Skocz do zawartości

Negatywna opinia o Marszu Wyzwolenia

• Nie możesz odpowiedzieć
27 odpowiedzi w tym temacie

#1 Eruil

Jedność z Jah

• Administrator
  • 2109 Postów:

Napisano 20 maj 2008 - 19:53

Tekst znaleziony przez Stafika i przytoczony na SB.
Uwazam ze warto aby sie z nim zapoznali inni i wyrazili swoje zdanie.

Marsz Wyzwolenia Konopii - relacja z kontrmanifestacji

Uspokajające działanie trawki nie pomogło - zwolennicy legalnej narkomanii skompromitowali swój pokojowy marsz.

No i stało się - pierwszą antynarkotykową kontrmanifestację w historii III RP mamy już za sobą. W ciągu kilku lat istnienia narkotykowego lobby, konsekwentnie domagającego się zalegalizowania tzw. miękkich narkotyków, nikt nie starał się zakłócić przebiegu ich corocznych pochodów. My zrobiliśmy to po raz pierwszy. Zanim przejdę do przebiegu samej demonstracji pozwolę sobie jednak na małe wprowadzenie...

Naćpani aktywiści

Od 5 lat narkotykowe lobby aktywnie domaga się "rozsądnej polityki narkotykowej" polegającej w praktyce na częściowym lub całkowitym zalegalizowaniu tych proporcjonalnie mniej szkodliwych narkotyków jak np. marihuana. Nasuwa się pytanie - skoro młodzież i tak jest wystarczająco rozpita, to po cóż ma być jeszcze dodatkowo rozećpana? Ano czołowi aktywiści narko-lobby (czyt. ci którym branie narkotyków nie spustoszyło jeszcze na tyle mózgu, aby nie byli zdolni fantazjować) wymyślili cały szereg rzekomo pozytywnych aspektów legalizacji. Owe aspekty to wzięte z [nie powiem skąd bo wiadomo] mniej lub bardziej absurdalne teorie, które jednak dla laika mogą się wydawać wiarygodne - dla narkomanów są one po prostu wygodne.
Marsze, tak jak ten ostatni 17 maja - przyciągają dość dużą liczbę osób, nie tyko ze względu na doszlifowaną propagandę pro-legalizacyjnego lobby, lecz głównie ze względu na powiększającą się liczbę narkomanów wśród młodych ludzi, którym nie wystarczy już narkotyzowanie się w domu, czy w klatce schodowej. Nie - oni chcieliby to robić legalnie - w barze, na ulicy, wmawiając każdemu kto krzywo na owe zapędy patrzy, że przecież nie robią nikomu krzywdy. Czy aby na pewno? Skąd zatem się biorą? Gdzieś musieli usłyszeć że taka marihuana fajna, cool, nieszkodliwa i trzeba ją legalizować... czy nie takie właśnie informacje, których pełno zwłaszcza w internecie, skłaniają do sięgnięcia po pierwszego blanta ? Zatem jednak robią krzywdę... swoim przykładem. Robią krzywdę tym, których ten przykład zachęcił do spróbowania narkotyku.
"Każdy ma swój rozum i rozsądek" - odpowie narkoman, nie zastanowiwszy się ani przez chwilę czy w jego sytuacji można w ogóle mówić o rozsądku.
Organizatorzy sobotniego "Marszu Wyzwolenia Konopii" odpowiedzieliby z całym przekonaniem, że można - że są rozsądnymi, dojrzałymi ludźmi i przychodzą pokojowo zamanifestować przeciw jawnej niesprawiedliwości obecnego prawa.

Pokojowa demonstracja?

Deklaracje tego typu w zestawieniu z rzeczywistością brzmią jak tani dowcip. Około godziny 16-stej ruszliśmy pod Sejm grupą ok 40 osób. W naszych ustach rozbrzmiewały hasła "trawa dla bydła" , "tu jest Polska nie Holandia" , "dzisiaj trawka, jutro strzykawka" i inne. Kiedy dotarliśmy pod pomnik powstańców AK , czekaliśmy jeszcze około godziny, aż pojawił się tłumnie marsz narkoentuzjastów. Z miejsca powitaliśmy ich okrzykami "trawa dla bydła", a w odpowiedzi w naszą stronę zamiast ciętych odpowiedzi poleciały ... jaja, butelki, oraz okrzyki " wypie***ć ". Trawka uspokaja? Wątpię - jedno jest pewne - nie służy inteligencji, polotowi, ani nawet celności, gdyż żadne jajko nie dosięgło nikogo z naszych. Cała demonstracja miała podobny przebieg - my co chwila skandowaliśmy inne hasła, często wymyślane na poczekaniu, z drugiej strony co jakiś czas leciały jajka, okrzyki "wypie***ć" (to chyba jedno z przewodnich haseł narkomańskiego marszu... czyż nie wieje tu nietolerancją?). Po drugiej stronie dało się też zauważyć przepychanki z policją i wulgaryzmy pod jej adresem, czyli atmosferę rodem z trzecioligowych meczy. Należy dodać, że przez nas ta pusta hołota została po prostu ordynarnie wyśmiana i zasypana różnego rodzaju uszczypliwymi sloganami na które mieli tylko jedną odpowiedź - " wypie***ć ". Około godziny 18:30 było już po wszystkim.

Podsumowanie

Czy mamy się z czego cieszyć? Śmiem twierdzić że wygraliśmy to starcie, może nie liczebnością, lecz z całą pewnością kulturą, ogarnięciem i przede wszystkim ideą, którą głosiliśmy - stanęliśmy po raz kolejny po stronie normalności. Niezmiernie ciekawiło mnie przed powrotem do domu jak będą widzieć tę sprawę polskojęzyczne media. Jak się okazało... wcale nie widzą. W internecie pojawiła się na różnych portalach jedynie ta sama lakoniczna notka, w której mowa o dwóch demonstracjach (uwaga!) WZAJEMNIE obrzucających się jajami. Na upartego można by darować to uchybienie z uwagi na to, że kilka innych szczegółów również pokręcili, co świadczy o istnym profesjonalizmie i rzetelności dziennikarskiej (ironia - jakby ktoś nie wiedział). Ciężko darować jednak to, że żadne me(n)dium nie pokusiło się o szerszą relację tych wydarzeń z uwzględnieniem prymitywnego i wulgarnego zachowania po stronie narkomanów. Jak nie trudno się domyślić, gdyby to z naszej strony poleciały jaja, bądź inne przedmioty, w gazetach i portalach (z naszą ulubioną "wybiórczą" na czele) roiłoby się od informacji o "neofaszystowskich huliganach atakujących pokojową, alternatywną młodzież". Obłuda i jednostronność niczym innym niewytłumaczalna, jak tylko chęcią zniszczenia ruchu narodowego w oczach społeczeństwa. Ciekaw jestem jedynie ilu z tych dziennikarzy faktycznie popiera legalne narkotyki, bądź samych ćpa i dlaczego właściwie tak bardzo bronią oczy społeczeństwa przed ZDROWIEM I NORMALNOŚCIĄ.

Wszystkim którzy przybyli na sobotnią demonstrację anty-narkotykową serdecznie dziękuję za obecność i równie serdecznie pozdrawiam - do zobaczenia za rok w wielokrotnie większym składzie.

Czołem Wielkiej Polsce!

Zrodlo:
https://hyperreal.info/marsz_wyzwolenia ... nifestacji
  • +
  • -
  • 0

#2 krecik

Gleboryj uprawiający in-out door, non-stop

• Weteran
  • 1814 Postów:
  • LokalizacjaCzechy

Napisano 20 maj 2008 - 22:23

którym nie wystarczy już narkotyzowanie się w domu, czy w klatce schodowej, - jasne a potem zaczne brac HERE i zamiast maki do pierogow mete, a potem crack bede cpac i bede uzalezniony od wszystkiego i bede brac wszystko na raz bajki dla dzieci :) poprostu chce sobie zapalic :ganja:
odpowie narkoman - narkoman cpun tral la la zule pijaki lezbijki geje i ch** wie co jeszcze

a zauwazyl ktos ze traktowni jestesmy jak zwierzeta ? jestesmy oznakowani jak towary na polkach :( na psiarni kolor oczu blizny na twarzy data urodzenia i wogole czuje sie jak malpa zajac czy inne zwierze doswiadczalne :/ ludzie zaczynaja nas brac za grupy narkomanii ktore maja przecpane banie :fuck: kazdy powinien miec jakies zdanie czy nie prawda ? jestesmy podzileni na grupy lepszych i gorszych :fuck: ja chce tylko wolnosci :ganja: kogo to obchodzi ze sobie trujemy zycie jak ktos nam je odbiera bo psiarnia sobie nie radzi z PRAWDZIWYMI PRZESTEPCAMI http://trawka.com.pl...tyle_emoticons/default/icon_exclaim.gif chodza cwaniaki i lapia CPUNOW znajda cwierc grama i sa bohaterami :fuck: je**bac to za****ne gowno dlatego :hwdp:
nie chce mi sie juz pisac :D powiem tylko chce wolnosci :ganja: :peace:
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

Bywa zielona, bywa brazowa, bywa pomaranczowa, bywa tez fioletowa, sucha lub wilgotna, przemycona lub krajowa, bedzie wedrowac dopoty dopoki beda hodowac...

#3 loleq69

Suszy...

• Użytkownik
  • 101 Postów:

Napisano 01 sierpień 2008 - 10:00

Ja te szmaty z ONR za rok po********alam, bo przesadzają j****e cwele.

//edit eruil
  • +
  • -
  • 0

#4 Ronaldo

Pierwsze listki...

• Użytkownik
  • 33 Postów:

Napisano 02 sierpień 2008 - 18:38

A tO GNOJE...TO JEST WLASNIE POLSKA. SAMI TEGO NIE pala to im to powinno wisiec, czy bedzie legal czy nie.. heh brak slow :pijak:
  • +
  • -
  • 0

#5 Prefix0

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 38 Postów:

Napisano 02 sierpień 2008 - 22:52

Ronaldo napisał:

A tO GNOJE...TO JEST WLASNIE POLSKA. SAMI TEGO NIE pala to im to powinno wisiec, czy bedzie legal czy nie.. heh brak slow :pijak:

ludzie opowiadający sie przeciwko legalizacji powinni zrozumieć jedno, marihuana to spokoj, oni chyba chcą zeby kazdy pił alkohol a potem napierdolił komuś na mieście bo z własnych doświadczeń wiem ze alkohol wzmaga agresje, tacy ludzie powinni sobie zadać pytanie czy chcą zeby "mlodziez" zapalila sobie spokojnie blanta pośmiała się, posiedziałą, posluchala muzyki czy zeby sie najebała alkoholem a potem wpierdolila komuś [np. takiemu zwolennikowi delegalizacji]... tak tak oczywiscie za pewne taki delikwent powie ze marihuana jest wstepem do "twardych narkotyków" a ja powiem na to gowno prawda, kto chce ćpać feta, dropsy itd. to będzie ćpał i zadne prawo mu tego nie zabroni, ale wystarczy popatrzec na innej kraje /holandia/ ile tam jest twardych dragów ? ile tam jest ludzi ćpających fete i inne dragi ? dużo mniej niz w polsce i innych krajach gdzie marihuana jest nielegalna.

nastepnie pijana mlodziez wszczyna bojki a ludzie na to "to te pokolenia takie pojebane w głowach mają tylko zeby sie napierdalac, trzeba ich zamknąc trzeba ich zniszczyć..."

więc dla czego nie pozwolicie im sobie zapalić ?......

chcecie robić protesty przeciwko legalizacji ? nie rozumiem was szukacie problemów czy jak ? bo co boicie sie ze jak będzie legalna to wasze dzieci zaczną ćpać ? to znaczy ze jestescie tak chujowymi rodzicami ze nie powinniscie mieć dzieci. a jesli nie potraficie ich wychować to one i tak zaczną brać, bez wzgledu czy bedzie to legalne czy nie, tyle ze jeśli będzie to nielegalne to za jakiś czas będziesz odwiedzał dziecko za kratkami ! tego chcecie ? to idziecie w dobrą strone...

moze chcecie tego ze zamiast marszu wyzwolenia konopi zrobimy sobie marsz zademonstrowania skutków upicia alkoholowego ? przejdziemy w 5.000 osob przez warszawe wszyscy sie spijemy rozpierdolimy połowe stolicy, zabijemy kilka osob i bedzie ok ? najwidoczniej o to wam chyba chodzi.

moze faktycznie przedstawiam alkohol w zlym swietle, ale to tylko mowie o wlasnych doswiadczeniach wszystko zalezy od czlowieka jeden sie spije i pojdzie napierdalac , drugi sie spije i będzie spokojny[chodź tych zdecydowanie jest mniej], więc czy nie lepiej zeby kazdy zapalił sobie blanta i wszyscy byli spokojni ? bo ja w zyciu nie spotkalem sie z agresywnym spalonym czlowiekiem, mało tego sam jestem bardzo agresywną nerwową osobą , po alkoholu nie jeden juz miał złe wspomnienia po jakimś głupim tekscie w mojej obecności po marihuanie nigdy nie mialem ochoty nawet kogoś dotknąc, nawet mi to przez myśl nie przeszło.

a jak powiesz ze alkohol to nie agresja to zapraszam w moje okolice, po godz. 23. jak nie będziesz tam znał nikogo, i nie będziesz miał tzw. "pleców" to szybko przekonasz się ze alkohol to agresja..

ile ludzi negatywnie nastawionych jest do policjantów, chcecie zeby policja była szanowana przez spoleczenstwo ? to pozwolcie sie nam szanować ! zalegalizujcie nam rośline spokoju.
  • +
  • -
  • 0

#6 sensimillator

Kręci...

• Użytkownik
  • 139 Postów:
  • Lokalizacjawziac na jazz??

Napisano 07 sierpień 2008 - 18:55

z tym marszem skutkow picia to nieglupi pomysl mozna by pokazac tym nazistowskim nietolerancyjnym swiniom do czego prowadzi ich ukochane legalne winko.... i jakos niezaowazylem zeby od palenia spadla mi inteligencja czy cokolwiek oprocz cisnienia krwi.... :fuck: debili
  • +
  • -
  • 0
" Babe zeslal Bog raz mu wyszedl taki cod"

#7 MOK

Ścina...

• Użytkownik
  • 82 Postów:
  • Lokalizacjaz kątowni

Napisano 07 sierpień 2008 - 19:31

[ Dodano: Czw 07 Sie, 2008 ]

sensimillator napisał:

mozna by pokazac tym nazistowskim nietolerancyjnym swiniom do czego prowadzi ich ukochane legalne winko....

Nie przesadzasz? jak to pokażesz zrobisz filmik na youtube?? I co to da... Rząd tego i tak nie zobaczy:/. Żujemy już w tak popierdolonym kraju i nic oprócz czasu i naprawdę ostrego działania tego nie zmieni:/. Dopóki w Polsce prezydentem jest kaczyński a koalicja nie ma 60%, to weta nie obalą nawet jeżeli koalicja jest za. W obecnej sytuacji trzeba "dać odpowiedniego znaka" partiom koalicyjnym, żeby nas popierały i tyle. Lewicy również i powinno być ok. W końcu Balicki i Kalisz chcieli dobrze, i jak zawsze wyszło...:/

Dlatego powinniśmy działać:). Zapraszam wszystkich na hemplobby, którzy są urażeni prawem wobec konopi, jakie mamy obecnie. Działajmy!
  • +
  • -
  • 0

#8 ziben

HWDP

• Administrator
  • 2513 Postów:

Napisano 07 sierpień 2008 - 19:41

:hwdp:
  • +
  • -
  • 0
A kto jest frajerem ten już nim zostanie! Bo tak właśnie brzmi jedenaste przykazanie!

#9 sensimillator

Kręci...

• Użytkownik
  • 139 Postów:
  • Lokalizacjawziac na jazz??

Napisano 16 październik 2008 - 15:20

w naszym kochanym panstwie nie mamy co liczyc nawet na depenalizacje niewielkich ilosci bo jak wszystkim nam niestety wiadomo zyjemy w panstwie policyjnym a jezeli zniesiono by kary za posiadanie niewielkich ilosci to psom wykrywalnosc by spadla a po drugie w tym kraju jest od metra mocherow ktore trawke uwazaja za wynalazek szatana wiec politykom ktorzy by sie za nia opowiedzieli ale tak konkretnie do konca ktorzy naprawde chcieli by cos zrobic spadlo by poparcie co moglo by sie wiazac z odstawieniem od korytka wiec jedyna rada wyjechac do holendrow...........
  • +
  • -
  • 0
" Babe zeslal Bog raz mu wyszedl taki cod"

#10 SoNi@k

Ścina...

• Użytkownik
  • 84 Postów:

Napisano 16 październik 2008 - 17:19

Może i będzie depenalizacja lub legalizacja ale to dopiero za dobrych kilkanaście lat jak młodsze pokolenie dojdzie do władzy. Tylko na przeszkodzie jeszcze stoi kościół więc też nie wiadomo jak to będzie. :hwdp:
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#11 qba

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 1 Postów:
  • LokalizacjaWawa

Napisano 24 listopad 2008 - 12:55

Bądźmy szczerzy, każdy z nas zna w swoim środowisko osoby palące zioło, z którymi woli się nie zadawać ze względu na ich zachowanie, i takim osobom z chęcią ukrócił by dostęp do jaranka. Nawiązując do opinii:
"Z miejsca powitaliśmy ich okrzykami "trawa dla bydła", a w odpowiedzi w naszą stronę zamiast ciętych odpowiedzi poleciały ... jaja, butelki, oraz okrzyki " wypie***ć ". Trawka uspokaja?"
Jestem pewny że 90% osób zachowujących się w ten sposób na pochodzie, zachowuje się tak na co dzień, a 10% to osoby które poniosła finezja tłumu. W całym pochodzie mogło to być kilka procent, a jedyne co zostanie zapamiętane to właśnie te jaja i okrzyki " wypie***ć ". Te osoby powinny zrozumieć że dzięki złemu zachowaniu (nie tylko na pochodach ale i na co dzień) legalizacja w Polsce jest dalej niż bliżej :lisc: . Kolejna sprawa przykra ale prawdziwa:
"Jeżeli ktoś Ci zrobiła wała, to w 8 przypadkach na 10 jest to Polak".
Kto był gdzieś za granicą na wycieczce czy zarobku, odczul ten właśnie pogląd CAŁEGO ŚWIATA na własnej skórze bardzo mocno.
Mógł bym się jeszcze rozpisywać, jak i rozwijać przykłady już podane ale to nie referat...
Jestem za pełną legalizacją marihuany :faja: :ganja: ale nie doświadczymy tego przywileju, bo jesteśmy tacy jakimi nas spostrzegają. Ubolewam nad tym bardzo, i zamiast palić w dobrym towarzystwie w coffee shop-ie... palę w dobrym towarzystwie na imprezach zamkniętych :faja:
Mam nadzieję że nikogo na tym forum nie uraziłem http://trawka.com.pl...tyle_emoticons/default/icon_cool.gif To tylko moje zdanie i każdy ma prawo mieć inne :lol:
Pozdrawiam wszystkich lubiących dobry klimat ziólka :faja:
  • +
  • -
  • 0
Po co pić i jeździć skoro można palić i latać:D

#12 sioolyoo

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 45 Postów:
  • LokalizacjaJGA

Napisano 28 grudzień 2008 - 08:13

nie wierzcie tej relacji, bylo zupelnie inaczej, nie ma co sie nawet do niej odnoscic. pozdr.
  • +
  • -
  • 0

#13 śVIRUS

Wiecznie leci...

• Użytkownik
  • 362 Postów:

Napisano 28 grudzień 2008 - 20:52

wole miec dready i ochrone przed slonkiem niż lysy baniak i lekko zagotowany mozg;/ tak, bronmy praw, demokracja pozwala na manifestowanie swoich racji, oni tak bronia prawa a chyba go za dobrze nie znaja, ale tak ten swiat jest skonstrulowany, jedni chca A ale nie popierają B, z kolei drudzy chcą B ale nie popierają A, tylko czemu nie potrafia rozmawiać ze sobą? niestety zabraklo mnie na tym marszu, bylem z wami duchem:) ale widzialem wiele relacji, czemu przed tymi dumnymi krzewiacymi kulture milość i normalność pajacami stała dość spora grupa policji? trawa dla bydła, ciekawe jakby sie czuli gdyby przyszlo im cierpiec w obozach koncentracyjnych, dla nich to jest wlasnie normalność, wg mnie normalnościa jest staranie się zrozumieć drugiego czlowieka a nie odsylać go do gazu jak to ich ideały maja w praktykach, co do hasla wypie*dalać, popieram, oni innych slow nie rozumieją
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika
Roll`n`Stone :woohoo:
Pomogleś? Nie upominaj sie! :fuck:

#14 zdichu

Kwitnie...

• Użytkownik
  • 59 Postów:
  • LokalizacjaSłoneczna Jamajca

Napisano 02 styczeń 2009 - 22:46

śVIRUS napisał:

wole miec dready i ochrone przed slonkiem niż lysy baniak i lekko zagotowany mozg;/

EJ uważaj sobie nie każdy łysy ma zagotowany mózg.....
  • +
  • -
  • 0
Cišgne wielkie chmury aż przenosze góry robie to ambitnie wszystko w koło kwitnie, ależ to zbite wytibie, bo to i owo jest kolorowo wszedzie widze dym siwy jak z komina, oczy moje zaspane nie od spania ale od pewni wrekwes. Jaraj jaraj topy œswieże =]

#15 Gość__*

• Gość

Napisano 12 styczeń 2009 - 10:16

zdichu napisał:

śVIRUS napisał:

wole miec dready i ochrone przed slonkiem niż lysy baniak i lekko zagotowany mozg;/

EJ uważaj sobie nie każdy łysy ma zagotowany mózg.....

Dokladnie

#16 luna

Pali to co skręcił...

• Użytkownik
  • 234 Postów:

Napisano 12 styczeń 2009 - 11:52

Według mnie (i wielu innych osóhttp://trawka.com.pl/test/public/style_emoticons/default/cool.gif Takie 2 ruchy nie powinny się razem spotykać bo wychodzi porażka... :/ jeśli chcą "delegalizacji" to niech najpierw zalegalizują nasza kochaną roślinkę :ganja: ... Bo po co manifestować coś co już jest :? Jeśli tacy ludzie chcą rozróby to niech sobie pójdą na jakąś ustawkę :lisc: i sami się pozabijają a nie prowokują do agresji na Marszu Wyzwolenia...

Zresztą sami wiecie o co mi chodzi http://trawka.com.pl...tyle_emoticons/default/icon_exclaim.gif
PoZdRo :ganja:
  • +
  • -
  • 0
Maybe I'm a target...

#17 glodny1

Pestki kiełkują...

• Użytkownik
  • 17 Postów:
  • LokalizacjaNS

Napisano 11 marzec 2009 - 05:54

Czytając artykuły tego typu nasuwa mi się od razu myśl dotycząca ich autorów,bo większość z nich to ludzie,którzy są ograniczeni,zakuci kajdankami moralności i nurtów społecznych które panowały w Polsce chyba podczas II wojny światowej xD ludzie,mamy XXI wiek,co jest z takimi nie tak,może czytać go nikt nie nauczył,bo przecież jakby potrafił i by troszkę poczytał,to wiedział by że zanim napiszę taki artykuł to naprawdę dogłębnie się powinien zastanowić czy stoi po właściwej stronie barykady,i argumenty które przytacza są aktualne. A co do organizatorów takich anty-konopnych marszy itd. ,to gardzę ludźmi którzy tak naprawdę są marionetkami w rękach organizacji rządowych i pozwalają sobą manipulować,jestem tolerancyjnym człowiekiem,ale nie zniósłbym ani chwili w towarzystwie takich osób.Są też tacy którzy sami z siebie są anty,takich ludzie szanuje na swój sposób,bo chociaż nie zawsze mają rację,to wierzą w swoje przekonania i słuszność tego co robią.Każdy ma prawo do własnego zdania.Odnośnie tych wszystkich przekleństw i jajek które poleciały w stronę krzyczących "trawa dla bydła",to ja osobiście bym im jeszcze napier****ł ."trawa dla bydła" mówicie,to ja wam powiem że cały ten tekst świadczy o inteligencji ludzi skandujących to hasło oraz to że w du*ie byli i gów*o widzieli! Hitler nie powinien truć żydów tylko takich niedorozwiniętych ludzi jak ci z tej demonstracji anty-narkotykowej. Wpierd*l to przecież mało :hwdp:
  • +
  • -
  • 0
"Nie chce to nie weźmie,przecież swój rozum ma..."

"Chce pali se legalnie a nie się kitrać w bramie..."

Biorą nas za ćpunów,zwykłe OCZERNIANIE!!!

"Respekt [you] jeśli jesteś zielony,pier*ol inne dragi,pal jointów tony!"

LEGALIZED!

#18 HanYs

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 12 Postów:

Napisano 21 marzec 2009 - 20:47

Cytat

Z miejsca powitaliśmy ich okrzykami "trawa dla bydła"

Najpierw prowokuja, a pozniej sie dziwia, ze pokojowa demonstracja sie "zagrzala".
Czy wy chcielibyscie byc nazwani bydlem!? Takie zachowanie takze jest AGRESJA!

Cytat

a w odpowiedzi w naszą stronę zamiast ciętych odpowiedzi (...)

Ten cytat dowodzi tylko tego, ze sami chcieliscie wywolac agresje miedzy obydwoma manifestacjami.

Cytat

"dzisiaj trawka, jutro strzykawka"

Tak to jest, kiedy zyje sie wylacznie stereotypami.
Czy kazdy cpun, ktory jest uzalezniony od twardych narkotykow zaczynal od alkoholu? Domyslam sie, ze 99,9% z nich (jesli nie wszyscy) - tak. Wiec czy to nie alkohol jest temu winny? Odpowiedzcie sobie sami i nastepnym razem nie wygadujcie bzdur.

Cytat

(...) wymyślili cały szereg rzekomo pozytywnych aspektów legalizacji. Owe aspekty to wzięte z [nie powiem skąd bo wiadomo] mniej lub bardziej absurdalne teorie

Kolejny dowod na mocno ukorzenione stereotypy w glowach wielu obywateli. Prawie wszystkie wymienione "teorie", sa potwierdzone przez szereg wyspecjalizowanych organizacji naukowych. Wiec polecam zapoznac sie z tematem bardziej szczegolowo, a dopiero pozniej przystepowac do manifestacji tego typu.

Cytat

(...) którym nie wystarczy już narkotyzowanie się w domu, czy w klatce schodowej. Nie - oni chcieliby to robić legalnie (...)

A czy ty, chcialbys sie chowac po katach zeby np. wypic sobie piwo i nie dostac za to 3 lat pozbawienia wolnosci? Wlasnie dlatego chcemy legalizacji...

Cytat

Trawka uspokaja? Wątpię - jedno jest pewne - nie służy inteligencji, polotowi, ani nawet celności, gdyż żadne jajko nie dosięgło nikogo z naszych.

To pewnie dlatego, ze podczas manifestacji niewiele osob spalilo lolka z uspokajajacym darem natury, bo nikt nie chcial zmarnowac sobie 3 lat zycia...

Cytat

(to chyba jedno z przewodnich haseł narkomańskiego marszu... czyż nie wieje tu nietolerancją?)

"trawa dla bydła" - a czy to waszym zdaniem jest tolerancyjne?

Cytat

przez nas ta pusta hołota została po prostu ordynarnie wyśmiana i zasypana różnego rodzaju uszczypliwymi sloganami

A uszczypliwosci sluzyly tylko i wylacznie prowokacji...

Cytat

Śmiem twierdzić że wygraliśmy to starcie, może nie liczebnością, lecz z całą pewnością kulturą

"trawa dla bydła" - pelna kultura...

Juz niebawem kolejna manifestacja na rzecz legalizacji konopii.
I tu apel do wszystkich uczestnikow owej manifestacji - Nie dajmy sie sprowokowac po raz kolejny!
Olejmy ich bezsensowne i stereotypowe myslenie!

• +
  • -
  • 0

#19 doktored

Kwitnie...

• Użytkownik
  • 62 Postów:
  • LokalizacjaZ op forum

Napisano 22 marzec 2009 - 18:49

HanYs napisał:

Juz niebawem kolejna manifestacja na rzecz legalizacji konopii.
I tu apel do wszystkich uczestnikow owej manifestacji - Nie dajmy sie sprowokowac po raz kolejny!
Olejmy ich bezsensowne i stereotypowe myslenie!

tak nie dajmy sie sprowokowac i jak cos to nie leciec w strone kontr manifestacji ktora "moze byc" i nie miec zamiaru sie z nimi bic. Bo po co komu naogolowki typu "Banda cpunow zaatakowala sasiednia manifestacje" itp.
  • +
  • -
  • 0
Zycie to jedna wielka impreza, nie badz na niej kelnerem :mrgreen:
Dołączona grafika

#20 filip z konopii

Pierwsze listki...

• Użytkownik
  • 33 Postów:
  • Lokalizacjaz coffeshopu

Napisano 24 marzec 2009 - 03:35

1. Władza aby nie być posądzana bezpośrednio o nietolerancję próbuje gasić manifestacje postępujących "inaczej" nie za pomocą policji lecz - kontrmanifestacją.
2. Do "prawdziwych Polaków": konopia była rośliną powszechnie uprawianą na ziemiach polskich od wieluset lat.
3. Zauważam, że strasznie dużo na temat ganji mają do powiedzenia katole i ci, którzy nigdy tego nie palili. Skąd oni tak dużo wiedzą o szkodliwości tego "diabelskiego ziela" ? Oraz to, że mają "talent" wskazywania "ćpunów". Jak nasz prezydent.
4. Można im zaśpiewać: Nałóż czapkę skinie, skinie nałóż czapkę... czapkę moherową, która się elektryzuje.
5. Taki transparent: wódka - paliwem narodowym ?
  • +
  • -
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych