Skocz do zawartości

Książka

• Nie możesz odpowiedzieć
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jamajka.Rrz

Pierwsze listki...

• Użytkownik
  • 28 Postów:

Napisano 29 październik 2009 - 22:43

Jakiś czas temu powstał pomysł do napisania książki edukacyjnej ... halo moment stop :) od początku ... razem z grupą zaprzyjażnionych osób na forum trawka.org postanowilismy napisac książke LINK DO TEMATUprace posuneły się dosc daleko, koncepcja jest całkiem ciekawa.Teraz postaram się wam przedstawic nasze wyobrazenie tego projektu.

Wiec tak, ksiazka bedzie skladala sie z rozdziałów :

1. Konopielka czyli jak to było kiedyś (Historia MJ)
2. Anatomia konopi - Jak pan Bóg to zrobil (Budowa Konopii)
3. 100 Zastosowań konopi których nie znacie (gdzie i jak mogla by byc stosowana)
4. Prohibicja narkotykowa - Czemu MJ jest dalej nielegalna ?!
5. Co da nam legalizacja ? zarabiajmy jako państwo !
6. Komu zależy aby niezalegalizować Marihuany
7. Ziołolecznicto czyli medycyna nielegalna (zastosowanie MJ w medycynie)
8. Konopia Conecting People (wywiady z aktywistami, z innych karjow )
9. Z prochu powstałaś w proch się obrucisz (zakończenie)
10. Początek końca (czyli podziekowania, dalesz plany w drodze do legalizacji)

W planach sa rysunki i ilustracje, wywiady z aktywistami, muzykami, lekarzami oraz politykami.Zostało zaproszonych kilka osob, jeden z działaczy tworzy wywiad z Hiszpańskimi działaczami oraz muzykami.

Sporo powstało, lecz dalej pozostaje nam dużo pracy ...

No i tu pada moje pytanie, czy są osoby na forum służące pomocą ? Pomocą w kazdej postaci, szukamy chetnych do pisania wywiadów jak i rozdziałów owej ksiązki ... potrzebne by byly rowniez osoby rysujace, takie co mogly by ozdobic tekst rysunkami, niebawem ruszy 'mini forum' na ktorym wszystko zaczniemy zamieszczac, bo ciezko utrzymac taka akcje w jednym temacie ! CO o tym sadzicie ? Jest ktos chetny do pomocy ? Przyczynmy sie dla dobra sprawy !

Pozdrawiam :siemka:
  • +
  • -
  • 0

#2 Energic

Wiadromaster xD

• Weteran
  • 1348 Postów:
  • LokalizacjaMeryland!

Napisano 29 październik 2009 - 23:19

No zgłaszać się, inicjatywa bardzo dobra na czym by miało polegać przeprowadzanie wywiadów?
  • +
  • -
  • 0

#3 Jamajka.Rrz

Pierwsze listki...

• Użytkownik
  • 28 Postów:

Napisano 29 październik 2009 - 23:35

Generic, chodziło by o to, aby zaprosic aktora, muzyka, polityka, lekarza itd i przeprowadzic z nim rozmowe dotyczaca MJ, czy jest za jakie widzi on skutki a zarazem szkody ..

Osoba ktora potwierdziła udział w wywiadzie jest pan J.K. Mikke :)

Powstało forum na ktorym latwiej bedzie nam wszystkim uzgadniac kwestie oraz tworzyc projekt ... MJ Book Forum !

Zapraszam !

Użytkownik Jamajka.Rrz edytował ten post 30 październik 2009 - 00:06

• +
  • -
  • 0

#4 ziben

HWDP

• Administrator
  • 2513 Postów:

Napisano 30 październik 2009 - 10:43

Jak dam radę zajmę się rysunkami :)
  • +
  • -
  • 0
A kto jest frajerem ten już nim zostanie! Bo tak właśnie brzmi jedenaste przykazanie!

#5 Energic

Wiadromaster xD

• Weteran
  • 1348 Postów:
  • LokalizacjaMeryland!

Napisano 31 październik 2009 - 13:02

Ja mogę przeprowadzić wywiad z jakimś muzykiem, gitarzystą,wokalistą z jakiegoś zespołu(niekoniecznie znanego ale koncertującego w wielu miastach polski) mam trochę znajomych w tych kręgach być może zechcą porozmawiać na temat mj :)

Użytkownik Generic edytował ten post 31 październik 2009 - 13:06

• +
  • -
  • 0

#6 Baldi

Wiecznie leci...

• Grower
  • 409 Postów:
  • Lokalizacjaz OSP

Napisano 31 październik 2009 - 15:52

ja bym niby mógł z lekarzami tylko ja z nimi pracuje i nie moge sie wydać za bardzo, bym musiał inteligentnie to rozegrac, fajnie by bylo pomoc w tym przezajebiscie fajnym przedsięwzieciu :faja: :ganja:
  • +
  • -
  • 0
Grower na emeryturze

#7 DonPedro

Jedność z Jah

• Green Team
  • 557 Postów:
  • LokalizacjaZielona Kraina

Napisano 31 październik 2009 - 16:39

Wyświetl postUżytkownik Baldi dnia 31 październik 2009 - 15:52 napisał

ja bym niby mógł z lekarzami tylko ja z nimi pracuje i nie moge sie wydać za bardzo, bym musiał inteligentnie to rozegrac, fajnie by bylo pomoc w tym przezajebiscie fajnym przedsięwzieciu :faja: :ganja:

Jak zaczniesz z nimi o tym gadać to na pewno się wyda nawet jakbyś nie wiadomo co robił i mówił :p hehe :p
  • +
  • -
  • 0

#8 Jamajka.Rrz

Pierwsze listki...

• Użytkownik
  • 28 Postów:

Napisano 02 listopad 2009 - 20:38

Generic,Baldi ... slicznie dziekuje za pomoc :) odwiedzajcie forum www.mjbook.fora.pl

Pozdrawiam !
  • +
  • -
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych