Skocz do zawartości

Lodowy haszysz

• Nie możesz odpowiedzieć
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Eruil

Jedność z Jah

• Administrator
  • 2109 Postów:

Napisano 16 maj 2009 - 18:47

Jak można łatwo wyprodukować lodowy haszysz za mniej niż 20 zł ?

Koszt ? - jeżeli kostki lodu masz za darmo to nie powinno to kosztować więcej niż parę złotych, musisz posiadać lub kupić prześcieradło z dość dużymi oczkami lub jakiś inny podobny materiał. Wiadomo że takie rzeczy kosztują grosze. Mówiłem że to tanie!

Nie używaj materiału z rajstop, ani jedwabnych szalików gdyż otwory mogą być nieodpowiedniej wielkości, aby wszystkie jądra żywicowe przedostały się na drugą stronę a wszelki materiał roślinny pozostał na zewnątrz. Najlepsze do tych celów są materiały z jednowarstwowych włókien. Dobry kawałek materiału może nam służyć przez wiele lat.

Co będziemy potrzebować ?

1 x mixer elektryczny (lub dwie nie męczące się ręce)

1 x lodówka (w warunkach polowych można zastąpić wiadrem z kostkami lodu i woda)

1 x kostki lodu

1 x szklana miska

1 x miska do zupy

1 x łyżka do herbaty

3 lub 4 chusteczek higienicznych (może być papier toaletowy)

1 x suszarka do włosów

1 x kawałek dobrego materiału, najlepiej poliestrowe, jednowarstwowe płótno 30cm x 30cm, 100 linii na cal kwadratowy (100 mesh) (około 155 mikronów) łatwo do kupienia w sklepach artystycznych i drukarskich. Chociaż osobiście także polecam zwykle prześcieradło z dużymi oczkami lub gazę.

Mokre lub suche liście, resztki roślinne z przycinania, lub małe dojrzałe pączki. Co najmniej dwie garście. Proponuje żeby użyć pozostałe resztki towaru z hodowli takie jak liście, rdzenie oraz fragmenty męskich osobników. Wspominam że tego trzeba trochę mieć, haszu nie robi się z pojedynczej sztuki.

Tak to się robi :)

Włóż takie same ilości (na oko) wody, kostek lodu i zioła (zioło na końcu) do miksera elektrycznego, włącz na małą prędkość i pozwól, aby przez 10 minut wszystko się "siekało", albo użyj średniej wielkości szklany lub plastikowy słoik i potrząsaj ręcznie przez 20 minut bardzo mocno (dla wyczynowców).

Jak skończysz bardzo ostrożnie przelej zielony płyn przez płótno do szklanej miski, resztki roślinne powinny pozostać na płótnie a tzw. wodo-żywica powinna spłynąć do miski przez dziureczki. Pamiętaj że trzeba bardzo mocno naciągnąć płótno, aby jak najlepiej wykorzystać tą metodę.

Następnie włóż tą szklaną miskę do zamrażarki na jakieś 45 minut, co kilkanaście minut postukaj w miskę żeby kawałeczki żywicy mogły spłynąć na dno, a małe kawałeczki listków będą pływały po powierzchni.

Bardzo ostrożnie wyjmij łyżką do zupy 95% płynu z miski, uważaj żeby robić to powoli bo możesz spowodować że materiał osadzony na dnie miski zacznie pływać wszędzie, a przecież nie chcesz wyjmować dobrego towaru nie ? Potem użyj łyżeczki do herbaty, aby wyjąć resztkę płynu. Jeżeli coś zostanie to użyj chusteczek, aby mogły one pochłonąć pozostałą wilgoć.

Użyj suszarki do włosów, aby wysuszyć trochę powstały hasz lodowy, używając palca wskazującego uformuj hasz w grudę, albo włóż miskę w ciepłe miejsce (kaloryfer) na dzień żeby mogło spokojnie wyschnąć.

Powstała w ten sposób lepka miazga jest prawie czystą żywicą ! Hasz lodowy !

Proszę pamiętać że rezultaty tej czynności mogą być różne zależnie od tego jak długo się miksowało, szybka lub wolna prędkość miksowania, mieszania ręcznego, mokre lub suche zioło, używania różnych materiałów jako płótno itd. Jest wiele metod robienia lodowego haszu, to jest tylko jedna z nich.

Można jeszcze powtórzyć cały ten proces używając do tego pozostałych na płótnie cząstek roślinnych które nie "przeszły" żeby uzyskać trochę więcej haszu.

Jedyną różnicą między tą metodą, a droższymi jest to że hasz jest zbierany w jedną grudkę, a nie tak że jest podzielony na trzy różne klasy - dobre, lepsze, zajebiste. Nie wiem jak wy, ale ja potrafię z tym żyć. Szczególnie że ta metoda jest wręcz idealna dla początkującego hodowcy cannabis który co rocznie uzyskuje około 500 gram materiału z obcinania liści, pędów oraz męskich osobników.

To jest dobra metoda także dla tych którzy nie chcą od razu kupować profesjonalnego zestawu do uzyskiwania "Ice Hashu" które są bardzo drogie, tak samo jak początkujący hodowca nie chce od razu kupować drogich lamp HPS (wysokoprężne sodowe) lub MH (oparowe rtęciowe) i używa zwykłych żarówek :)

Z lodem jest dobrze :)

Opracował maro L. (weedmaster) [kwiecień 2003]
  • +
  • -
  • 2

#2 Energic

Wiadromaster xD

• Weteran
  • 1348 Postów:
  • LokalizacjaMeryland!

Napisano 16 maj 2009 - 21:24

Bardzo, ale to bardzo ciekawy sposób :) tylko trzeba mieć trochę materiału :D
  • +
  • -
  • 0

#3 Cannabinol

Podchorąży Zieleni

• Użytkownik
  • 626 Postów:
  • LokalizacjaDeurne.nl

Napisano 17 maj 2009 - 09:56

tego typu hasz jest bardzo mocny i czepie w beret ...:D
  • +
  • -
  • 0
"reprezentuje prawdę zawsze sto procent jak Garden
nielegalnie, tam gdzie zieleń kwitnie
nie chciałem zaistnieć, lecz teraz nie zniknę
robię swoje, chcę żyć z tym, to cię boli?
miłość dla moich ludzi od doli nie doli"

#4 Gość_pawko_*

• Gość

Napisano 05 luty 2010 - 17:25

pozwole sie wpisac w temacie. :D

Robiłem tą metodą haszyk.Dla zobrazowania calego procesu,chcialbym wstawic fotki jak to ma mniej wiecej wygladac.
Przepis wyzej ja go tylko troszke rozwine.

Punkt pierwszy.

Dołączona grafika

U mnie bylo około 7-8gram czystego suszu,liscie przytopowe w sloiku i w misce mlode paki nie do konca dojrzale.Do zmielenia uzylem blendera.

Punkt drugi.

Dołączona grafika

i mielimy :)

Dołączona grafika

Punkt trzeci.
Dołączona grafika

Ja użyłem poszewki od poduszku.Miała troszke wieksze dziurki.

Punkt czwarty.

Dołączona grafika

Czynnosc powtórzyłem,juz bez lodu okolo poltorej kubka wody i z 3 min miksowania.

Punkt piąty.

Dołączona grafika

Tu wydaje mi sie,ze strzykawka np.20ml bylaby lepszym rozwiazaniem,łyżka mąci pod koniec.

Punkt szósty.

Dołączona grafika

Nie wybierałem do konca i miske postawilem na kaloryferze do odparowania na noc.Do wybrania użyłem łyżeczki od herbaty,wypukłej strony.

I taki oto efekt końcowy.
:) :jaracz:

Dołączona grafika

:peace: :piwo:

Użytkownik pawko edytował ten post 05 luty 2010 - 17:27

#5 szymoo

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 5 Postów:
  • LokalizacjaŻywiec

Napisano 26 luty 2010 - 16:37

HAhha ale patent:D
xD Będzie Tzreba kiedyś wypróbować:)
  • +
  • -
  • 0

Kręć to, bo kiedy jaram splifta to
wiedz to jestem streetballowym mordercą
daj mikrofon na on, żaden klon, klon, klon
nigdy, nigdy nie będzie, nie będzie tak jak ja crossoverem ciął
M jak mother fuckin' flow
to skupia uwagę tych ludzi jak paintball czy gameboy
A jak azyl za tym pościg
clear tu zapraszam moich gości
podwójne S jak super libacja
smolę lole, piję whiskey, colę, racja
E jak wyliczę na bicie o tej płycie
M A podwójne S E Y rano bicie
banda, która robi ciągle skandal
mandat, wolę jarać blanta
to oficjalna banda MTP inna żadna
zakładam na głowę dziennie 20 kilo bandan

[x2]
Palimy lole, palimy lole
o ja pierdolę, cały czas smolę te lole, ziom
Palimy lole, palimy lole
je, je, łojoj
[tylko tekstyhh.pl]

Na imprezie, gdy ktoś poczęstuje zawsze zapalę
także palę, gdy robimy własny balet
ciągle w rapie wersy łapię, non-stop zapieprz
chwila, chillout, joint w łapie na kanapie
melanże voyage sympatią darze
możesz sobie k***a mówić, że jestem starzec
ja mentalnie jeszcze w c**j małolat
profesjonalnie zawsze full palę lola
jak kolaż robię kilometry, świat zwiedzam
palę jointa i śpiewam pękniętego jeża
jaram kolejnego bata Masseya Stary
a nie tata a.k.a. Edas znów na czatach
życie to chwila, chwila, chwila
jointy to chillout, chillout, chillout
leje się tequilla jak Kasta gramy w bilard
jaram, spalam, obalam kolejnego bibsztyla

[x2]
Palimy lole, palimy lole
o ja pierdolę, cały czas smolę te lole, ziom
Palimy lole, palimy lole
je, je, łojoj

#6 dpq

Jedność z Jah

• Weteran
  • 1805 Postów:

Napisano 24 lipiec 2010 - 22:37

wszystko tak jak wyzej opisane, rzeczewiscie strzykawka sie lepiej sprawdza niz lyzka :) nie maci tak wody :peace:

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika
  • +
  • -
  • 1
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

#7 zajacaugpl

Pali to co skręcił...

• Użytkownik
  • 175 Postów:

Napisano 02 sierpień 2010 - 16:55

tez to se zrobie z mojich zbiorów tylko załuje ze dwie meskie zmielilem i odddalem :(
  • +
  • -
  • 0

#8 iloveweed

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 5 Postów:

Napisano 29 wrzesień 2010 - 17:08

pierwszy raz słyszę o takim sposobie :faja: bardzo mi się spodobał chociaż jestem zielony w tym temacie :lol: wielki plus za pomysłowość :ganja:
  • +
  • -
  • 0

#9 لاكوكاراتشا

Kręci...

• Użytkownik
  • 140 Postów:

Napisano 29 wrzesień 2010 - 19:01

na dniach przeprowadze testa haszu takiej produkcji jak dobrze pojdzie :p nie wiem tylko czy mikser dziala, hm...
  • +
  • -
  • 0

#10 #24

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 13 Postów:

Napisano 06 luty 2011 - 15:09

ja np robie tylko tym sposobem. najłatwiejsze, NIC się nie traci, całe thc wyssane do końca! tylko mi często wychodzi takie karmelowe gęste, a nie pyłek mięciutki..
  • +
  • -
  • 0

#11 bzik

Pestki kiełkują...

• Użytkownik
  • 15 Postów:

Napisano 06 luty 2011 - 23:27

bo takie ma byc wlasnie karmelowe..inaczej sie nie da tym sposobem :)
  • +
  • -
  • 0

#12 dpq

Jedność z Jah

• Weteran
  • 1805 Postów:

Napisano 07 luty 2011 - 15:29

jak sie nie da wystarczy po zebraniu haszu, przez sitko to wszystko przecisnac i jak wyschnie bedziesz mial proszek

Użytkownik dpq edytował ten post 07 luty 2011 - 15:31

• +
  • -
  • 0
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

#13 sumek

Kmini pestki...

• Użytkownik
  • 11 Postów:

Napisano 29 luty 2012 - 20:57

palilem , zajebiste!
  • +
  • -
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych