej informacji jak to wszystko ruszy, bo musimy dopracować szczeguły, jeżeli macie naprawdę problem, i to zwišzany z posiadaniem MAŁEJ iloœci na własny użytek, a nie handel to dzwońccie 510964822. Ale nie róbcie sobie głupich zabaw z nas, bo my wycišgniemy wnioski...
  • +
  • -
  • 0

#11 Cannabinol

Podchorąży Zieleni

• Użytkownik
  • 626 Postów:
  • LokalizacjaDeurne.nl

Napisano 12 wrzesień 2008 - 14:42

chciałbym wiedzieć w jaki sposób działacie, wytłumaczysz mi?
  • +
  • -
  • 0
"reprezentuje prawdę zawsze sto procent jak Garden
nielegalnie, tam gdzie zieleń kwitnie
nie chciałem zaistnieć, lecz teraz nie zniknę
robię swoje, chcę żyć z tym, to cię boli?
miłość dla moich ludzi od doli nie doli"

#12 Mr.Green

Pali to co skręcił...

• Użytkownik
  • 207 Postów:
  • LokalizacjaCela nr.420

Napisano 12 wrzesień 2008 - 14:46

A duża jest szansa że uda wam się wybronić taka osobę...? Chodzi o

MOK napisał:

z posiadaniem MAŁEJ ilo�ci na własny użytek

• +
  • -
  • 0
I LOVE WEED

#13 Prefix0

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 38 Postów:

Napisano 14 wrzesień 2008 - 18:23

Cytat

Wtedy my dzialamy i blokujemy urzedy jak bedzie to potrzebne zeby sprawa nie mogla sie odbyc z takiego błahego powodu jak poloweczka czy joint.

Cytat

nasze beda sie skupialy na zablokowaniu urzedow poprzez wysylanie roznych spraw w tysiacach egzemplarzy a oni kazda sprawe musza sprawdzic, przyjac itd a to wymaga czasu tym bardziej gdy tego bedzie tysiace.. wtedy mamy spokojnie pare miesiecy czasu do tego az dojdzie do sprawy danej osoby i do tego czasu beda wszczynane inne dzialania :)

czegoś tu nie rozumiem,

Cytat

na zablokowaniu urzedow poprzez wysylanie roznych spraw w tysiacach egzemplarzy

jakie urzędy ? jak CI złapią z 0,5 to po prostu leci wniosek do sądu wyznacza sie rozprawe i tyle, jakos dziwne mi sie wydaje wysylanie "papierów do urzędów" mianowicie gdzie ? do sądu papiery bedziecie wysylac ?

nawet jeśli, to co to da ? sprawa sie ewentualnie odwlecze z miesciąc [o ile takie cos wogole jest mozliwe], ale i tak zlapany w koncu bedzie musial stawic sie w sądzie.

niech ktoś jasno wytlumaczy na czym ta cała akcja polega bo ja tak jak kolega Cannabinol nie czaje tego :D
  • +
  • -
  • 0

#14 krecik

Gleboryj uprawiający in-out door, non-stop

• Weteran
  • 1814 Postów:
  • LokalizacjaCzechy

Napisano 17 wrzesień 2008 - 10:33

Dowod poprosze jakies dowody skad mam wiedziec ze mnie wyciagna jak bede potrzebowal
chuj wie czy to nie 2 rydzak :D wplace sare i ja strace ? :/ dobra pomoc ale chyba nie skorzystam :D
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

Bywa zielona, bywa brazowa, bywa pomaranczowa, bywa tez fioletowa, sucha lub wilgotna, przemycona lub krajowa, bedzie wedrowac dopoty dopoki beda hodowac...

#15 BaM93

Kwitnie...

• Użytkownik
  • 76 Postów:

Napisano 17 wrzesień 2008 - 18:17

50-60 zł to według mnie nie jest za wysoka kwota :) Bardzo pozytywna akcja. Oby takich inicjatyw było więcej! :siemka:
  • +
  • -
  • 0

#16 SoNi@k

Ścina...

• Użytkownik
  • 84 Postów:

Napisano 17 wrzesień 2008 - 19:29

krecik jakie ty chcesz dowody? zadzwoń do goty to wszystkiego się dowiesz od przewodniczącego :faja:
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#17 krecik

Gleboryj uprawiający in-out door, non-stop

• Weteran
  • 1814 Postów:
  • LokalizacjaCzechy

Napisano 18 wrzesień 2008 - 11:21

chodzi mi o konkrety bo glupoty to i ja umiem pisac :D cyt: ''nasze beda sie skupialy na zablokowaniu urzedow poprzez wysylanie roznych spraw w tysiacach egzemplarzy a oni kazda sprawe musza sprawdzic'' i jak ja mam pojac o co kaman ? :piwo: i na co to ? zeby przedluzyc czas do sprawy sorry ale nic nie pojmuje albo jestem glupi albo w nic juz nie wierze :)
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

Bywa zielona, bywa brazowa, bywa pomaranczowa, bywa tez fioletowa, sucha lub wilgotna, przemycona lub krajowa, bedzie wedrowac dopoty dopoki beda hodowac...

#18 tylu

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 46 Postów:

Napisano 29 październik 2008 - 14:27

No własnie i co to mi moze dac , że sprawe beda oodwlekac? i tak w koncu bedziesz musiał pojśc do tego sadu! wiec mysle , ze to sie nie opłaca i jeszcze płacić za to za odwlekanie to już wole miec odrazu sprawe niz czekac...
  • +
  • -
  • 0
Zbyt pozytywna dlatego zakazana...

#19 Gość__*

• Gość

Napisano 07 luty 2009 - 21:32

PORADA PRAWNA DLA PALACZY

Uprzejmie informujemy, że sekcja Kliniki Prawa Uniwersytetu Warszawskiego, „Redukcja Szkód” oferuje pomoc prawną, udzielaną w formie porad i opinii prawnych przez studentów przy współpracy z prawnikami koordynującymi działania Kliniki Prawa. Działalność sekcji Redukcja Szkód skierowana jest dla użytkowników nielegalnych środków psychoaktywnych (NIE DOTYCZY TYLKO KONOPI), zarówno konsumentów okazjonalnych, jak i osób uzależnionych.

Dyżury, na których przyjmowani będą Klienci, odbywają się w:
Sekcja Redukcji Szkód, ul. Wspólna 65a (oficyna, III piętro) lok. 36
w dniach:

Poniedziałek godz. 10-11
Wtorek godz. 13.30-14.30
Środa godz. 13.30-14.30
Czwartek godz. 15-16

W celu umówienia spotkania prosimy o wcześniejszy kontakt telefoniczny pod numer tel. (22) 552 08 11, tel./ fax (22) 552 43 18

Porady można uzyskać także za pomocą poczty elektronicznej. Proszę dokładnie opisać swój problem i wysłać na adres n redukcjaszkod@poczta.wp.plTen adres e-mail jest ukrywany przed spamerami, włącz obsługę JavaScript w przeglądarce, by go zobaczyć Ten adres e-mail jest ukrywany przed spamerami, włącz obsługę JavaScript w przeglądarce, by go zobaczyć

Pomoc prawna udzielana jest bezpłatnie.

Czym jest Redukcja Szkód?

Jest to polityka i programy, które próbują przede wszystkim zredukować niepomyślne: zdrowotne, prawne, socjalne i ekonomiczne konsekwencje dla osób używających środki psychoaktywne, ich rodzin i społeczeństwa.

Cele Redukcji Szkód:

Pomoc prawna dla osób uzależnionych i zażywających substancje psychoaktywne
Promocja praw osób uzależnionych i używających środki psychoaktywne
Działalność na rzecz zmiany polityki antynarkotykowej - zniesienia karalności posiadania małej ilości narkotyku na własny użytek
Zmiana stosunku wobec osób uzależnionych i zażywających substancje psychoaktywne
Pomoc osobom wychodzącym z nałogu w powrocie na „łono społeczeństwa”
Upowszechnianie leczenia substytucyjnego
Redukcja zakażeń wirusem HIV i minimalizacja skutków rozprzestrzeniania się wirusa
Redukcja Szkód w Polsce:

Pomoc prawna – m.in. działalność Sekcji Redukcji Szkód w Klinice Prawa WPiA UW
Edukacja i profilaktyka - powszechnie dostępna, częsta i pełna informacja o szkodliwości zażywania środków narkotycznych
Programy wymiany igieł i strzykawek
Leczenie substytucyjne – metadon
Promocja używania prezerwatyw jako skutecznej drogi uniknięcia zakażenia wirusem HIV
Bezpłatne badania na obecność wirus HIV w organizmie
Kontakt

Uniwersytet Warszawski
Klinika Prawa
Studencki Ośrodek Pomocy Prawnej

Krakowskie Przedmieście 26/28
00-927 Warszawa

tel./ fax (22) 552 43 18
tel. (22) 552 08 11

http://wolnekonopie.pl/index.php?option ... Itemid=122

#20 kazson

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 6 Postów:

Napisano 25 maj 2010 - 16:54

Lepiej się cieszcie że są ludzie którzy chcą wam pomóc gdy macie ciężko przejebane.
  • +
  • -
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych