Skocz do zawartości

Jak tam w sprawie legalizacji?

• Nie możesz odpowiedzieć
38 odpowiedzi w tym temacie

#21 janGa

Pali to co skręcił...

• Rolnik
  • 245 Postów:

Napisano 17 lipiec 2010 - 13:26

ale my nie piszemy o całkowitej legalizacji ;]
sam jestem przeciwko pełnej legalizacji... kto normalny nosi ze sobą 10gr ? ale gdyby można było nosić na legalu 2gr... już byłoby dobrze ;]
  • +
  • -
  • 0
...więc dajcie nam żyć, tak jak chcemy tego sami... to też jest nasz kraj, pozwólcie nam sadzić i palić. Ja nie przestane ćmić, nikt nie zabroni po swojemu żyć... pały niech szukają bo i tak nie znajdą nic, mimo złych powodów uzdrowienie narodów, pomaga dobrym być...

#22 BluRegard

Jedność z Jah'em

• Green Team
  • 556 Postów:
  • Lokalizacjadom pani Foster

Napisano 17 lipiec 2010 - 13:42

na 100% legalizacji najwiecej stracili by ,komercyjni rolnicy ,a z tego co widze to i na naszym forum takich nie brakuje.
legalizacja MJ za bardzo by uderzyła po kieszeni świnie przy korycie, jak na razie to najbardziej dotknięci ustawą antynarkotykową są prawdziwi pasjonaci MJ .oni ponoszą odpowiedzialność za 3 krzaki ,a z upraw komercyjnych,zyski w milionach złotych idą w kabzy polityków.

WIDZIAŁ KTOŚ GRABIE KTÓRE GRABIĄ OD SIEBIE?

Użytkownik PAMPALINI-Jagodowy Jacek edytował ten post 17 lipiec 2010 - 13:44

• +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

POMOGŁEM? kliknij Dołączona grafika albo stawiaj flaszke.

#23 k3mp3s

Pestki kiełkują...

• Użytkownik
  • 18 Postów:

Napisano 19 lipiec 2010 - 19:26

A ja uważam, że depenalizacje którą ma na celu akcja " 100 000 podpisów " uda się nam wywalczyć . Tym bardziej jeśli nazbiera się dużo więcej niż te 100k podpisów . A to myślę że jest nie trudne w obecnych czasach ilości ludzi palących lub chcących palić bądź chcących pomóc nam palącym :zakrecony: I tu już nie chodzi o politykinierów którzy i tak będą na stanowcze NIE, bo przecież " marihuana nie jest z konopi " ( :lisc: za nie wiedzę ) lecz chodzi o NAS , to ilu NAS jest i to że to demokracja rządzi krajem.
  • +
  • -
  • 0

#24 DiDi

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 13 Postów:

Napisano 26 lipiec 2010 - 23:45

Oriętuje się ktoś ile jest już podpisów?
  • +
  • -
  • 0

#25 loony

Jedność z Jah'em

• Rolnik
  • 550 Postów:

Napisano 27 lipiec 2010 - 12:48

coś czytałem że w 2 tyg zebrali 60 tysi ale czytałem to z miecha temu, sorry jak coś pokręciłem, trzeba poszukać, to co ja wyczytałem było na naszej zaprzyjaźnionej stronie trawka.org tam też możesz popytać :peace:
  • +
  • -
  • 0

#26 Kosaa

Jedność z Jah

• Green Team
  • 1073 Postów:
  • LokalizacjaAmsterdam

Napisano 29 lipiec 2010 - 18:00

Proszę ! Oto mały krok w stronę legalizacji !!! Potrzebujemy ludzi .. :peace:

http://www.trawka.co...2851#entry42851
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika

#27 janGa

Pali to co skręcił...

• Rolnik
  • 245 Postów:

Napisano 30 lipiec 2010 - 18:12

http://libertarianie...jcie-marihuane/

hehe... ktoś mądrze pisze... ;]
  • +
  • -
  • 0
...więc dajcie nam żyć, tak jak chcemy tego sami... to też jest nasz kraj, pozwólcie nam sadzić i palić. Ja nie przestane ćmić, nikt nie zabroni po swojemu żyć... pały niech szukają bo i tak nie znajdą nic, mimo złych powodów uzdrowienie narodów, pomaga dobrym być...

#28 DiDi

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 13 Postów:

Napisano 09 sierpień 2010 - 21:27

coś nowego? ;) ile podpisów jak ktoś się oriętuje
  • +
  • -
  • 0

#29 Krisu

Ścina...

• Użytkownik
  • 99 Postów:
  • Lokalizacjajeden świat jedna miłość ;D

Napisano 13 sierpień 2010 - 01:41

nie wiem kiedy, i nie wiem czy dożyjemy ale ganja będzie w każdym domu w każdym ogrodzie.
  • +
  • -
  • 0

#30 DiDi

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 13 Postów:

Napisano 15 sierpień 2010 - 23:33

od czerwca ustawa jest w trakcie "przebudowy" (wg. informacji z forum) wiec chcac nie chcac termin wynosi 3 miesiące. Powinno być coś wiadomo w tej sprawie. Musza wprowadzić jakieś zmiany bo od nośnie ilości podpisów się nie boję, na bank jest juz 100k.
  • +
  • -
  • 0

#31 janGa

Pali to co skręcił...

• Rolnik
  • 245 Postów:

Napisano 16 sierpień 2010 - 00:13

DiDi czy Ty w ogóle czytałeś?
http://www.trawka.co...dpost__p__43630
nie ma opcji na jakąkolwiek legalizacje. Będziemy cały czas się "kitrać" jak osły z chujami na "tronie" ...
  • +
  • -
  • 0

#32 miastowy

Kwitnie...

• Użytkownik
  • 57 Postów:

Napisano 26 sierpień 2010 - 13:00

tylko pierdolą i pierdolą , nie wierzę im .
Wierze tylko w ogólnoeuropejskie regulacje w tej kwestii .
temat stał się nagle modny w mediach , rozśmieszyli mnie Czesi , bo tak , tam legalne
jest POSIADANIE 15GRAM ZIOŁA ALBO CHODOWANIE 5 DRZEWEK .
Czaicie baze ?
Z JEDNEGO DRZEWA W DOBRYM ROKU MOŻNA UZYSKAĆ NAWET 2000 GRAM SUSZU .
Z 5 DRZEW 10 000 GR. ALE LEGALNE JEST POSIADANIE TYLKO 15 GR .

Czyli póki krzaki rosną są legalne , a po zbiorach stają się nielegalne ??? logiczne ?
  • +
  • -
  • 0

#33 janGa

Pali to co skręcił...

• Rolnik
  • 245 Postów:

Napisano 26 sierpień 2010 - 13:17

miastowy, legalne jest posiadanie - zapewne - przy sobie 15g, w domu możesz trzymać te 5 drzew i resztę zapasów :) przynajmniej tak jest w holandii - z kimś na sb rozmawiałem o tym (chyba z jan27d) :D Pewnie nasi sąsiedzi zastosowali podobne prawo - wiesz jak nie wiesz? :)
  • +
  • -
  • 0

#34 miastowy

Kwitnie...

• Użytkownik
  • 57 Postów:

Napisano 26 sierpień 2010 - 15:34

Rozumiem mój post miał mieć humorystyczny klimat . Tak czy owak , politycy tylko gadają nie przejmował bym się tym , droga daleka przed nami , sorry musze spadać ...
  • +
  • -
  • 0

#35 trawka9xd9

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 4 Postów:

Napisano 30 sierpień 2010 - 21:26

:faja: elo słyszałem że do września mają być zebrane 100tyś. podpisów na legalizacje marihuany ale nic nie na wwiadomościach ani informacji a ja ku**a mam nasiona i czekają na tchnienie życia :amen: :faja: ale tętni wiedzą o marihuanie komoroski nawiet nie wie co ona potrafi :lisc: :faja: :faja: :) sadzić palić zalegalizować :ganja:
  • +
  • -
  • 0

#36 SMILE_2

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 3 Postów:

Napisano 15 wrzesień 2010 - 08:51

A dopalacze myślicie, że kto pootwierał...biznesmeni ?????? Przecież to ewidentnie mafia, chłopaki w moim przekonaniu mają dość nielegalu i chcą właśnie legalizacji, bo dopiero wtedy zaczną normalnie zarabiać, w końcu będą mieli monopol i nie będą musieli się bać policji i dziwnych rozgrywek. To dość oczywiste, a ludzie niewierzący w legalizację mam do was jedną prośbę....przestańcie palić !!!!! Po co palicie, skoro konopia na was nie działa :( przecież podstawową zaletą jarania jest wybujała wyobraźnia, a tej to u was jak na lekarstwo, więc panowie i panie.....jarać, jarać i marzyć, marzyć. A tym którzy nie wierzą w dalszym ciągu to polecam film Sekret...i będzie dobrze....
  • +
  • -
  • 0

#37 لاكوكاراتشا

Kręci...

• Użytkownik
  • 140 Postów:

Napisano 15 wrzesień 2010 - 16:19

No bardzo bym chcial legalizacji, chociazby takiej jak w Holandii, ale zycie bywa okrutne i moim zdaniem zeby do takiej legalizacji doszlo musi wymrzec pokolenie mocherów, polska jest opozniona wzgledem innych krajow i tego nikt i nic nie przyspieszy niestety, wszystko przez 2ga wojne sw, zabory itp itd, polska odrodzila sie i ruszyla przez to wszystko duzo pozniej niz inne kraje, mochery i ludzie niedoinformowani to niestety duza wiekszosc polskiego spoleczenstwa, a demokracja to demokracja...
  • +
  • -
  • 0

#38 SMILE_2

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 3 Postów:

Napisano 15 wrzesień 2010 - 21:07

U lakukaraczy dalej widzę niewiarę....dziwne, bardzo dziwne (tak na marginesie to w Holandii konopie nie są legalne tylko dopuszczone do sprzedaży na określonych zasadach, w określonych miejscach) poza tym również na marginesie mohery wcale nie stanowią większości...mohery stanowią co najwyżej trzydzieści parę proccent (tyle głosuję na PIS) a reszta jest po prostu niedoinformowana. Oni nie są głupi, tylko nikt im nie wytłumaczy o co w tym chodzi i pojawiają się problemy. A jeżeli nie wyjdzie z legalizacją to można otworzyć kościół, i nikt nie będzie w stanie tego podważyć w żadnym sądzie bo konstytucja umożliwia "przyjmowanie" religii wg uznania (oczywiście pod warunkiem, że nie wyrządzamy nikomu krzywdy). Może ktoś jest zainteresowany przystąpieniem do kościoła pod wezwaniem Św. Marii ;)
  • +
  • -
  • 0

#39 janGa

Pali to co skręcił...

• Rolnik
  • 245 Postów:

Napisano 16 wrzesień 2010 - 20:40

Cytat

A dopalacze myślicie, że kto pootwierał...biznesmeni ??????
a kto myślałeś? mafia? :D hehe... człowiek zarządzający SamartShop-ami jest w pełni czystym studentem (?) zero wkładu mafii.. no może w poszczególnych miastach - bo przecież każdy ma swoją dzielnicę ;)
SMILE_2, jak na moje trochę niemrawo myślisz...

Cytat

a ludzie niewierzący w legalizację mam do was jedną prośbę.... przestańcie palić !!!!!
ja? mam przestać palić bo nie wierzę w depenalizację? dobrze się czujesz? ile masz lat? daruj sobie takie teksty...

Cytat

przecież podstawową zaletą jarania jest wybujała wyobraźnia
nooo... nie daję więcej niż 16 lat... główna zaleta...? poczytaj sobie, a nie bzdury piszesz... i w sumie - z ludzi palących robisz ćpunów...

Cytat

U lakukaraczy dalej widzę niewiarę....dziwne
Czy Ty w ogóle jesteś na bieżąco z mediami? z polityką? z prawem? legalizacja kiedyś na pewno będzie... jednak długo to potrwa... :|
Smile, poczytaj, obadaj temat bo wyzwanie Nas do tego byśmy nie palili bo nie wierzymy? marnie chcesz mnie przekonać do siebie...
Nie wierzę, ale mam nadzieję że coś w tym roku będzie można na "podwórku" zapalić ;]
  • +
  • -
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych