Skocz do zawartości

Meatbolizm, nerwica, biegunka

• Nie możesz odpowiedzieć
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dzik

Jedność z Jah

• Green Team
  • 527 Postów:
  • LokalizacjaDen Haag

Napisano 06 czerwiec 2010 - 08:56

Niestety mam nerwicę nie została ona stwierdzona bo nie próbowałe się badać na ten temat.
Lecz wiem o tym bo cały czas chodzę wkórwio*y.
Nie ma dnia żebym nie był.
Czasami gdy pyta się mnie coś jakiś znajomy odpowiadamn mu z tonem itp
Jest wiele sytuacji co na to stwierdzają.
I wiem że z tego powodu mam dość często biegunkę.
Brałem już dużo leków lecze się już przez pół roku i mam mieć podobno kolanoskopie zanim się dowiedziałem co to jest chodziłem szczęśliwy :D :D :D
Zauważyłem lecz gdy się najaram nie mam przez kolejny następny dzień rozwolnienia
Co lepsze gdy palę przez parę dni nie mam rozwolnienia prawie przez weekend.
Wiem jedno że MJ mi pomaga.
Na jakiej może to działać zasadzie?
Może da się wyleczyć jakoś Marihuaną?
Nie chcę kolanoskopi :( :(
  • +
  • -
  • 0
Gdyby ktoś podszedł do ciebie i
wysypał podobne do kryształków ziarenka,
a potem powiedział: zasiej je.
Z rośliny którą zbierzesz możesz
zrobić sznur, tkaninę lub papier,
możesz leczyć chorych albo się nią odurzać.
Zatrzymał byś nasiona czy je wyrzucił?
[you] pal ganje bo umrzesz

#2 FunThomas

Wiecznie leci...

• Użytkownik
  • 317 Postów:

Napisano 06 czerwiec 2010 - 10:47

wolisz spalić smacznego lolka czy iść na kolanoskopie? organizm sam wie co jest dla niego najlepsze ;)

Użytkownik JaraczNaPotege edytował ten post 06 czerwiec 2010 - 10:48

• +
  • -
  • 0

#3 Squart

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 38 Postów:

Napisano 06 czerwiec 2010 - 11:18

Nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie to działa, ale badania dowiodły, że kannabinoidy mogą działać uzdrawiająco na błony gastrologiczne i mogłyby przynosić ulgę pacjentom cierpiącym na zapalenia takie jak choroba Crohn'na. Próby na zwierzętach zademonstrowały, że aktywacja receptorów kannabinoidowych w obszarze gastrologicznym ochrania ściany żołądka, moduluje wydzielanie kwasu żołądkowego oraz ruchliwość jelit. innymi słowy ganja działa przeciw-biegunkowo.

więcej o tym tutaj: KonopiaLeczy.pl

Niestety myślę, że nie powinieneś rezygnować z kolonoskopii. Leczenie konopią jest tylko leczeniem objawowym, ale może nie wyleczyć powodu Twoich biegunek. Trzeba dowiedzieć się co jest ich przyczyną.
USG pewnie miałeś robione i nic nie wykazało? Pogadaj z gastrologiem, czy oby na pewno jest to konieczne i czy nie obejdzie się bez tego nieprzyjemnego badania. Wszystko zależy od Ciebie, jeśli jednak masz się męczyć do końca życia to warto chyba przeboleć te 15-30 minut i sprawdzić co jest przyczyną...
Poza kolonoskopią chyba tylko tomograf by mógł coś wykryć, ale nie dadzą Ci skierowania bo to dla nich zbyt drogie badanie i niestety wciąż preferują starsze i tańsze metody...

Zdrowia życzę!
  • +
  • -
  • 0

#4 Bebook

Jedność z Władkiem

• Użytkownik
  • 582 Postów:

Napisano 06 czerwiec 2010 - 11:19

Nie przejmuj sie dzik to nie koniec świata :)

To nie takie straszne, jak stare dziadki Ci zajrzą do tyłka. O wiele gorsze jest picie tych pierdolonych płynów żeby sie wysrać do konca przed badanbiem, trzeba to pić co godzine litr takiego paskudztwa że bedziesz sie modlił o koniec :) A potem to uczucie jakbyś miał wysrac własne jelito hehe... Przy problemach z przewodem pokarmowym zwykle robią jeszcze jedno badanie i ono jest wg mnie whuj gorsze endoskopia czyli ruyra w gardło do żołądka. Niektórzy wytrzymują to na lajcie mnie takie konwulsje wymiotne chyciły że trzepałem sie jak przy padaczce...

I wiem jedno jak tgrzeba iść to trzeba, zwłaszcza ten pierwszy raz, jeśli Ci to przepisali to możesz mieć raka jelita (mało prawdopodobne) albo huj wie co jeszcze i trzeba to wykluczyc, potem juz nawet jak beda chcieli Cie przebadacjeszcze raz kontrolnie to mozesz top pierdolić ale ten jeden raz musisz iść. Sraka sie pojawia przy częstej chorobie colitis tyle ze to coraz młodszych chyta a zwykle to dotyka starszych tylko te choroby cywilizacyjne, to od siedzenia na dupie. Moj znajomy to ma nic przyjemnego, jak nie pojdziesz to potem itak bnedziesz musiał isc bo CI zacznie krew z dupy cieknac i beda wlasnie musieli wykluczyc tego raka. W kazdym razie materiał Ci w tym przypadku na dłuzsza mete nie pomoze, troche sie poprawi ale nawet jakbys pruł 24/0 to itak bedzie Cie cisło co kilka dni nawet co drugi dzien albo seriami... Jak nie zaczniesz brac tabletek przy colitis to skonczy sie tak ze bedziesz srał do woreczka wszytego w brzuch (wersja hardcore), wersja lepsza to łykasz do konca zycia tabletke jedna na dzien i to pierdolisz, jak zle sie leczysz to sraka sie nasila i bedziesz latał do kibla co godzine, niezdolnosc w zasadzie do pracy bo mozesz sie obsrac itp zniszczy Ci to zycie... W skrocie: Zapierdalaj na badanie :)

Ale jak mowisz ze to przez stres to btez moze byc hehe prawdopodobna wersja ale sprawdzic musisz ;)

Użytkownik Bebook edytował ten post 06 czerwiec 2010 - 11:33

• +
  • -
  • 0

#5 janGa

Pali to co skręcił...

• Rolnik
  • 244 Postów:

Napisano 06 czerwiec 2010 - 12:49

Cytat

To nie takie straszne, jak stare dziadki Ci zajrzą do tyłka. O wiele gorsze jest picie tych pierdolonych płynów żeby sie wysrać do konca przed badanbiem, trzeba to pić co godzine litr takiego paskudztwa że bedziesz sie modlił o koniec :) A potem to uczucie jakbyś miał wysrac własne jelito hehe...
nie ma to jak dobre pocieszenie... ;D hehe
ja również wolałbym pocierpieć te kilka minut i wiedzieć co siedzi w organizmie... lepiej dmuchać na zimne, aniżeli budzić się mając ileś tam lat.
I taka mała przestroga dla tych którzy uprawiają out... :) uwaga na kleszcze :) zabezpieczajcie się środkami chemicznymi :) ja już złapałem pasażera na gapę ;/ całą noc się mną karmił... w dodatku najpierw go ścisnąłem, a dopiero później wyciągnąłem. Teraz na antybiotyku... zero palenia - chociaż to nie powinno przeszkadzać w działaniu leku - i zero browara... :|
  • +
  • -
  • 0
...więc dajcie nam żyć, tak jak chcemy tego sami... to też jest nasz kraj, pozwólcie nam sadzić i palić. Ja nie przestane ćmić, nikt nie zabroni po swojemu żyć... pały niech szukają bo i tak nie znajdą nic, mimo złych powodów uzdrowienie narodów, pomaga dobrym być...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych