Skocz do zawartości

Joint w celach leczniczych

• Nie możesz odpowiedzieć
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dadexix

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 14 Postów:

Napisano 25 listopad 2009 - 14:59

Cytat

Izrael dołączył do kilku krajów na świecie, które postanowiły wprowadzić do leczenia szpitalnego marihuanę, informuje Polskie Radio.

Wiecej:
Joint w celach leczniczych - Świat - Informacje - portal TVN24.pl - 25.11.2009
  • +
  • -
  • 0

#2 kalorymetr

Ścina...

• Użytkownik
  • 96 Postów:

Napisano 25 listopad 2009 - 17:39

Joint to może nie, bo jednak dym jest dość szkodliwy dla płuc, ale z vaporizora sobie zapalić, można wyjść na zdrowie. Toż to jak kieliszek wina :)
  • +
  • -
  • 0

#3 Jomhe

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 9 Postów:

Napisano 26 listopad 2009 - 14:56

Lepiej jak kieliszek wina :D
  • +
  • -
  • 0

#4 tadzix

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 45 Postów:

Napisano 02 grudzień 2009 - 13:52

Dym nie jest taki szkodliwy dla płuc bo przeczyszcza drogi oddechowe ,w porównaniu do fajków i innych używek.Praktycznie wszystko co w małych ilościach leczy ,oprócz naszego magicznego kwiatka ,którego możemy stosować dzień w dzień i nic.Marihuana to taka domowa kuracja na depresję po niej świat staje się kolorowy :p Chociaż dla osób słabych psychicznie ,marihuana może stać się ich słabością.

Użytkownik tadzix edytował ten post 02 grudzień 2009 - 13:54

• +
  • -
  • 0

#5 Jomhe

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 9 Postów:

Napisano 02 grudzień 2009 - 18:04

Dym sensi ma właściwości wykrztuśne :woohoo:
  • +
  • -
  • 0

#6 Squart

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 38 Postów:

Napisano 04 grudzień 2009 - 10:55

Wykrztusne!?
Takim optymistą to ja bym nie był....
Taki dym może i pobudza ruch rzęsek w płucu, jednak o ile nie jest z bonga albo shishy to wysusza płuca i drogi oddechowe i wydzielina raczej się w skutek tego zagęszcza.... W połączeniu z ambroxilem (flegamina, flavemed, deflegmin itd...) może i faktycznie trochę lepiej się wykrztusza paląc MJ niż na samym ambroxilu.

Kiedyś o fajkach tak mówili, że działają wykrztuśnie i nawet był okres, że lekarze je przepisywali i zalecali w tym celu....
  • +
  • -
  • 0

#7 tadzix

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 45 Postów:

Napisano 04 grudzień 2009 - 14:24

Squart z w wielu artykułach wyczytałem iż dym działa przeczyszczającą na płuca i nie jest taki szkodliwy ,bo przecież jeszcze nikt nie umarł od marihuany.Z Twojej wypowiedzi wynika ,że jesteś obczajony w temacie.Moje pytanie do Ciebie brzmi ... ,czy marihuana naprawdę jest nieszkodliwa dla płuc ? Nauczycielka od biologii powiedziała kiedyś ,że każdy dym zawiera substancje smoliste , no ale czy w przypadku marihuany wywiera on duży wpływ na zdrowie płuc ?
  • +
  • -
  • 0

#8 Energic

Wiadromaster xD

• Weteran
  • 1348 Postów:
  • LokalizacjaMeryland!

Napisano 04 grudzień 2009 - 21:13

Tadzix jak to napisal niedawno psaicho kazdy DYM jest szkodliwy. Marihana nie zabija to fakt ale ma negatywny wpływ na drogi oddechowe i płuca- no bo czemu jak palisz mj to zdarza Ci sie kaszlnąć ? popatrz na ludzi co pala fajki po 80 lat i żyją tez to jest dziwne... a przeciez Mj jest o wiele zdrowsza od fajek. Tak czy siak można palić bez obaw i powinno byc zalegaliizowane jaranko w celach leczniczych :D
nie robmy offtopu :/
  • +
  • -
  • 0

#9 krecik

Gleboryj uprawiający in-out door, non-stop

• Weteran
  • 1803 Postów:
  • LokalizacjaCzechy

Napisano 05 grudzień 2009 - 22:39

Wyświetl postUżytkownik Generic dnia 04 grudzień 2009 - 21:13 napisał

... ale ma negatywny wpływ na drogi oddechowe i płuca...

Nie prawda :p jestem przykladem na to ze marihuana oczyszcza zatoki i powoduje ukojenie bolu zatok i migreny :D od drugiego roku zycia mam astme a gronkowca zlocistego stwierdzono 9 lat temu a od 5 lat nie biore lekow (bo tylem ) tylko pale MJ, lekarz wypisuje recepty jak glupi a ja kupuje/uprawiam inne leki :ganja:

Wyświetl postUżytkownik Generic dnia 04 grudzień 2009 - 21:13 napisał

- no bo czemu jak palisz mj to zdarza Ci sie kaszlnąć ?...

Bo ciagne wielkie chmury ze az przenosze gory :D
Tak na serio to kazdy dym dusi i szkodzi np nabij wiadro z fajki i sprobuj sie sztachnac ;)
Jedyny minus jaki zauwazylem jak pale to kondycja :)

Użytkownik krecikboss edytował ten post 05 grudzień 2009 - 22:43

• +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

Bywa zielona, bywa brazowa, bywa pomaranczowa, bywa tez fioletowa, sucha lub wilgotna, przemycona lub krajowa, bedzie wedrowac dopoty dopoki beda hodowac...

#10 snejks

Kwitnie...

• Użytkownik
  • 77 Postów:
  • LokalizacjaRotterdam

Napisano 14 grudzień 2009 - 19:25

Marihuana jest wykorzystywana w celach medycznych np w Kaliformi.Ludziom bardzo chorym pomaga się zrelaksować i zapomnieć o bólu.Starajmy się aby i w Polsce ludzie tak postrzegali marihuanę :)
  • +
  • -
  • 0

#11 dudusxd

Pierwsze listki...

• Użytkownik
  • 31 Postów:

Napisano 10 marzec 2010 - 09:17

W Canadzie jest pewien doktor co legalnie hoduje mj w celach medycznych i robi z niej maslo, castka cierpi na chroniczną chorobę (dokladnie nazwy nie pamietam) po przeszczepie szpiku kostnego, kiedy go zaczyna bolec to zje ciastko i ból ustaje.

Legalize :peace: :peace: :)
  • +
  • -
  • 0

#12 Kapłan

Kręci...

• Użytkownik
  • 113 Postów:

Napisano 10 marzec 2010 - 10:10

Myślę że powinniśmy jechać na jakąś misję do Izraelu i trafić tam do szpitala na długo :D
  • +
  • -
  • 0

#13 fem

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 51 Postów:

Napisano 07 kwiecień 2010 - 23:53

Moj znajomy - bliski znajomy- lezal w szpitalu z powodu silnych bolow. po 40dniach -gdzie kazdego dnia spal w sumie po 2h- napisal do brata zeby przeslal mu w liscie sztuke. Dostal list ale byl juz otwrty.. Po zapaleniu 1.raz od 40dni spal 5h i to za jednym razem.. Nastepnego dnia ordynator poprosil go na strone i zapytal po co mu to -myslal ze ten koles jest nalogowcem - dostal odpowiedz ze 1.raz spal spokojnie bez bolu. Na dowidzenie ordynator zapytal tylko jak to polecic innym pacjentom :-) Mojej kolezanki mama ma raka piersi i lekarz sam jej powiedzial ze najlepszym lekarstwem jest sobie zapalic. I tak od tamtej pory moja kolezaka jezdzi na wies z mama zapalic sobie jointa :-) Faktycznie z przykrego powodu:-/ Zapalilbym sobie z mama -moze w koncu odstresowalaby sie:D
  • +
  • -
  • 0

#14 dudusxd

Pierwsze listki...

• Użytkownik
  • 31 Postów:

Napisano 28 kwiecień 2010 - 10:50

Nie wiecie czasem czy ganja pomaga na katar bo zawsze mialem taki jebany katar alergiczny i jak zaczolem jarac katar sie zmniejszyl xd ale wiecej kicham.
  • +
  • -
  • 0

#15 Jędrzej_Jestem

Jedność z Jah'em

• Użytkownik
  • 523 Postów:

Napisano 28 kwiecień 2010 - 10:54

Witka, ja zauważyłem u siebie, że jak mam katar, lekkie objawy przeziębienia, i jak sobie zapale przed snem, to rano te objawy nie są już takie uciążliwe, a czasem nawet kataru nie ma.
  • +
  • -
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych