Jezus i Marihuana
Napisano 27 październik 2007 - 21:09
Według najnowaszych odkryć naukowych, Jezus wraz ze swoimi uczniami znał właściwości lecznicze konopii indyjskich i wykorzystywał je do leczenia ludzi. W artykule "Was Jesus a Stoner", Chris Bennett z magazynu "High Times" pisze, że olejek leczniczy stosowany przez Jezusa w uzdrowieniach, zawierał składnik o nazwie kaneh-bosem, który został zidentyfikowany jako ekstrat z konopii indyjskich. Składnik ten wchodził także w skład kadzideł palonych podczas ceremonii religijnych.
Carl Ruck, profesor mitologii klasycznej z Boston University twierdzi, że nie ma wątpliwości, co do znajomości marihuany w tamtych czasach. Większość aktywnych składników marihuany można przyjmować poprzez kontakt ze skórą, jeśli wejdą one w skład olejku. Bennett jest przekonany, że to właśnie marihuana wykorzystywana była w leczeniu chorób skóry i oczu o których mówi Nowy Testament.
Żródło: http://www.cannabis....s-cannabis.html
Napisano 22 grudzień 2009 - 21:46
![]()
Napisano 22 grudzień 2009 - 22:58
Tylko źródło gdzieś wcięło przydałoby się odnaleźć inne
Użytkownik madman edytował ten post 22 grudzień 2009 - 23:19
Napisano 23 grudzień 2009 - 08:20
Jezus został drugi raz zesłany przez Boga na ziemie, jako że staaaasznie się mu nudziło postanowił pozwiedzać ziemię, zszokowało go to co zobaczył, na każdej ulicy dziwki, kradzieże, gwałty , po prostu Sodoma i Gomora. Idąc dalej spostrzegła grupę Hipisów, a że Jezus był bardzo do nich podobny, doszedł do wniosku, że powinni znaleźć wspólny język. Tak więc podbił do tej grupy i mówi:
-Witajcie, jestem Synem Bożym...
-Cześć, może uraczysz się jointem ?
-Nie, przykro mi, niestety to na mnie nie działa.
-Nie gadaj, spróbuj.
Po długich namowach Jezus spalił to zielone i przemówił:
-Mówiłem, że to na mnie nie działa? Przecież jestem Synem Bożym...
Na to hipis:
-I o to chodzi synu...
Napisano 23 grudzień 2009 - 12:08
Napisano 23 grudzień 2009 - 22:26
Zobacz White Russian 22% THC
Bubble Gummer Female Seeds
OUTDOOR 2010
No Name (Cheese x Sensi Star) Mikrobox
UPRAWA INDOOR OD A DO Z
"Nieznajomośc prawa nie chroni przed jego konsekwencjami"
Napisano 28 marzec 2010 - 17:42
Użytkownik Kędzior dnia 27 październik 2007 - 21:09 napisał
Według najnowaszych odkryć naukowych, Jezus wraz ze swoimi uczniami znał właściwości lecznicze konopii indyjskich i wykorzystywał je do leczenia ludzi. W artykule "Was Jesus a Stoner", Chris Bennett z magazynu "High Times" pisze, że olejek leczniczy stosowany przez Jezusa w uzdrowieniach, zawierał składnik o nazwie kaneh-bosem, który został zidentyfikowany jako ekstrat z konopii indyjskich. Składnik ten wchodził także w skład kadzideł palonych podczas ceremonii religijnych.
Carl Ruck, profesor mitologii klasycznej z Boston University twierdzi, że nie ma wątpliwości, co do znajomości marihuany w tamtych czasach. Większość aktywnych składników marihuany można przyjmować poprzez kontakt ze skórą, jeśli wejdą one w skład olejku. Bennett jest przekonany, że to właśnie marihuana wykorzystywana była w leczeniu chorób skóry i oczu o których mówi Nowy Testament.
Żródło: <!-- m -->http://www.cannabis....s-cannabis.html<!-- m -->
Hmm ciakaw jestem jak jest z tym że Rasta wierzą iż zielsko rosło na Grobie Biblijnego króla Dawida ?
Gdzieś kiedyś czytałem że jest w tym ziarno prawdy ?
Prawdziwie Wielkim jest Tylko Ten kto wielką ma Miłość
Napisano 31 marzec 2010 - 17:50
Napisano 01 kwiecień 2010 - 10:21
Użytkownik DzikiRobaK dnia 31 marzec 2010 - 17:50 napisał
Wiesz że to możliwe.
Duzo było spekulacji że był najarany
Poza tym biblia przez 2000 lat sie tak zmnieniła na potrzeby różnych władców że nigdy sie tego nie dowiemy
Może był najarany i pisał każda z ewangelii po części ? wiesz nie miał rozdwojenia jaźni po jaraniu , tylko hmm poczworzenie, nie wiem jak to napisac hahhahha.
No ale że był 4 osobami naraz. Poza tym dużo by musił tego palić bo pewnie tamto zielsko słabe było.
Użytkownik HidekiRyuga edytował ten post 01 kwiecień 2010 - 10:23
Napisano 01 kwiecień 2010 - 18:31
Użytkownik HidekiRyuga dnia 01 kwiecień 2010 - 10:21 napisał
Duzo było spekulacji że był najarany
Poza tym biblia przez 2000 lat sie tak zmnieniła na potrzeby różnych władców że nigdy sie tego nie dowiemy
Może był najarany i pisał każda z ewangelii po części ? wiesz nie miał rozdwojenia jaźni po jaraniu , tylko hmm poczworzenie, nie wiem jak to napisac hahhahha.
No ale że był 4 osobami naraz. Poza tym dużo by musił tego palić bo pewnie tamto zielsko słabe było.
Jezus miał ma i będzie mieć najlepsze zioło, także jak zapalił to się zrobiła święta trójca naraz
Napisano 03 kwiecień 2010 - 10:44
Użytkownik HidekiRyuga dnia 01 kwiecień 2010 - 10:21 napisał
Wcale nie. Pewnie mu by starczył z jeden giet tamtego zioła. Kiedyś wcale dużo słabszego zioła oni nie mieli
Raz czytałem że w grobowcu (chyba jakiegoś faraona) znaleźli susz konopny z bardzo dużą zawartością THC ale to oczywiste przez setki lat się dosyć ususzył
Napisano 03 kwiecień 2010 - 16:49
Użytkownik JestemBogiem dnia 03 kwiecień 2010 - 12:15 napisał
Ciagnąc watek dalej:)
Przecież mirra w darach 3 króli to w tłumaczaniu Święta Roślina ?
Czyżby to zielsko ?
Napisano 05 kwiecień 2010 - 17:21
Napisano 05 kwiecień 2010 - 17:27
Napisano 28 kwiecień 2010 - 17:19
Ciekawe jak wtedy mówiono na trawkę
Napisano 28 kwiecień 2010 - 18:54
Bakaszisze ? Hahah
Napisano 28 kwiecień 2010 - 19:07
Ciepło tam światło dobre i wgl
wysypał podobne do kryształków ziarenka,
a potem powiedział: zasiej je.
Z rośliny którą zbierzesz możesz
zrobić sznur, tkaninę lub papier,
możesz leczyć chorych albo się nią odurzać.
Zatrzymał byś nasiona czy je wyrzucił?
[you] pal ganje bo umrzesz
Napisano 28 kwiecień 2010 - 19:50
Napisano 28 kwiecień 2010 - 20:04
Napisano 28 kwiecień 2010 - 20:38
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych