Skocz do zawartości

Czy kwalifikuję się do medycznej gandzi w Polsce?

• Nie możesz odpowiedzieć
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 p4wka

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 3 Postów:

Napisano 20 listopad 2009 - 01:27

Niech Jah ma Was wszystkich w opiece. Pozdro!

Użytkownik p4wka edytował ten post 21 listopad 2009 - 15:40

• +
  • -
  • 0

#2 Dadexix

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 14 Postów:

Napisano 20 listopad 2009 - 02:17

Wyświetl postUżytkownik p4wka dnia 20 listopad 2009 - 01:27 napisał

Witam wszystkich, moje położenie jest następujące: palę od września 2004, ale dopiero od roku dała o sobie znać dyskopatia w dolnych kręgach mojego kręgosłupa, przez co jest nacisk na nerw i mam trochę zmienione czucie w lewej stopie. Od czasu wyraźnych problemów z kręgosłupem palę niemalże codzienne (jak brakuje tematu to susza, logiczne) z lufki bo nie mogę sobie pozwolić na zakupienie większej ilości baki. Czy moje schorzenie dałoby mi prawo do pobierania rządowej legalnej gandzi? Nie wiem jak to wygląda w Polsce, ale jeśli to prawo nie przysługuje nam, obywatelom to bardzo nie dobrze. Ale jeśli jest cień szansy to proszę o małą instrukcję krok po kroku aby moje życie stało się łatwiejsze, przynajmniej w aspekcie zielarskim.

Niech Jah ma Was wszystkich w opiece. Pozdro!

Teoretycznie, można się starać o zgodę minister zdrowia na sprowadzenie, praktycznie... Znasz chyba ten kraj... Temat widziałem często poruszany na otwartej pestce, nawet wczoraj cos ciekawego bylo
  • +
  • -
  • 0

#3 ziben

HWDP

• Administrator
  • 2499 Postów:

Napisano 20 listopad 2009 - 06:19

Teoretycznie, można się starać o zgodę minister zdrowia na sprowadzenie, praktycznie... Znasz chyba ten kraj... Temat widziałem często poruszany na otwartej pestce, nawet wczoraj cos ciekawego bylo
Tak tylko pewnie tam kupa dzieciaków 'kombinowała' jak tu wałka zrobić i legalnie smażyć bakę, a postaw się w sytuacji p4wka.. Nie wiem na czym ma polegać ta procedura do otrzymania zgody na palenie zielska, ale myślę, że warto spróbować. W końcu jednak masz 'podstawy' żeby się o to ubiegać.

Tak w ogóle, zdrowia życzę!! ;)
  • +
  • -
  • 0
A kto jest frajerem ten już nim zostanie! Bo tak właśnie brzmi jedenaste przykazanie!

#4 Squart

Nowe szczyty...

• Użytkownik
  • 38 Postów:

Napisano 20 listopad 2009 - 10:33

Musisz dogadać się z lekarzem specjalistą, który Cię leczy.
On wystawia ci receptę na jeden z produktów koncernu Fargon, na Bedrocan, Bedrobinol albo Bediol. I to właśnie lekarz specjalista może rozpocząć procedurę importu docelowego (tak to się dokładnie nazywa), albo rejestracji leku w kraju. Tak więc, dużo zależy od woli, chęci i nastawienia lekarza.

Bedrocan wychodzi odrobinę drożej niż "nielegalne" palenie, ale jakością nadrabia. 5 gram Bedrocanu u producenta można dostać za za € 41,25, do tego pewnie jakaś wysyłka jeszcze dochodzi.

Ale próbuj koniecznie! Może jakaś dopłata z NFZu by się należała :D :D hehehe :p

Jeszcze PW sprawdź.....

:peace:
  • +
  • -
  • 0

#5 p4wka

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 3 Postów:

Napisano 20 listopad 2009 - 14:31

A co to PW?
wolę wyjść na dwór na boisko i przekonać się że armagedon jest blisko hehe ;)

Użytkownik p4wka edytował ten post 21 listopad 2009 - 15:40

• +
  • -
  • 0

#6 Dadexix

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 14 Postów:

Napisano 20 listopad 2009 - 22:15

Wyświetl postUżytkownik Ziben dnia 20 listopad 2009 - 06:19 napisał

Tak tylko pewnie tam kupa dzieciaków 'kombinowała' jak tu wałka zrobić i legalnie smażyć bakę, a postaw się w sytuacji p4wka..

Ostatnio widzialem temat goscia z chorym ojcem, i pare innych rzeczy...;) Moze na konopialeczy cos sie o tym znajdzie?:)
  • +
  • -
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych